עולה חדשה

nettabrog

New member
עולה חדשה

אנשי הפורום החביבים שלום רב!
לאחר שנה של חיפושים שגעונות והרבה פשרות אני ובן זוגי החלטנו סוף סוף להגר לעיר האג :)
הוא גרמני אסלי מה שנקרא ואני ישראלית בעלת דרכון אוסטרי. לפני קצת מלמעלה משנה גרנו בהולנד למשך 3 חודשים ולכן חלק מהדברים כבר מסודרים אבל השאלות לא מפסיקות לצוף.
שנה שעברה כשגרנו שם התגוררנו בבית של חברים של חברים של חברים או משהו בסגנון ולא יכולנו להרשם באותה כתובת מה שהביא להרבה בעיות. בסופו של דבר הוצאנו מס' SOFI בלי להיות רשומים על כתובת. מכיוון שהיינו שם פחות מ4 חודשים לא טרחנו להירשם בעירייה. חשבון בנק גם הצלחנו לפתוח בסופו של דבר.

ועכשיו לשאלות:

מה ההבדל בין SOFI ו- BSN? האם יש הבדל?

ביטוח רפואי- מה כולל הביטוח הבסיסי? האם הוא כולל גם מומחים למינייהם ושלל הטיפולים אליהם יפנו המומחים? האם בתור אזרחית אירופאית יש הנחה בביטוח הבסיסי או שהמחיר אכן עומד על בערך 100 יורו לחודש? שנית, האם עדיף לי להרשם על הכתובת של בן הזוג שלי בגרמניה ולהוציא ביטוח בריאות גרמני אם באפשרותי? ודבר נוסף, בכל הקשור לתרופות שלוחקים על בסיס קבוע (גלולות ותרופות אלרגיות) האם עדיף לרכוש אותם בארץ או בהולנד?

השכרת דירה- האם יש לכם טיפים ממה להיזהר? מה לחפש בחוזה? מה הם ההבדלים בנורמות בין חוזה סטנדרטי בארץ לבין החוזה ההולנדי? איזה תשלומים נוספים יש? (קראתי משהו על מס' אשפה או משהו כזה) והאם הם בדרך כלל כלולים בחוזה שכולל תשלומים של מים חשמל וגז? ובאופן כללי אם יש לכם טיפים בנושא אני אשמח

ביטוח לאומי ומס הכנסה (בארץ)- מה עושים עם הדבר הזה? האם כאשר משלמים מיסים וביטוח לאומי בחו"ל עדיין חובה לשלם בארץ? שמעתי על אנשים שויתרו על האזרחות הישראלית שלהם בכדי להפסיק לשלם ביטוח לאומי בארץ אבל אני לא ממש מעוניינת באופציה הזאת.

ספקים- אין ספק שאחד הדברים השנואים עלי ביותר בארץ הוא ההתעסקות עם חברות הסלולר והאינטרנט.
האם יש לכם המלצות על ספקים אמינים, זולים ובעלי שירות לקוחות נורמלי???

מסמכים: האם יש מסמכים רשמיים שכדאי לקחת איתי מהארץ? דברים שפתאום אני אגיע לאיזה הליך בירוקרטי ואגלה שאני צריכה איזה משהו שאני יכולה להוציא רק במשרד הפנים בארץ או שטות כזאת?

אני מתנצלת על כמות השאלות ומודה לכל מי שטרח לקרוא אותן :)

FalseFlat

New member
ברוכים הבאים לפורום

שמח לשמוע על החוויות

קצת תשובות:

- לגבי הSOFI, זה אותו מספר מזהה כמו הBSN, רק ש SOFI זמני ולאחר מכן אחרי שנרשמים לערייה אותו מספר הופך לBSN קבוע.

- לגבי השכרת דירה, שוק הדירות מורכב, הייתי ממליץ לכם לחפש בדירה מאירגוני הדיור השונים ולאו דווקא מאנשים פרטיים, ואז זה חוסך הרבה דילמות.
אתם צריכים עבודה בשביל זה, וחוזה הוא לשנה מינימום.

-ביטוח לאומי ומס הכנסה, ממה שביררתי צריך לשלם לביטוח לאומי סכום של איזה 90 שקלים לחודש ולא 180 (הסכומים הם בערך) כי הולנד חתומה על אמנה עם ישראל
ואז עקב כך תהיה זכאית לזכויות הסוציאליות (פחח) ולרפאויות שלך בישראל. זה לא כזה סיפור לבטל אותם וזה לא מחייב ביטול האזרחות למיטב ידיעתי. (ואז יש תקופת המתנה מסויימת עד שאת זכאית לקבל זכויות אלה שוב)

-ספקים : המצב לא טוב עם שירות הלקוחות פה, אל תצפי לכלום, מפה ועד הודעה חדשה סיפורים על שירות גרוע,
תנסו לעשות השוואות מחירים יש באתר IAMSTERDAM טיפים. ובכלל אתר מומלץ.

-מסמכים : תעודת לידה עם נוטריון ואפוסטיל לרישום בערייה ועוד מסמכים על הזוגיות שלכם. עם אישורים מתאימים פרטים באתר ה IND וגם ב IAMSTERDAM המומלץ.

שיהיה בהצלחה !

nettabrog

New member
תודה רבה!

