עוד שרשור

עומר ד

New member
25/7, מזרח אפריקה ומרכזה

טיול גדול ראשון.. בצעירותי כבר טיילתי בערך במסגרת משפחתית בכל אירופה. תרמילאות באירלנד כ3 שבועות לפני צבא ועכשיו כ3.5 חודשים לאתיוםפיה, טנזניה/קניה, ואוגנדה. דוקא אותי אפרקיה הכי מושכת כיעד הראשון במעלה, ואני אוסיף ואומר שמכל מי שאתה מדבר איתו שנסע לשם, יש את הרושם שמדובר בסוג שונה של טיילים (גם כאנשים וגם מבחינת מה שמעניין אותם לראות בטיול). ותודה על התשובות השונות והעזרה שקיבלתי מאנשי הפורום ךגבי אפריקה, זה גם חשוב לציין
עומר

natyh

New member
והנה אתה מחזיר אותי לנחש ..... ../images/Emo13.gif

או לגן עדן תלוי איך מסתכלים על כך ....
או כמובן שוב אל סיפון המגיק 1 אל יובל שמפליג לו עם נחש הבואה האימתני.....
איתו בערסל .... גיל 8 סבא שלי חזר מביקור אצל אחיו בצ'ילה נתי הוא אמר יש שם נחשים ענקיים בשם בואה קונסטרוקטה שחונקים ואוכלים את כל מי שנכנס לגונגל . הם כל כך ארוכים ומגיעים עד 12 מטר ואף אחד לא מספיק חזק להימלט מהם ..... אחרי ההקדמה הזו , היה לי מאד ברור שאני הנחש ודרום אמריקה עוד ניפגש אבל מעולם לא ציפיתי לפגוש בו על סיפון המג'יק1 הזוי לחלוטין הסיפור הזה .

חברה שלי סחבה אותי... ../images/Emo160.gif

בכלל לא ידעתי כלום על כלום. אח שלה חזר מתאילנד והלהיב את כולנו, אז כשסיימנו צבא - נסענו. רק אחרי שכבר היגענו לתאילנד - קיבלתי תמונה יותר ברורה של לאן אני רוצה להמשיך הלאה ולמה.

HelloweeN

New member
לפי דעתי, ה"תרמילאי" הישראלי פשוט

נופל קורבן מרצון לתופעת העדר, שכן גם אני שמתי לב שכל מי שנוסע זה עונה על הקריטריונים הבאים: -רק השתחרר -יעד קבוע מראש: מזרח, דר' אמריקה או אוסט' ונ"ז, כמו שציינת אני חש שכמו כל דבר בארץ, גם פה יש מורגשת תופעת העדר, שבאמת קשה לי להסביר אותה. כולם כימעט עושים את אותו מסלול, אותם טראקים והולכים לאותם מקומות. בכל אופן, אני ממש לא חושק לפגוש ישראלים בחו"ל, שכן אני סובל מהם מספיק בארץ, והיעדים שלי הם קצת פחות פופולריים: עד כה טיילתי באירופה וארה"ב (בסיוע משפחה שגרה שם - לא ישראלים), והיעד הממשמש ובא: מזרח אירופה.

מה זה המזרח את יודע?

המזרח זה לא רק הודו,תאילנד,נפאל! יש מדינות שישראלים הן זן נדיר כמו למשל אזורים מסויימים בסין. אפילו בורמה,ויטנאם,קמבודיה הם לא חלק מהעדר(למרות שביקרתי לפני כ6 שנים בויטנאם וקמבודיה ואולי זה השתנה)גם לאוס מחוץ לוינטיאן,ואינג ויאנג,לואנג פאבנג היא לא חלק מהעדר.ועוד מלא מדינות אחרות.להזכירך המזרח זה כינוי לשטח ענק! אז יש להעמיד דברים על דיוקם! למי שיש עודף כסף בהחלט מומלץ אירופה וארהב. אבל לא כל מי שהשתחרר מהצבא או עבד כמה שנים משופע בירוקים ויורו!

HelloweeN

New member
העמדת דברים על דיוקם - אני מקבל.

בל נשכח שיש לנו בסה"כ כולה 5 יבשות!
(להוציא את אנטרקטיקה)

bhmi100

New member
תוסיף גם את איסאאן בתיאלנד

צפון מזרח תאילנד מקום יפה ללא הרבה תיירים בכלל וישראלים בפרט.

