עוד שרשור

kogawa

New member
טיול התרמלאים הראשון שלי היה

לאפריקה, וזה עוד כשאף אחד לא טייל לשם מייד אחרי מלחמת לבנון. הייתי צריך שינוי אחרי המלחמה, וחבר הציע לנסוע בעוד 5 ימים ולא השקעתי בזה כל מחשבה. שנתיים אחר-כך חבר הציע את הודו והיה צריך להסתנן לשם ולשלם שוחד, אבל אחרי שהתארגנו עצרו את "מסדר" הויזה בבומביי, ומצאתי עצמי בתאילנד כדי לבקש ויזה להודו - תהליך של חדשיים, ואחרי מלוי הטפסים הייתי צריך להעביר חדשיים ואז למה בהזדמנות לא לראות את ממלכת סיאם? גם לברזיל נקלעתי בטעות כשנחתתי בלימה בתחילת ינואר והיה גשום אז הציעו לי לטיוס לאיקיטוס ולזרום עם האמזונס לאן שיקח אותי ותוך חודש מצאתי עצמי בצפון ברזיל של לפני הקרנבל. לרוב המדינות "נקלעתי" ולא בחרתי - פשוט זורמים.. למונגוליה בעקבות הסרט "אורגה" ואחר-כך הבחירה בקירגיסטאן ובשינג'יאנג היא רק טבעית.. לנמיביה ובוצואנה הגעתי בעקבות כתבה על בני ההימבה ומודעה קטנה בעיתון ושאלה חצופה שלי האם צריך עוזר-מדריך לטיול לשם. לקרנבל בוונציה היגעתי שביום משעמם במשרד נזכרתי שיש שם קרנבל ולמחרת כבר רקדתי ברחובות הקפואים של מדינת האיים הזאת, ונשאר לי רק להודיע לבוס שבשבוע הבא אעדר מהעבודה. כששאלו את סיר אדמונד למה טיפס על האוורסט אמר שבגלל שהוא שם, ושלושים שנה לאחר מכן פגשתי את הזקן הזה עדיין משרך רגליו בצל האמה-דובלאנג המדהים, והאוורסט עדיין היה שם.., וגם אני.. וגם לשם לא תכננתי להגיע. לדרום אמריקה הגעתי כשסבכיסי כרטיס הלוך ושלושה דולר, אבל המרחקים הם אלו שקוראים, אני רק מגיב לקריאה והולך אחריהם - אין כאן כל יוזמה כי אם הליכה אחר קול פנימי או חיצוני.

natyh

New member
הבנת הנקרא ... ../images/Emo13.gif

זה מה היה בכיס .... אבל אם תשאל מה היה בחגורת כסף .... בגרביים , בתיק עם הטרבלים .... זו כבר תהיה חדירה לפרטיות ....

kogawa

New member
כמעט נכון

בדרכי לשדה התעופה במיאמי לטיסה ללימה היו לי 3 דולר לאחר שהבנק שהיה צריך להעביר לי כסף הבטיח אבל לא קיים, אז נתתי את האוטו שלי שלא הצלחתי למכור לאחי וקיבלתי ממנו אלפיה עד שאסתדר, ואכן אם לא תבדוק בתחתוניי היו לי 3 באק בכיס..

