עוד תהיות...

HassiD

New member
עוד תהיות...

שוב יצאתי לריצה והאזנתי לה"פ וחדר הסודות, והגעתי עם עוד כמה שאלות...

1. איך אף אחד לפני הארי לא חשב לשאול את מירטל לגבי חדר הסודות, במיוחד בהתחשב בעובדה שהם ידעו שהיא מתה בגלל חדר הסודות, והארי רק "הימר" בנושא?
2. מה עושה מי שאין לו עוף חול? ז"א איך הוא יוצא מחדר הסודות?
3. מה עובי הקירות בהוגוורטס שהם מצליחים להכיל בתוכם צינורות בקוטר כזה גדול שבסיליסק עובר בהם?
4. (אולי עונה על שאלה 2) יש מצב שלחדר הסודות יש עוד כניסות, ולמרות זה לא מצאו אותן? ז"א אחרת, למה שהבסיליסק יטייל בצינורות ככה סתם, ואיך באמת לא ראו אותו?
5. כידוע "קסם משאיר עקבות", עד כמה טוב סלאזאר סילית'רין שהצליח לא להשאיר עקבות ככה שאף אחד לא ימצא אותו פרט לנער בשנה החמישית (טום, כמובן)?
6. יש מצב שאם הארי היה מדבר עם הבסיליסק לחשננית, הוא היה מקשיב לו, והארי סתם יצא אדיוט ורב איתו?
7. מילא לוקהארט אדיוט שהצליח לעבוד על כולם עם הספרים שלו, אבל ללכת ללמד בהוגוורטס? כמה אדיוט אפשר להיות, ואיך לא עלו עליו? (או שאולי דמבלדור ידע מהתחלה, אבל ממש לא היו לו אפשרויות אחרות...)

זה מה שאני זוכר בינתיים....
וסתם כך, אני היחיד שחושב שהיא הגזימה עם זה שדמבלדור פרט על פוקס בדיוק את התכונות שהוא היה צריך ממנו? ז"א מזל שהוא לא אמר גם ש"עוף החול נוהג לנקר עיניים של בסיליסקים התוקפים נערים שניצלו מקללה אפלה בינקותם, וכעת תקועים בחדר-הסודות"...

יעלי1232

New member
תשובות חלקיות

3. ממש לא בעיה, קירות עבים זה מאוד נפוץ באירופה.
5. קסם משאיר עקבות, אבל אתה צריך לחפש משהו מאוד ספציפי, וגם אז- מה בדיוק הם היו מחפשים? איזה קסם הוא הסתיר שם? הוא לא עשה שם קסם אפל.
6. Well... אבל אז איזה סיפור היינו מקבלים?
7. די ברור שזה בגלל שלא היה אף מורה אחר. ואיך בדיוק יעלו עליו? הוא מפרסם הרבה ספרים. כשאתה רואה פרופסור שמפרסם הרבה ספרים, בדרך כלל אתה לא הולך לבדוק את האמיתות שלהם, בעיקר כשהאנשים שבאמת עשו את הדברים עליהם הוא כתב עברו עריכת זיכרון...

ולגבי התהייה בסוף - אל תשכח שזה ספר ילדים, אז זה די מתבקש ...

HassiD

New member
לגבי 3 ו-7

3. כן, רק שמדבור כאן על קירות עבים בהגזמה... ז"א תחשבי שכדי לקבל רוחב מעבר של מטר, את צריכה יותר ממטר, כי יש גם קיר מכל צד, ככה שבשביל מטר צריך לפחות 1.3-4מטר (בבלוקים של ימינו, מה שאומר שבטח להם יש בלוקים עבים יותר... במיוחד אם רוצים ליצור בידוד טוב...) ככה שזה ממש מוגזם...

7. לא התכוונתי מבחינת הספר, התכוונתי שכשהוא יבוא ללמד - הוא לא יידע מה להגיד להם, הוא לא יצליח להדגים שום קסם וכדו' הרי בשיעורים שלו הוא לא אמור לספר את מה שהוא עשה פעם, אלא גם להראות וללמד קסמים... (אצלנו בתיכו ןהיה די קל לראות אם המורה יודע משהו או רק "קורא מהספר"....)

Ayelet 363

New member
אני לא מבינה איך לא חשבתי על זה

תהיות מאוד יפות ומסקרנות.

6. אני מניחה שיש סיבה למה וולדמורט שם שם את הבסיליסק. אני מניחה שהבסיליסק רע בפני עצמו. אבל תהייה מעניינת.

7. אני לא חושבת שדמבלדור היה מקבל מורה כלשהו כשהוא יודע שהוא כזה, גם אם לא הייתה ברירה. אני חושבת שלוקהארט כיסה את עקבותיו ממש טוב. מסקרן איך לא עלו עליו.