ליאורט1

New member
שים לב למה שאתה אומר

מזרח דרום אמריקה אוסטרליה ונ"ז אם מורידים את צפון אמריקה ואירופה בגלל שיקולי יוקר ועוד לא מעט מדינות בגלל שיקולי ביטחון לא נשאר לנו הרבה אפשרויות. חוץ מאפריקה וחלק ממזרח אירופה שאני מסכים שאנחנו קצת מפספסים, אנחנו מטיילים איפה שכל צעירי העולם מטיילים, איפה שמעניין, זול ובכלל אפשר לטייל. נכון שביעדים עצמם אנחנו קצת הולכים באותה הדרך אבל מה לעשות בחלק מהמקרים זאת הדרך הכי טובה. יש לנו עוד במה להשתפר אבל אנחנו לא כאלה גרועים

HelloweeN

New member
דווקא האנשים שטיילו ב'לא אותה דרך',

ושכן טיילו בטראקים ברגילים, תמיד משבחים הרבה יותר את המקומות הפחות מתויירים. אני באופן אישי בא תמיד בגישה של להתרחק מהעדר כמה שיותר.

shal0mshal0m

New member
יש לי קצת בעיה עם ההכללה הגורפת הזו

דבר ראשון, זה שהרבה אנשים עושים משהו מסוים, לפעמים גם אומר שזה בגלל שזה טוב... דבר שני, לכל אחד יש את המטרות שלו כשהוא מטייל. יש כאלה שיעדיפו את התרבות המקומית, כאלה שיעדיפו את הנוף, וכאלה שיעדיפו להיות בכל המקומות עם החברים מהבית. השיפוטיות הזו בעיני היא לא במקום. זה שלא מתחברים למשהו (ואודה ואתוודה שגם אני לא ממש מתחברת לתופעה), עדיין לא אומר שצריך לזלזל בה. כמו בכל דבר בחיים, אני מאמינה שצריך למצוא את האיזון ולא את הקיצוניות - הרי יש יתרונות וחסרונות בכל דבר. יש יתרונות בללכת למקומות ש"כולם הולכים אליהם", אבל בלי לוותר על לפקוח את העיניים ואת הלב באופן עצמאי. וכמובן - לקבל המלצות, לשמוע דיעות, להוסיף מחקר אישי, תחושת בטן ולצאת לדרך...

motyka

New member
1976 - קניה

מי שמע על הודו? דרום אמריקה היתה מעבר להרי החושך. בקניה היו חיות, אז יצאתי עם מצלמה.

Temporary2

New member
חלומות ילדות שהתפתחו.

אני עוסק באמנויות לחימה סיניות מהתיכון, והתעניינתי מאוד בפילוסופיה סינית. לנסוע לסין נראה כמו תוכנית טובה. ואז מצאתי את עצמי באנגליה, ונזכרתי שיש לי גם מין חלום כזה של אירופה בטרמפים. מכאן נולדה תוכנית שאפתנית: מאנגליה לסין דרך היבשה. תמריץ מרכזי: האפשרות לעבור בבוכרה, לטיול שורשים סימלי (אמנם רק ענף משפחתי אחד מתוך 4, אבל במשפחתי זה הענף הותיק ביותר בארץ - מ-1871 - אז יש לו מקום של כבוד...). אז באופן מדוייק יותר הסתמן מסלול של "דרך המשי" מאיטליה והלאה. עבדתי חצי שנה על תכנון הטיול ויותר מזה על חסכון כספי. בסופו של דבר, יצאתי לדרך בעיכוב של כמה חודשים (בסוף אוקטובר במקום סוף יולי), ומצאתי את עצמי מטייל באירופה בחורף - ממש לא לפי התוכנית. כל הרעיון של קמפינג בחורף הוכח כבעייתי למדי, ומצאתי את עצמי בעיקר במרכזי ערים, טיול תרבותי אבל לא מספיק "טיולי" לטעמי. הייתי לבד, תרמילאי טרי, ולא ידעתי בדיוק מה לעשות. כך שאחרי 6 שבועות החלטתי לשנות כיוון, ואחרי ביקור קצר בישראל טסתי למזרח - בסין היה עדיין חורף, אז התחלתי עם לאוס-קמבודיה-ויאטנם. זה לא היה חלום, אלא פשרה בשל אילוץ - רציתי לטייל בחולצה קצרה וסנדלים... בדיעבד אני שמח מאוד על שלושת חלקי הטיול (אירופה, דר' מז' אסיה וסין) - כל אחד מהם היה חוויה שונה בתכלית. ואני עוד אגשים את התוכנית המקורית יום אחד, בשנים הקרובות אני מקווה... אני חושב שהעניין הכלכלי בהחלט משחק תפקיד עבור רוב הישראלים. בעצם, עבור רוב התרמילאים בעולם, אלא שבכמה מדינות סכומים סימליים הם הון במונחים ישראלים. בכל זאת, אני חושב שיש משהו מיוחד דווקא בלחיות חיים צנועים מאוד on the road - הנוחות שמציעות המדינות הזולות באסיה באה על חשבון ניתוק מסויים מהווי החיים המקומי. ונראה לי שסין היא יעד לא פופולרי בקרב תרמילאים באופן כללי, בגלל קשיי שפה, ובגלל שברגע שעוזבים את הדרום (שהוא כן פופולרי יחסית) מחיר הטיול לחודש מוכפל ואף יותר.