ליאורט1

New member
הטיול תרמילאים הראשון שלי

התכנון המקורי אצלי התחיל עוד אי שם עוד לפני הצבא, לטוס לכמה חודשים לאלסקה מערב קנדה ומערב ארה"ב, רק אני תיק והפארקים, הייתי אמור להשתחרר בפברואר ואז לעבוד עד הקיץ בשביל שיהיה לי מספיק כסף לטיול יקר כזה. חצי שנה לשחרור החיים שלי השתנו, התפרצה אצלי סכרת נעורים שדחפה אותי למקומות קצת אחרים, אחרי כמה חודשים בבית שבהם חיברתי את המספרים וחיברתי את עצמי הבנתי ש: א. אני חייב לטוס כמה שיותר מהר ב. לא יהיה לי כסף לטיול יקר כזה אז התחלתי לחפש יעד אחר שיתאים לתאריך השחרור החדש שלי. רציתי מקום יחסית מערבי למקרה של צרות(בריאות) ושיספק את צרכי הרגליים שלי, ניו זילנד נתנה את התשובה, היום זה נראה לי די נפוץ אבל משום מה לפני שנתיים פחות דיברו על זה או לפחות ככה הרגשתי. ככה בחרתי, לא משהו עמוק, לא חלום ילדות, קצת שטחי

נדמה לי ש...

מהיום שמכירה את עצמי כבר טיילתי בסגנון כבת להורים אוהבי טיולים חרשנו את הארץ לאורכה ולרוחבה (כולל סיני שהיתה אז בידנו) אמנם עם רכב , (ג'יפ ויליס בתקופה שזה לא היה בדיוק באופנה - להפך) אבל קמפינג היה שם ה"משחק" וגם התרמיל על הגב , לטייל ברגליים - זה טיול ,כל השאר לא נחשב
החוצה יצאתי בפעם הראשונה רק לפני 9 שנים , לתקופות קצרות (שבוע) בכל פעם אבל תמיד עם התרמיל על הגב לטיול לא שגרתי והבחירה היתה על פי התקציב (טורקיה ,קפריסין,סיני ,וגולת הכותרת קניה המדהימה). הפעם בדרך להגשמת קצה של חלום נוסעת להודו לצערי לחודש (ה"תינוקת" שלי מחכה בבית) ולבד! היעד - הודו והיא כפי שאמרתי רק אפס קצהו של החלום. למה? המזרח מרתק אותי או נכון יותר לומר - הפשטות, הקבלה , אורחות החיים... אפריקה אגב מרתקת אותי כמעט באותה מידה והטעימה שטעמתי ממנה בהחלט נתנה לי טעם לעוד. גרוזיה , בולגריה,אתיופיה ועוד פעם קניה כבר מסומנות אצלי על המפה ובכלל פשוט לטייל...

Black Star

New member
סקנדינביה

ממש לא יעד תרמילאי פופולרי אצל ישראלים, אבל היעד מס' 1 שלי (ולעד יישאר..). האמת שהגורמים לבחירת הטיול הזה היו מעורבים. קודם כל מאז שאני קטנה אני שומעת את סיפורי התרמילאות של אמא שלי ואיכשהו נורווגיה תמיד הצטיירה לי כמו חלום רחוק ומקום מדהים. את הטיול של אחרי הצבא דווקא תכננתי לעשות לאוסטרליה וניו זילנד (וזה קורה עכשיו, עוד כמה חודשים, אבל זה לא רלוונטי כרגע
). השתחררתי במאי, וכמובן שכמו כל בר-דעת ידעתי שהחודשים ה"מומלצים" לטייל באוסטרליה וניו זילנד הם אוקטובר - אפריל. אז התכוונתי לעבוד משהו כמו חצי שנה ואז לנסוע. רק שפתאום התעוררה אצלי תחושה שאני לא מסוגלת ישר להתחיל בעבודה חדשה (הייתי בקבע והתקופה האחרונה בצבא הייתה לא פשוטה) וצץ בי יצר הנדודים. במקביל בכמה שיחות עם חברה טובה שיחקנו עם הרעיון של לנסוע לאנשהו יחד בקיץ ואני אמרתי שתמיד חלמתי לנסוע לנורווגיה. מנורווגיה הרעיון התפתח לטיול לכל סקנדינביה, הרצנו את זה די מהר, ואז היא הבריזה מכל העניין. אבל אז כבר הורעלתי חזק מדי על רעיון סקנדינביה ונסעתי בכל זאת, עם שותפים שהכרתי בדקה ה-90 דרך "למטייל". זה היה הטיול הכי מדהים ובכלל הדבר הכי מדהים בחיים שלי, ועד היום כשאנשים מגיבים בפליאה על יעד הטיול הלא קונוונציונלי, אני: א. מתעצבנת.. ב. מתחילה להלל לשבח לפאר ולקלס את המדינות האלה ג. מתגעגעת ורוצה לחזור. אבל ג' קורה כל הזמן..
יעלי

אצלי זה היה ממש במקרה...

