עוורון צבעים

עוורון צבעים

ביתי אוטוטו בת שנתיים וחצי, מדברת מגיל מאוד מוקדם, ומפותחת לגילה. אבל... לגבי זיהוי צבעים יש לה בעיה. שחור ולבן היא תמיד מזהה. בשאר הצבעים היא מתבלבלת, אם למשל אני אגיד לה על משהו שהוא אדום, ואמשיך עם עוד כמה צבעים ואחזור לאדום היא תמציא צבע אחר לקוביה. היא יכולה גם להגיד על קוביה בצבע כחול שזה כחול, ואז אם אני אראה לה מיד אח"כ עוד קוביה בצבע כחול היא יכולה להגיד למשל שזה אדום. יש לה זיכרון מצויין, אם אנחנו מלמדים אותה משהו פעם פעמיים היא ישר קולטת. אני כבר שמתי לב לזה כמה זמן אבל חשבתי שאולי היא עוד קטנה. (אל אף שהבן הגדול בגיל הזה כבר מזמן ידע צבעים). אתמול העירו לי לגבי זה גם בגן. כנראה שזה לא נורמלי. איך בודקים את זה?

עיוורון צבעים קיים בדרך כלל אצל זכרים

והעיוורון מתבטא בכך שהם לא מבדילים בין צבעים קרובים כמו כחול וירוק למשל ולא כחול ואדום. מציעה לקחת לרופא עיניים לילדים,אם את ממש חוששת שזאת הסיבה. (מכירה את התופעה מקרוב,אבא של עמית עיוור צבעים,עמית לא)

קודם כל, כל ילד והקצב שלו...

לפני שיום (מתן שם) של צבעים מגיע שלב של מיון לצבעים. אם תאמרי לה לשים את כל הקוביות האדומות ביחד ותקחי 2 קוביות כדוגמא היא תדע לשים את יתר האדומות איתה? אותו הדבר לגבי צבעים אחרים. השלב הזה הרבה יותר קל להם ומקדים לפעמים בהרבה זמן את השלב של מתן שמות לצבעים (ללא קשר לזכרון).

ועוד משהו

בצבעים בדרך כלל לוקח זמן לרכוש את הצבע הראשון ולאחר מכן היתר באים ביחד. תנסי לשים דגש על ללמד אותה צבע אחד בולט, נניח אדום או צהוב. בלי לבלבל אותה עם שמות של צבעים אחרים. בואי נאסוף כדורים אדומים, בואי נצייר רק בטושים וצבעים אדומים, מדבקות, בואי נלבש בגדים אדומים היום. ולאחר מכן להוסיף את יתר הצבעים. צבע זה מושג מופשט, יותר קשה לרכוש אותו מאשר מושג כמו כדור או ספר או אפילו גדול / קטן.

תודה על התגובות המהירות

אמממ, את צודקת אני חושבת, (אני אבדוק את זה היום), שאם אני אגיד לה לשים את כל האדומים ביחד היא כן תעשה את זה. ותודה על הרעיונות!

נוRית

New member
לדעתי - אין ממש מקום לדאגה

א. כי כאמור עוורון צבעים זה דבר שמשוייך בד"כ לבנים ולא לבנות. ב. דוגמה אישית - הבת שלי כמעט בת שלוש, ועדיין "מבלבלת" בין הצבעים. אני יודעת שהיא כן מזהה אותם, אבל לפעמים היא מבלבת בין שמות הצבעים. אני לא יודעת אם בכוונה או בטעות (כי כיום, בד"כ היא יודעת גם לתקן לצבע הנכון). לרגע לא דאגתי. גם עם הגדולה היתה תופעה דומה, שרכישת שמות הצבעים ושיוכם לצבע הנכון לקחה הרבה זמן.

למעלה