עוד תאוריה לאוסף...

עוד תאוריה לאוסף... ../images/Emo58.gif

חחח, תגידו לי אם זה היה פה כבר.. (לא נראה לי..) אוקי, אז אני הולך לכיוון הספר שיקויים של סנייפ/הארי. עכשיו אני שואל את עצמי... למה שסנייפ ירשום לעצמו תזכורות על דברים שהוא כבר יודע והוא אלוף בשיקויים? מה יוצא לו מזה? ואז חשבתי על משהו... כל הספר השישי אנחנו מגלים כמה לילי הייתה טובה בשיקויים ואיך כל מה שהארי עושה היא גם עשתה (פחות או יותר) אולי... לילי וסנייפ היו באותו כיתה, לילי כל הזמן מצאה את התריקים הפשוטים לדברים ואז סנייפ החליט לשמור את זה... במחשב שאולי יצא לו מזה משהו... מה אתם אומרים? יש מצב שסנייפ סתם גנב את הקרדיט מלילי? עכשיו הדבר היחידי שלא מסתדר לי זה הקטע עם הקללות בספר... אנחנו יודעים שלילי לא אהבה את הכישוף של להפוך אנשים באוויר מהקרסול, והיא בטוח לא תעשה שום דבר לחתוך אנשים... (בעע) אולי הקטע של הכשפים סנייפ באמת המציא כי אנחנו יודעים כמה הוא טוב בהגנה נגד כוחות הרוע... אז הספר הוא בעצם שילוב של הגאונות של לילי והגאונות של סנייפ... טוב, תגידו דעתכם

גם אני חשבתי../images/Emo58.gif

שאולי יש איזשהו קשר ללילי, עדיין יתכן שסנייפ המציא את זה ורצה לכתוב תזכורות לעצמו (יש לו הערות על הרבה מאוד שיקויים, אז קשה לזכור הכל) הבעיה עם התיאוריה היא שסנייפ זילזל בלילי בהיותה בוצדמית, על כן לא נראה לי שהוא בכלל יסתכל עליה ועל מה שהיא עושה, ובטח לא ינסה ללמוד ממנה. ובכל זאת מעניין, כי סלאגהורן מזכיר לא מעט פעמים את הכישרון של לילי, ושהארי ירש את הכישרון המיוחד שלה

2 Mיכל

New member
ואולי ללילי לא../images/Emo58.gif../images/Emo187.gif../images/Emo42.gif

היה כישרון כזה מיוחד, היא פשוט הייתה די מוכשרת ותלמידה טובה... אני גם כמעט בטוחה שקיצורי הדרך האלה לא הצליחו לסנייפ כבר בפעם הראשונה, ככה שלא היה איזה "הארי" אחד שיקבל את כל תשומת הלב (בלעדיו המורה לא היה מתלהב מהרמיוני?).

D o l e v P

New member
אולי זה הפוך?אי אפשר לדעת..../images/Emo58.gif

אולי לילי ראתה את כל מה שסנייפ כתב ומה שהוא עושה והעתיקה ממנו.. בדיוק כמו שהארי עשה

ToryMaster

New member
למה?../images/Emo58.gif

כי אפילו רב כשף, אלוף שיקויים, צריך ללמדו מאיפה שהוא, ולוקח זמן ללמוד, אז בינתיים כותבים את זה בספר. ואפילו מאסטר בשיקויים לא יכול לזכור הכל, מדובר בספר שלם מלא מתכונים מתוקנים.

2 Mיכל

New member
לדעתי לא../images/Emo58.gif../images/Emo187.gif../images/Emo42.gif

בהוגוורטס, לפחות אצל הארי, לא נהוג שהמורים מושיבים תלמידים וקובעים מקומות. סנייפ לא היה בוחר לעבוד ליד בת למוגלגים, ואפילו אם נניח שלילי התיישבה לידו בלית ברירה, במטרה להתרחק מג'יימס, לא נראה לי שהיו חסרים שולחנות (לשיעור הבא).
סלוגהארן היה זה שאמר שלילי הייתה רוקחת שיקויים מעולה, והוא לא הכי אובייקטיבי שבעולם. חוץ מזה, השרביט שלה קשור איכשהו ללחשים, ושום דבר שרולינג כותבת הוא לא סתם (כמעט).
למה שסנייפ יבחין בקיצורי הדרך של לילי? רון לא שם לב עד שהארי אמר לו וסלוגהארן במשך שנה שלמה (בה הוא בטח צפה בהארי יותר מאחרים) לא הבחין בשינוי.

שאלת הבהרה ../images/Emo58.gif

מה זאת אומרת שסלגהורן לא הכי אוביקטיבי בעולם? למה את רומזת?

2 Mיכל

New member
רומזת? לשום דבר../images/Emo58.gif../images/Emo187.gif../images/Emo42.gif

זו עובדה שסלוגהארן מעדיף תלמידים מסויימים על פני אחרים, וזה לא בהכרח בגלל היכולת שלהם בשיקויים. נכון שללילי אין קרובי משפחה מהוללים, אבל גם לג'יני אין והיא הגיעה למודעון שלו איכשהו. אני בספק שמאז המפגש בקרון סלוגהארן לא העדיף אותה על פני תלמידה באותה רמה בדיוק. מההיכרות הקצרה שלנו עם לילי היא נערה נחמדה. אין הרבה בנות שהיו מסכנות את המעמד החברתי שלהן (אהם-תראו-מה-קורה-ללונה-אהם) ומגנות על האידיאולוגיה שלהן, גם אם בסופו של דבר זה עולה בכבודן. מורים לא עיוורים וקשה להיות אובייקטיבים באמת. חוץ מזה, נניח שהיא הייתה התלמידה הטובה בשכבה (אבל לא כמו הרמיוני, כאלה אין הרבה). הבן שלה גאון בשיקויים, אז למה שהמורה לא ינסה לחפש את מקור הכישרון? הגיוני לחשוב שזה מההורים, וכנראה לילי הייתה יותר טובה או פחות מופרעת ולכן יותר אהובה.

למעלה