עוד שני איורים

Y A E LY

New member
טעות בידך

איור- כמו שאמרת הוא ציור לקטע כלשהו. רישום בניגוד למה שאמרת- הוא ציור המצויר בעזרת גוון אחד- כחול, צהוב, אדום, שחור. לרוב מקובל לקשור רישום עם עפרונות אבל רישום יכול להתבצע בעזרת כל מדיה (גם צבעי שמן). הרישום הוא בעצם ציור בעזרת צבע אחד על כל גווניו (הבהירים והכהים) כאשר הנקודה הבהירה ביותר היא הצבע של משטח הציור- ועירבוב הגונים הבהירים נעשה בעזרת הדף- סוגים שונים של קיוקו...) מקווה שהבתם ת ההסבר המסורבל מעט- זה מה שעייפות עושה לבנאדם. אם לאהבנתם אני אנסח שוב- רק תבקשו..

danbros

New member
אני לא בטוחה שזה מדוייק

כי יכול להיות ציור שמן המורכב כולו מצבע אחד(על גווניו). או אם לתת דוגמא קיצונית יותר - שדות הצבע של רותקו, הם ללא ספק ציורים ולא רישומים. לי היה נדמה שההבדל בין רישום לציור הוא קו וכתם. ז"א שרישום מאופיין יותר בקוים וציור בד"כ בנוי יותר מכתמים. אבל כל הנ"ל הם תחושות שלי, לא בטוחה. (ובאמנות כמו באמנות...) דנ

Y A E LY

New member
בדוגמא שהבאת

הבהיר ביותר הוא לא הצבע הגלוי של משטח הציור... הבההיר ביותר הוא משטח הציור.

Y A E LY

New member
+

כמובן שאחת מהאבחנןות היא קו וכתם יש כמיליון אבחנות... אני הבאתי את המועדפות עלי.

אם יש מליון אבחנות

לא יהיה טיפה יומרני ללכת עד הקצה ולהגיד ש"טעיתי" ? אני דווקא אוהב את ההגדרה שלי, שמתארת את ההוויה יותר מאשר את הטכניקה של הרישום

Y A E LY

New member
לא

זה לא היה יומרני כיוון שההגדרה שלך לא היתה נכונה. "רישום (כנראה) בא לתאר חיפזון, או רצון להביע רעיון בזמן מוקצב בעזרת רישומו. לקחתי את הפירוש הזה מתוך המילה עצמה שנובעת מהמילה "לרשום", ואנחנו בדרך כלל רושמים כשיש לנו רעיון, או לתזכורת כנראה שרישום הוא פרט מקדים לציור רציני" יש רישומים שהם פרט מקדים- סקיצות ויש רישומים רציניים שהם ממש לא חפוזים (לא פעם עבדתי על רישומים במצטבר מעל60 שעות) אם זה חיפזון----> אז אני לא יודעת מהו חיפזון.... אני רושמת ומציירת בהתאם למה שאני רוצה להבעי ולא בהתאם לזמן שיש לנו, ובמשך כל השנים שאני לומדת רישום (5.5) הדבר שאומרים לנו הכי הרבה שההבדלה בין ציור לרישום לא נעשית ע"י זמן, ושרישום מלא חייב להיות סקיצה מהירה של רעיון. אם תלך לכל קורס רישום למתחילים, תדע שזוהי ההבחנה הכי שגויה שיש. ולכן זה לא יומרני מצידי-

moti80

New member
רישום לא בא מתוך "לרשום" כי אם>

מתוך "התרשמות" כלומר, ציור מתוך ראייה של עצם או אובייקט מול האמן. רישום הוא העתקה מתוך "התרשמות" של המציאות אל הבד/נייר/קיר/זכוכית או כל מה שבא לכם. ציור לעומת זאת, יכול להיות גם מופשט ולתאר נגיד... חלומות. זאת ניתן לעשות באמצעות, צבעים, קוים וכתמים. בקשר לעניין שרישום חייב להיות בגוון אחד - גם לגבי זה אני לא בטוח במיוחד, אבל אני מוכן לבדוק קצת בספרות... שמש מוטי

Y A E LY

New member
מוטי

הגדרה יפה-מרות שיש גם רישומים וריאליסטים- תפתח נגיד את הרישומים של דאלי... עקרונית ההגדרה המילונית היא כתם וקו- כל השאר זה פירושים של המורים לרישום למינם...

למעלה