----------->

לא חושבת שזה מדויק. סין זולה גם במערבה ובצפונה . בעצם רק החוף המזרחי הוא יקר ואני מתיחסת בעיקר לשנגחאי או הונג קונג. בביג'ין אפשר גם כן להסתדר יפה בסכום סביר לגמרי. לדעתי סין תלך ותהיה יעד פופולרי עם השנים. אני חושבת שעד עכשיו פחות נסעו אליה כיון קשיי שפה (ובכלל קושי כללי להסתדר בה לבד ) כמו שציינת וגם בגלל שהיא פשוט היתה סגורה לתיירים עד לפני כמה שנים. בזמן האחרון אני שומעת על המון אנשים שטסים או רוצים לטוס לסין. ולדעתי אחרי האולימפיאדה כמות התיירים שם תשלש את עצמה אם לא יותר.

bhmi100

New member
טיול תרמילאים ראשון ל[לנשום עמוק]

תאילנד (בנגקוק והסביבה קוצאנג) קמבודיה חזרה לתאילנד (צאנג מאי ואיסאאן) לאוס (כמעט הכל) דרום סין (קונמינג גוולין והונג קונג) דרך סינגפור לאיי שלמה (6 שבועות מדינה מדהימה) פפואה ניו גיני (ניסיון לטרק שנכשל) מלזיה (בורנאו חודש חצי האי שבועיים) דרכון זר :) ברוני (יום אחד כולל שינה אצל משפחה) וחזרה מסינגפור לירדן וטיול שם 3 ימים. מקורי לא ?! מדוע עוד לפני צבא החלטתי שאני רוצה את המזרח. אני אוהב להיות גם במסלולים לא מוכרים. היה לי הרבה זמן גם לטייל וגם לתכנן אז פשוט בדקתי את כל הארצות בדרום מזרח אסייה (אינדונסיה רציתי רק היו מהומות ויטנאם לא הגעתי בגלל ששמעתי שמרמים אותך כל הזמן ובמקום זה נסעתי לסין וכל השאר הגעתי :)

kogawa

New member
אז נשאר לך רק

פיליפינים, טאייוון, יפן, קוראה, מונגוליה, בורמה, נפאל, בנגל, בהוטאן, הודו, סרילנקה, פקיסטן, מערב סין, קזחסטן, קירגיסטן, טאגיקיסטן, אוזבקיסטן, אפגניסטן, תורקמניסטן ותוכל להגיד שראית את רוב מדינות אסיה..

bhmi100

New member
את הודו אני מחרים אז נשארו

הסטנים והמזרח המזרחי שאליו אני נוסע כעת. מבנקוק לדרום תאילנד דרך מלזיה לאינדונסיה עולה לפיליפינים ומשם לטיוון. יפאן כשיהיה כסף :) ופקיסטן לא כדאי להכנס עם שום דרכון :)

נשמע מעניין

מסלול מלזיה-אינדונסיה-פיליפינים....אתה מתכוון לצלג בין המדינות במעבורות או בטיסות? מעניין לה גם אני מחרים את הודו בכל הטיולים שלי:) אולי מאותן סיבות כמוך:)

bhmi100

New member
מעבורת או טיסה תלוי באפשרוית שיש

בכל רגע בזמן ובכסף. כמה שאני יודע אין דרך במעבורת מאינדונזיה לפילפינים ואם ישנה אז צריך ויזה ליציאה שכזאת.

למעלה