איזה כיף שמגיבים כל כך מהר :)
ממש ביאסת אותי עם הנושא של הספקים אבל מה לעשות...אולי בהולנדית זה יותר סימפטי :/

בכל אופן אני ובן זוגי לא נשואים ולא ידועים בציבור או כל קשר בירוקרטי אחר ולכן אין לנו מסמכים להציג. אנחנו נעבור את התהליך כרווקים באופן רשמי :)

בקשר לביטוח בריאות-

תצטרכי לבדוק מול החברות השונות, עקרונית הבסיסי אמור לכסות גם מומחים במקרה של צורך רפואי (לא קוסמטי), אבל לא יודעת עד איזה מידה זה מכסה, שווה בכל מקרה לדעתי להשקיע עוד 10, 20 יורו בחודש לביטוח מושלם, שנותן יותר כיסוי. חוצמזה קחי בחשבון שלמרות שהביטוח בהולנד בגדול מכסה יותר דברים מאשר קופות חולים בארץ, יש השתתפות עצמית של כמה מאות יורו בשנה, כך שאת הטיפולים/תרופות עד לסכום זה תצטרכי לשלם לבד (חוץ ביקורים אצל רופא משפחה).

nettabrog

New member
רק בריאות

הבינותי. וכל זה לא כולל טיפולי שיניים נכון? יש ביטוח נפרד לרפואת שיניים?
מה עם הרעיון לבטח בגרמניה? ראיתי שמישהו העלה משהו בנושא בעבר בפורום.

פפפ.... רשמתי הודעה הויא נמחקה...

בקצרה, ביטוח שיניים זה בנפרד, יש בכל מיני רמות ודרגות כיסוי, לי יש לדוגמה ביטוח שעולה לי 125 יורו לשנה אם אנילא טועה, וחברת הביטוח מחזירה לי עד 250 יורו לשנה. אם אין לך משהו מיוחד אז זה מספיק, זה מכסה ביקורות, ניקוי שיניים ומדי פעם איזו סתימה או משהו קטן. כמובן שאת יכולה לבחור לשלם בעצמך ולא לעשות ביטוח בכלל. רק קחי בחשבון שאם אי פעם תצטרכי טיפול רציני בשיניים אז לא תוכלי סתם להרחיב את הביטוח, כי החברות הביטוח דורשות, לפני מקרה של הרחבה, אישור מרופא השיניים שמצב הלסת תקין, ולא צפויים טיפולים יוצאי דופן בשנתיים הקרובות.
לגבי גרמניה אין לי מושג.

אנחנו ב-online

ומאד מרוצים (online.nl), חוץ מהם יש את xs4all שכבר שנים זוכים במקום ראשון בשירות לקוחות. השאר לא עולים לי בראש כרגע. Kpn זה הממשלתי, הכי יקרים והכי גרועים בשירות לקוחות.

tilburg

New member
ברוכה הבאה

עברתי לפה ממש מזמן אז אני לא הכתובת לענייני מסמכים...
לגבי השכרת דירה - יש שוק "חופשי" ושוק סוציאלי. לסוציאלי צריך להרשם ולחכות מלא שנים בתור. בשוק "החופשי" משכירים דירות יקרות יותר אך גם דירות סוציאליות באופן בלתי חוקי (מה שנקרא דירות שחורות). דירות שחורות מטבע הדברים הן יותר זולות אבל לא חוקיות ואם תופסים אותכם אתם יכולים לאבד את הדירה בין רגע. זה גם אומר שאתם לא יכולים להרשם בעיריה ותהיה לכם בעיה לחתום על חוזה עם חברת טלפון ואינטרנט. בקיצור -תוודאו שהדירה אכן שייכת לאדם שמשכיר ושאתם יכולים להרשם בעיריה.

לגבי ביטוח רפואי - הביטוח הבסיסי מכסה הרבה ואין הרבה הבדל בין החברות. ההבדל מתחיל בביטוח המשלים... ופה כל אחד והעדפות שלו. שווה לעשות מחקר מקיף כי יש הבדל מאד גדול בין החברות - גם בעלות וגם בשרות.

ביטוח לאומי - תלוי אם אתם מתכננים לחזור או לא. אין צורך לוותר על האזרחות רק על התושבות (להודיע לרשויות שאתם כבר לא גרים בארץ). הם ינסו להפחיד אותך כדי שתמשיכי לשלם אבל אחרי 5 שנים את גם ככה מאבדת את כל הזכויות אז אם את מתכוונת לעבור לתקופה ארוכה שווה לבטל.

לגבי טלפון נייד - כל החברות פחות או יותר אותו הדבר... עוד לא נתקלתי בחברה עם שרות לקוחות סביר. פשוט לעשות השוואת מחירים ולחתום על החבילה שהכי מתאימה לכם. אם אתם מתקשים לבחור, אפשר לקנות סים בחברה שנקראת בן BEN שהמנוי בה הוא חודשי ולא יקר.

לגבי טלפון בבית - הכי זול לקחת חבילה שמשלבת אינטרנט, טלפון וכבלים. לא מאד משנה באיזו חברה...

לגבי שירות לקוחות.. עדיף לצחוק כי אחרת בוכים. אולי זה יעזור (לצחוק... לא עם השרות)

[URL]http://youtu.be/mxXlDyTD7wo[/URL]

אמנם בבלגיה.. אבל מאד משעשע.

גם לי יש ben

וזה זול וטוב, מאד ממליצה. שירות הלקוחות שלהם זוועתי ביותר, אבל לשמחתי לא הייתי צריכה אותו יותר מדי.

nettabrog

New member
תודה רבה!!

תודה רבה לכולכם על העזרה.
יש לי שאלה אחרונה בקשר לתעודת לידה. קיבלתי ממשרד הפנים תעודת לידה בעברית ובאנגלית. אם הפרטים מופיעים כבר באנגלית אני עדיין צריכה נוטריון ואפוסטיל?

למעלה