עוד שני איורים

Y A E LY

New member
הייתי מגדירה אותם רישומים.

הרישום השני הוא כהה והמסך שלי מאוד כהה ולכן אני לא יכולה לבקר אותו. הראשון למרות שנראה לי שהוא בסדר- לא אהבתי אותו הוא מכני מדי, הוא יותר רישום פחות אמנות, מסר רגשות. לא התחברתי.

danbros

New member
השני מ-ד-ה-י-ם!

וגם אמא שלי (שגם היא אמנית יוצרת) מאד התרשמה!

G-maN

New member
ממש יפה!

כמו כולם , אהבתי יותר את השני. השאלתי אותו לפיינטשופ והבהרתי קצת , ופתאום נגלו לעיני עוד מלא פרטים. אבל לפי דעתי דווקא הכהה יותר יפה, כי זה מסתורי כזה... בקיצור זה טוב כמו שזה..

ואוו !!

אני ממש מורשם ! מישו כאן אמר על הראשון שזה טכני מידיי. אני בכלל לא חושב. האמן הכניס לכאן המון רגש, הציור נותן לי תחושה איומה של חוסר אונים. אני אסביר מלמעלה למטה. ההבעה הזאתי חמוצה כזאת, מכונסת, מרוכזת פנימה כמו מי שאכל לימון. מי שפעם הכניס למישו אגרוף יזהה בקלות את ההבעה כהבעה של מי שמתכונן לחטוף אגרוף. מין סוג של כוננות ספיגה. השלמה עם הגורל. הידיים מאוד קטנות ביחס לגוף, הן חלשות כאלה וחסרות תועלת בפניי האגרוף הממשמש ובא. בדימיון שלי הכתם הבהיר שבצד ימין הוא הרכבת שהאדם הניח את עצמו לפסיה, הוא מוכן לקבל אותה, הוא אפילו פותח רגליים לכיוונה, ליכבודה. ציור מצויין, ממש ממש אהבתי.

eranoz

New member
אהבתי את שניהם

אבל בכל זאת בדמות השחורה הפריעה לי דרך תיאור השיער הקוית השטוחה והמהירה לאומת הדרך הכיתמית הנפחית והמושקעת שבה תיארת את יתר חלקי הדמות. השעטנז הזה לא ניראה לי נכון. משבטוח לתת תיאור אמין של שיער כולל מירקם זה אחד הדברים היותר קשים ברישום תוסיף לזה את משחקי האור חושך שבתמונה ואז זה בכלל חבל על הזמן קשה. מה שהפריע לי בדמות הערום הגברי זה שהזין שלו ניראה יותר ארוך משלי למרות שניראה לי ששלי יותר עבה.

Y A E LY

New member
בקשר להארות

יש מילה הערות- שזה מתן חוות דעת או ביקורת שלילית ויש מילה הארות שבאה מהשור אור- לשפוך אור ל משהו חוות דעת או ביקורת חיובית. בקשר לטכני מדי- כל הרגשות שאתה מרגיש הן רגשות שנוצרו ע"י טכינקות מקובעות מדי לאטעמי- יד קטנה, תנוחה מסוימת- אני התכונתי להבעת הרגש מהלב. אבל זה רק אני עם השגעונות שלי...

בנוסף להסבר של יעלי שצדקה

והתכוונתי לשפיכת האור כי הוא בעצם רשם את נפילות האור ולא את ההצללות. כן זה היה מן משחק מילים ממש לא משעשע. פעם הבאה אל תחפז להסיק מסקנות שגויות או שאולי תיפז להסיק מסקנות אבל לא לפרסמן ברבים עד שאתה בטוח בדבריך....

ננהננה

New member
היי בר

מאוד נגע בי הרישום של הבחור ששוכב. בצורה מוזרה נדמה שהרישום מחולק לשני חלקים בהדרגה, החלק התחתון של האיש נראה כמו החלק הטכני התיאורי וכף הרגל (של הרגל המתוחה) ממש מעולה, והחלק העליון שלו הוא פשוט הרגשה חזקה. נדמה שרצית לעשות רישום אבל כשהגעת לאיזורים המביעים והמרגישים, לאיזורים של הרגשות (בטן, פנים, ידיים) פשוט יצא לך מה שאתה מרגיש יותר ממה שאתה רואה. ואהבתי את זה. כאילו רואים את התהליך שלך, רואים אותך מתחיל מפני השטח ונכנס לתוך עצמך ככל שהמיקוד מתרחק ממני בתור המתבוננת. מקווה שהצלחתי להסביר את כוונתי. אני מניחה שאתה לא חשבת על זה בכלל ואולי זה גם בכלל לא איך שאתה רואה את זה אבל זה הסיפור שאני רואה ברישום הזה וזה מעביר לי מימד של זמן ביצירה שאין לה בעצם קיום בזמן (ציור בשונה ממוזיקה או מסרט למשל) וזה יפהפה בעיני. וגם תפיסת הנפח שלך מעולה. ננה

SC

New member
רישום מקסים

אני אהבתי בדמות טעות בפרופורציה שגורמת לדמות להיות ארוכה מאוד. אני גם די מתחבר למסר שננה העבירה פה. מרכז הרגשות מרוחק מהצופה, מאין התגוננות.

barbar

New member
וואלה-תודה רבה../images/Emo13.gif

בהתבוננות מחודשת ברישומים(דרך אגב מה ההבדל בין רישום לאיור?) באמת שמתי לב לחלק מהדברים שצוינו. כמובן שכשציירתי את הציורים לא ההיתי מודע לדברים הללו-וטוב שכך! יש לי עכשיו חשק לחזור לצייר

ההבדל

הוא שאיור מתלווה לסיפור כלשהו, כמו למשל בספר ילדים, בניגוד לציור, שהוא עצמאי ואין לו קשר לסיפור עצמו. רישום (כנראה) בא לתאר חיפזון, או רצון להביע רעיון בזמן מוקצב בעזרת רישומו. לקחתי את הפירוש הזה מתוך המילה עצמה שנובעת מהמילה "לרשום", ואנחנו בדרך כלל רושמים כשיש לנו רעיון, או לתזכורת כנראה שרישום הוא פרט מקדים לציור רציני.

*הדס*

New member
ובניגוד לשאר הכותבים

אני אהבתי יותר את הרישום הראשון, למרות ששניהם מקסימים. היה בבחור הזה משהו יפה, מעונה אבל גם טהור. מדהים.

למעלה