OKDeSign

New member
מנסה לענות

1. אהה... אני חושבת שהיא גם לא הייתה מוכנה לדבר על זה יותר מידי, אבל את הארי היא חיבבה אז היא הייתה מוכנה לדבר איתו
2.לא יוצא? זה בדיוק המטרה של החדר, להיות זמין רק לסלאזר או ליורש שלו, שיכול לשלוט בבסליסק ..
4. יכול להיות, משום מה לא נראה לי..
6. לדעתי גם אם הוא היה מדבר איתו הוא לא היה מקשיב לו, זו חיה שוולדמורט "אילף" לא נראה לי שהוא היה עונה לכל אחד שמנסה לתת לו פקודות
7. למה שתפקפק במישהו שכתב מלא ספרים על הרפתאות ודברים שהוא עשה? או נראה מתאים לתפקיד, זה לא שהוא אדיוט גמור הוא סתם שחצן ומעצבן. חוצמזה, המשרה הזאת לא נראה לי הייתה כ"כ פופולארית חח

HassiD

New member
לגבי 7

ברור שאני לא אפקפק בו. אבל אם יגיע אלי מרצה בעל שם עולמי, ויתחיל להרצות לי באופן קבוע, כשבאמת הוא לא יודע את החומר, אלא סתם הצליח לעבוד על כולם, אני חושב שבשיעור ה-5 לפחות(אם לא לפני כן) אני אבין שהוא לא יודע את החומר וסתם מורח אותי, לא? ז"א פחות מטריד אותי זה שקיבלו אותו, כי אולי באמת לא ידעו, יותר מטריד אותי למה הוא הסכים, ולא חשב שזה יכול לחשוף אותו...

(כוונתי היא שאם אני הייתי משקר על משהו - הייתי מנסה לדון בו כמה שפחות כדי שלא יעלו על זה שאני שקרן...)

ושוב כמה תשובות

1. למה ניראה לך שלא שאלו אותה? כלומר, טכלס, מה היא כבר תגיד? ראיתי זוג עיניים גדולות ומתי? אולי היא הוזתה, אולי היא טעתה, בכ"ז היא הייתה נסערת. מאיפה להם לדעת שהזוג "עיניים גדולות " הגיע מהשרותים ולא נכנס בדרך/התעופף/וטאבר? הרי הם לא ידעו שזה בסיליסק.
2. שאלה טובה, הכי הגיוני בעיני זה עוד לחשננית-במשהו בסגנון מדרגות בבקשה זה לא בלתי סביר לגמריי.
3.עובי הקירות יכול להיות קסום ככל הידוע לנו. מתרחבים בהתאם לצורך (תחשוב כמה זה אפקטיבי במניעת סתימות למשל) הם קוסמים אחרי הכל.
4. עד כמה שזכור לי לחדר הסודות היו עוד כניסת אבל רולינג טענה משהו בקשר לתוספות שניבנו או וטאבר. ובכלל זה מאוד הגיוני-לא סותר. החבורה לא חיפשה כל כניסה לחדר. רק אחת.
5. קסם משאיר עקבות הקסם המדובר שהשאיר עקבות היה חתיכת קסם מטורף במערה שכוחת אל. הוגוורטס הוא בה"ס שיש לו הגנות קסומות, חדרים קסומים, קוסמים. באמת ניראה לך שכל כך פשוט לעלות על זה? דמבו עצמו אמר-"שהוא עצמו לא חולם להכיר את הסודות של הוגגורטס". כמה קסם דורש חדר הנחיצות? ולעומותו חדר הסודות?
6. בספק. על תשכח, לטום היה זמן איכות עם הבסיליסק. להארי לא. וזה לא שהיה לו המון זמן לנהל דיונים עם הנחש.
7. לדמבלדור אין המון אפשריות לדאדא-הוא מצין את זה בכמה אפשריות אמבריג' לדוג'. אבל גם קוירל כמדומני לא לימד הרבה יותר מתיאוריה, ככה שלו לוקהרט היה נחבא על הכלים קצת יותר, הוא היה מסדר. הבעיה של האידיוט שהוא לא יכול לסתום את הפה.
8. ממש לא מסכימה-אלה לדעתי הרגעים של דמבו. הרגעים לא של המניפולציה אלא של ההוראה. בכ"ז הוא היה מורה. הוא סיפר להארי את העיקר על הפניקס-מה הבעיה?כאמור, בעיני הוא מורה, ותפקידו מעל הכל זה ללמד.

HassiD

New member
תשובות נהדרות

רק שנוגע לעוף החול:
התכוונתי יותר בקטע של רולינג מאשר של דמבלדור. הרי עוף חול זאת לא המצאה שלה, והוא מוכר עוד לפני כן בכל מיני מיתולוגיות כעוף שקם לתחיה וכדו', אבל היא הוסיפה לו 2 מאפיינים בלבד, שבדיוק שניהם היו דרושים, הייתי מצפה לקצת יותר דמיון, כי זה כאילו היא כתבה סיפור, נתקעה, ואז כדי לפתור את הבעיה, היא פשוט זרקה את כל הפתרונות לעוף החול... לי זה מפריע איפשהו...

(לפחות בכתיבה זה נורמלי, תקלתי בסיפורים מוזרים יותר, בהם בסיפור הסופר "נזכר" בפתרונות רק ממש כשהוא היה צריך אותם, משהו כמו: "אה, והאבן שהיתה להם? זאת שעזרה להם לעוף? היא היתה יכולה גם לרפא אותם, אז היא ריפאה אותם"...)