לא תכננתי את סין, לא חלמתי על המזרח מאז סיום י"ב ובגדול לא חשבתי בכלל ברצינות על טיסה או טיול גדול. סתם חברה שלי זרקה רעיון אז אמרתי סבבה. עד שעליתי על המטוס בכלל לא חשבתי שזה יקרה... אגב, גם לי האהבה לטיולים באה לי מהבית, ואני מתכוונת לטיול טיול, עם מסלולים וכו'. לא בריכה בטן גב בבית מלון... לגבי השאלה שלך - אני חושבת שהיעדים נבחרים בעיקר בהתאם לשיקול כלכלי. דרום אמריקה והמזרח מאוד זולות ויש בהן נופים מדהימים ובכלל הרגשת חופש ושלווה אינסופית. אוסטרליה וניו זילנד באמת שונות בהקשר הזה אבל הן מאוד קוסמות בגלל המרחק והבידוד והעובדה שכל אחד חוזר משם עם תמונות יותר יפות ואתהמת לראות על מה כל הרעש... אפריקה? לא יודעת, אותי מאוד מרתיעה בגלל המצב הרעוע מכל הבחינות ששורר שם. כלומר, זה לא רק המצב הכלכלי או הביטחוני ,אלא יותר בגלל שתמיד היא נתפסת אצלי כמקום מסוכן או לא בטוח ... למה דוקא סין ? האמת שאני בד"כ לא אוהבת ללכת "לאן שכולםםם הולכים" לכן אולי סין קסמה לי יותר מדרום אמריקה למשל. אני מעדיפה ללכת למקומות שעוד לא גילו אותם מאשר לחזור אחרי צעדים של אנשים אחרים... חוצמיזה שתרבות מיוחדת זה גם משהו שאני נורא אוהבת ככה שהמזרח גם די מילא את הקטע הזה אצלי...

סלע כניראה אתה לא שם לב לחישוב

הכלכלי. רוב התרמלאים נוסעים לאזורים הזולים ולא היקרים.ואת זה גם יש לקחת בחשבון.זאת הסיבה שרוב המתרמלים נוסעים למזרח(וגם דרום אמריקה)כי איפה אפשר להעביר חודשים בטיול ב400-800דולר בחודש?בצפון אמריקה\אירופה...? לגבי אפריקה הסיבה העיקרית שלא הייתי שם היא כלכלית בלבד.הבנתי שהמחיה לא הכי יקרה אבל!אפריקה זה יותר שמורות וטבע וכל שמורת טבע זה ים של כסף(כניסה,לינה,גיפ....)אז ויתרתי ועליתי כבר 4 פעמים על מטוס למזרח(שנותן את התמורה הטובה ביותר לכסף.ולא חסר במקומות מענינים)

sela v

New member
בתור מישהו שטייל באפריקה

אני יכול לספר לך שאפריקה זה לא רק ספארי, ושאפשר להסתדר ב-500 דולר לחודש באפריקה. מה זה תמורה טובה לכסף? היה פה מישהו לפני כחודש שהתווכח שרק במזרח הוא מקבל שירות בכמעט חינם, ושבמזרח הוא חי כמו מלך.

גולת הכותרת של אפריקה.......

