עוד שתיים מומלצות:

נדירליאל

Well-known member
"מפלט" היפנית.
אין לי מושג כמה אמת יש בסדרה היפנית הזו, אבל יש בה כמה קווי עלילה: אחד הוא עיתונאית שהועפה מתא החדשות לסיקור ליגות ה-סומו ונחושה לגלות את כל הלכלוך. השני, נער [בעצם שניים, רק אחד בולט והשני מתפתח בעדינות לאורך הפרקים] שהופך ללוחם סומו בעל כורחו, השלישי השחיתות, הרביעי - אב ובן המנסה לרצות אותו.
יש בה אלימות נוראה מצד אחד, רוך ועדינות מצד שני ואולי, אולי גם חשיפה.
ב- REDDIT כתב מישהו שזו סדרה המיועדת לאנשים "שלא אכפת להם מסומו". [מעניין, זה כמו שיצרו תוכנית בארץ על קבוצת בית"ר י-ם, ויציגו את הלכלוכים השונים, ומישהו יכתוב: זו סדרה לכאלה שלא אכפת להם מבית"ר י-ם.] הקישור השני מוביל לכתבה בעיתון יפני באנגלית על הסדרה. מעניין.

"תרנגולים" ההולנדית. סדרה המצטרפת לגל סדרות העוסק בגבר המערבי במשבר שנות ה- 40 שלו. שמונה פרקים מצחיקים יותר או מצחיקים פחות, מציגים ארבעה טיפוסי גברים: השובב, הגרוש, המשועמם, המצליחן.
אף אחד מהם לא יסיים את הסדרה כמו שהתחיל, והרי זה צפוי לגמרי. אני ממליץ על הסדרה, למרות שאפשר לצפות בנטפליקס בשתי סדרות דומות כמו: גברים שבגברים. בפאריז או זו שבמדריד זכרי אלפא. התרנגולים הכי מצאה חן בעיניי, אולי בגלל הקלילות היחסית שבה, אולי בגלל הבוטות, לא יודע. בניגוד לשתיים האחרות, בה צפיתי ב-בינג' בזמן שמרטפות על הנכד שלי.

מה שמעניין בשתי הסדרות הוא התימה: גברים בעידן המודרני. היפנית עוסקת במרץ רב בנסיון של גבר צעיר לזכות במעט כבוד והערכה. העולם שהוא בוחר הוא ה- סומו. בעולם הזה הוא מנסה לשבור מסורות קשיחות מאוד, שמרנות או "שנאה בשל פגיעה באגו". זה עולם רעיל מצד אחד אך מהצד השני זה עולם המזקק את מושג "גבר", "תפקיד הגבר", מהו הסיס-מגדר "גבר" עד דק. הסדרה השניה עוסקת במשבר החברתי של "גבר" ו"תפקיד הגבר" [מגדר הגבר]. זה קורה בגיל 40, כשהגבר המערבי הממוצע עבר את כל תהליכי החיברות, "מצא את עצמו" בחר או שלא להוליד ילדים, לחיות בזוגיות או לוותר עליה.
בשתי הסדרות אין עיסוק ב"גאים" [סיס-ג'נדר יש גם אצל קווירים כידוע!!] אלא בגבריות הטרוסקסואלית מתפרקת בעולם משתנה.
נרצה או לא נרצה - אבל הנטייה של התרבות המערבית ימינה, וחזק [טראמפ, גרמניה, אוסטריה, פולין, רוסיה ] היא תגובת נגד להתפרקות החברה המערבית מכל ערכי המשפחה, הכבוד, הזהות המגדרית, תפקידים מסורתיים או אפילו "אמת". שתי הסדרות הללו, לענ"ד, משקפות את זרמי העומק שבבסיס השינויים שאחנו עוברים עכשיו בתרבות שלנו.

למעלה