תיראה

א)שלוש יכולות. הוא גם מופיע במקומות במין התעתקות סטייל עוף חול (בחדר הסודות עצמו, במשרד של דמבו וכו') יש גם את השיר שלו, שאין לי מושג איך להגדיר את היכולת הזו.
ב. למה זה מפריע לך רק בהקשר של העוף? (אבן החכמים, פלאפי-קרי קרברוס למיטב זכרוני, אפילו הבזיליסק, אלה יצורים מיתיים שהיא כמעט לא שינתה-רק עשתה התאמות כלות.
וכפי שנאמר:"באקדח שמופיע במערכה הראשונה, ישתמשו במערכה האחרונה.
מכל הדאוס אקס מכינה..דווקא העוף חול הפריע לך?

תשובות

1) שאלה טובה. ראו שהנערה מתה בתקופה שחדר הסודות נפתח. ומיד הרוח של הנערה המשיכה לרדוף את השירותים. לא יכלו לשאול אותה מה קרה? איך זה קרה? אני בטוחה שאנרים כמו דמב' ידעו שמירטל המייללת היא הרוח של הנערה. אבל כנראה גם אם היו מתחקרים אותה לא היו עולים על- איפה חדר הסודות נמצא.....

2) לא חסרות דרכים לעוף- מטאטא?

4) אני לא חושבת שיש עוד כניסות לחדר הסודות. לפי מה שפרופסור בינס אומר- המון מנהלים בהלך מאות השנים עשו חיפושים אחרי חדר הסודות ולא מצאו כלום- אז שיהיו כמה כניסות?..... קשה לי להאמין. לגבי זה גם יש את שתי הכתובות שנכתבו על הקיר "חדר הסודות נפתח....." וגם אח"כ: "חטפתי את הילדה...." שניהם נכתבו ליד השירותים של מירטל+ מירטל נרצחה בשירותים האלה+ השירותים לא עובדים אף פעם. קיצר יותר מידי צירופי מקרים באותו מקום- ואין עוד מקום שהיו בו כל הצירופים האלה לכן אני לא מאמינה שיש עוד כניסות

6) גם אני חשבתי על זה כשקראתי- נורא רציתי שהארי ידבר עם הבסיליסק..... אבל בסופו של דבר הבסיליסק הוא המפלצת של סליתרין והוא מקשיב רק לסליתרין או ליורש של סליתרין- שזה טום ולא הארי

7) הארי ממש שואל את זה בספר, לא זוכרת את הציטוט המדוייק, אבל בעיקרון הוא אומר שלוקהרט הוא מורה סתום ממש ולא מבין למה דמבלדור העסיק אותו, ועונים לו (לא זוכרת מי פרסי או האגריד) שזה בגלל שדמבלדור לא הצליח למצוא אף מורה להתגוננות בגלל שיש שמועה שהמקצוע מקולל...
במהלך השנה אני בטוחה שכל התלמידים יודעים שהוא זיוף וגם המורים. בסוף הספר אשכרה מקגונגל אומרת לו "למה שלא תלך ותתפוס את המפלצת לבד ותציל את הילדה" כדי שהוא לא ימשיך להציק להם

8) כמו שאמרו לפניי אקדח שמופיע במערכה השניה, יירה במערכה האחרונה. זה נכון בהרבה מקרים בספרי ה"פ, ובכל הספרים בכלל. היא הוסיפה לעוף החול עוד תכונות (גם נאמנות לבעלים שלו- בנוסף למה שאמרו לפני). עוף החול הוא לא היצור הקסום היחיד שנוספו לו תכונות- נגיד דם של חדי קרן שמאריך לך את החיים......
אבל לעוף החול יש תפקיד חשוב בספר לדעתי. מה שאני קלטתי מזה, זה שעוף החול הוא סוג של סמל לאל-מוות. או של תחיה מהמתים, שזה בעצם הסמל גם של הארי וגם של וולדמורט. פוקס עוזב את העולם כשדמבלדור מת- כנראה בגלל הנאמנות שלו לבעלים שלו. אבל פוקס עשה את זה מבחירה ו"למען האהבה", כמו שהארי בסופו של דבר בוחר למות וולדי עושה הכל כדי לא למות.........
מקווה שהצלחתי להסביר את עצמי בכל הסיבוך הזה, בכל אופן כשדמבי מציג להארי את הייתרונות של פוקס- אני בטוחה שהוא חושב שביום מין הימים זה אולי יעזור לו.....
בכל אופן זה לא הרגיש לי כאילו רולינג הוסיפה את היתרונות האלה בדיעבד אחרי שהיא כתבה את סוף הספר וחשבה "איך הארי יחלים מהפצע? אוקי הדמעות של פוקס ירפאו אותו" אלא להיפך יש הרגשה שהיא קודם כל חשבה על התכונות של עוף החול ורק אז כתבה את הסצנה בחדר הסודות

למעלה