היא לא שמורות וספארי....?נכון שאפריקה היא לא רק ספארי, אבל היא לדעתי בעיקר שמורות וטבע.כל האנשים שאני יודע שהיו בטנזניה(שיש בה גם את זנזיבר),קניה(שיש בה גם את מומבסה),אוגנדה,דרום אפריקה(היקרה שיש בה הרבה יותר מספארי),נמביה......ושאר הארצות(שהרוב מבקרים בהם.והם לא מערב אפריקה) עשו את זה כדי לראות שמורות טבע ב90 אחוז מהטיול שלהם.עכשיו שאתה אומר שאפשר להסתדר ב500 דולר לחודש...אולי תגיד מה זה כולל?כי לדעתי זה לא כולל שמורות טבע או טיפוס על הר קניה נכון? מכוון שביררתי בזמנו על טיול לטנזניה,קניה והאזור אני יודע שלא על המדינות האלה מדובר.ובטח לא על דרום אפריקה,נמביה והסביבה. אני משאר שמדובר על אתיופיה ומדינות דומות. מה זאת תמורה טובה לכסף?תמורה טובה לכסף זה שאפשר למצוא אחלה חדר ב2-7דולר(חלק אולי לא יסכימו איתי אבל אני מדבר מתוך נסיון,מה גם שחדר טוב בעיני לא בטוח שטוב עיני אחרים).למשל בלאוס יש מקומות שניתן לקבל בונגלוס על הנהר עם נוף מהמם בדולר אחד(כן זה לא טעות אבל עם מנורה אחת בלבד ובלי מקלחת).ארוחות ממש טעימות ברחוב\מסעדות ממש בגרושים. גם הנסיעות לא יקרות בכלל(חוץ מסין).ככה שבאמת אפשר לחיות כמו מלך ולשלם מעט.בלאוס בזבזתי כ10 דולר ליום והיה לי סבבה.ויטנאם 15,בורמה12,נפאל 13,ואפילו תאילנד לא היתה לי יקרה.ובכלל לא הרגשתי התכלבות! וזה לדעתי האישית תמורה טובה לכסף!

jeshu

New member
מה כוונה שלך כשאתה נוסע ? לראות את העולם או "לחויות כמו מלך" ?

jeshu

New member
אז אין בעייה סע מתוך הבנה שאתה מוותר על נוחות.

אני לא יודע מה אתה מנסה לעשות

בהערות שלך. קצת קשה לך להבין שבגלל שהמדינות האלה נותנות תמורה טובה לכסף לדעתי. אז אני לא מוותר על שום נוחות!אף פעם לא התכלבתי במזרח! תפסיק לנסות להדביק כל מני סטיגמות מצוצות מהאצבע.

jeshu

New member
סתם אתה מזכיר לי איזה מישהו שכתב פה לא מזמן על התמורה של הכסף במזרח מול אירופה.

אני לא מבין מה הבעיה?

אז מישהו(ואם אתה רומז לזה אז המישהו הזה הוא לא אני!) כתב על התמורה של הכסף במזרח מול אירופה אז מה הבעיה?? מה לא בסדר בזה? לדעתי האישית אירופה נותנת תמורה מחורבנת לכסף. זה מחדש לך משהו? אתה מנסה לריב איתי בכוח?

kogawa

New member
פרצסקו היקר

מתפתח כאן שירשור יפה וענייני, וכל פעם אתה גורר אותו לכיוונים צדדיים. חבל, תסגרו עניינים בפרטי ותנו לפורום להנות. בטוח בכוונותך הטובות, אבל בשירשור זה (כמו גם בכמה שירשורים קודמים) סחבת את הדיון כבר 3-4 פעמים לצדדים אישיים. לא בשביל לסתום פיות, אבל זה אינו בונה אלא הורס - לפחות לי. מבקש בצורה חברית בכל לשון של בקשה להפסיק להתנצח עם כותבים. תן לזרום.

kogawa היקר

שים משקפיים ותראה מי התחיל לגרור מה בקונפליקט הנ"ל. יודע מה אני יעשה לך טובה גדולה ולא ירשום יותר בפורום. שלא יפריע לך יותר. שבת שלום לך

למעלה