עוד שיפורים

kfir rsi

New member
עוד שיפורים

שלום לכל נוכחי הפורום יש לי קליאו rsi קודם כל אני רוצה חוות דעת על הדגם מיכל הבחינות ורציתי לישאול איזה שיפורים כדאי לעשות חוץ מהשיפורים שכבר עשיתי שהם:אגזוז לחץ פילטר אוויר פתוח צמיגים רחבים. ועוד שאלה כמה כוח סוס יש לדגם הזה תודה מראש לכל מי שיענה לי.

sronis

New member
יש לך RSI ואתה לא יודע כמה כ"ס יש?

קודם כל, 110 כ"ס. דבר שני, מכונית נהדרת. דבר שלישי - ל-BOOLY יש אחת, ואמנם הוא קצת אהבל אבל אני בטוח שהוא יוכל לעזור לך (גידי אני מת עליך, אתה יודע שאהבל זו מחמאה אצלי
) רוני, הולך לקבל טלפון זועם מחר בבוקר (אולי סוף סוף יפסיקו להתעלם ממני
)

kfir rsi

New member
רק קניתי אותה

תודה בכל אופן כל מי ששאלתי לא ידע לענות לי אפילו בחברה בב"ש

sronis

New member
אל תגיד אפילו.

בקראסו חושבים שלקליאו ספורט יש טורבו ושאסור לעלות מעל 4000 סל"ד כי זה הורס את הגיר, וזו רק ההתחלה, יש רשימה ארוכה של דברים מפגרים להחריד שהחברה המייבאת את מכוניות רנו לא יודעת על מכוניותיה. אל תסמוך על המפגרים האלו בגרוש. בכל מקרה חכה שיכנסו לכאן אנשים בעלי ניסיון על ה-RSI, אני נהגתי עליה מעט מאוד אבל אני יכול להגיד שהיא טובה מאוד, במיוחד ביחס למחירה הנמוך. רוני

kfir rsi

New member
סוף סוף

טוב שעוד מישהו חושב כמוני על הקראסו האלה

B.M.F

New member
לי דווקא נראה ..

שיש רוב כאן, לדעות הללו לגבי קרסו.

B.M.F

New member
בקשר לשיפורים

אני ממליץ לך על שיפורים בסיסיים מהרשימה הנ"ל : 1) מערכת יניקה משופרת 2) מערכת פליטה משופרת - ולא רק "דוד לחץ" כמו שאתה קורא לו. 3) בולמים מוקשחים 4) הנמכה 5) מערכת בלימה משופרת אני לא רואה טעם להמשיך ולשפר מעבר לכך מבלי שתשלים את כל הנ"ל. בהצלחה.

kfir rsi

New member
בקשר לרשימה שנתת

תוכל לפרט קצת יותר לגבי כל אחד בניפרד כדי שאני אהיה בענינים תודה.

B.M.F

New member
שיפורים - מדריך למתעניין המתחיל.

1) מערכת יניקה - המטרה היא לספק כמה שיותר אוויר (וכמה שיותר קר
), למנוע דרך סעפת היניקה. קיט ספציפי לרכבך מחברה ידועה יעשה את העבודה על הצד הטוב ביותר. מומלץ לדאוג לזרימה חופשית של אוויר לכיוון הפילטר (צינורות תיעול ו/או כונס). 2) מערכת פליטה - סעפת פליטה משופרת, דוד אחורי ויחידה מרכזית. בנוגע למוצרים מתאימים לרכבך, פנה לסדנא מתאימה ו/או למידע באתרים שונים ברחבי הרשת. 3) בולמים - קוני ספורט יעשו את העבודה על הצד הטוב ביותר. אם אתה פאנאט ו/או בעל כיס עמוק - לך על בילשטיין. 4) קפיצי הנמכה בדר"כ. אם אין לך קפיצים במתלה האחורי (כלומר, יש מוט פיתול למשל) - תצטרך לגשת לסדנא או ברנש שמתעסקים בתחום ולשנות את גיאומטריית המתלה. 5) יש מספר אספקטים במערכת הבלימה : א. בוסטר ב. משאבה מרכזית ג. ווסת בלימה ד. בלמי דיסק (או דיסקים מאווררים) ה. בלמי תוף ו. רפידות ז. צינורות בלימה ח. נוזל בלימה ט. קאליפרים בשלושת הראשונים, מומלץ לא לגעת יותר מדי אלא אם כן אתה משנה מהותית את הרכב מבחינה מכנית (מתלים, נאבות וכו´). שאר החלקים אפשר להשיג, ברמה זו או אחרת, מלא מעט חברות ידועות בתחום - TAROX, EBC, BREMBO, OMP, SPARCO ועוד כהנה וכהנה. הערה : החלפת קאליפרים לגדולים יותר ו/או בעלי 4 או 6 בוכנות, אפשרית בדר"כ בחישוקים בקוטר "16 ומעלה. בדר"כ.

sronis

New member
תאמין לי שאני לא היחיד פה, ממש לא

ולי עוד אין מכונית שהם מייבאים... אבל חבר מהפורום קנה קליאו ספורט חדשה, לא סתם ייבשו אותו במשך שבועות וחודשים, כשכל פעם היא כמעט מגיעה אבל לא, אלא כשהוא סוף סוף קיבל אותה, הוא גם קיבל הוראות לחכות דקה אחרי התנעה ודקה לפני כיבוי בשביל לצנן את הטורבו... ולחבר אחר בפורום עם קליאו דומה, לשעבר, (רק דור לפני זה) נהרס הגיר, כשהחליפו באחריות טענו בפניו שהוא צריך להזהר ולא להעביר הילוכים מעל 4000 סל"ד כי זה הורס את הגיר... נורא ואיום... רוני

Inoni

New member
דווקא לגבי הטורבו זה נכון רוני...

לפחות כך זה ב-T4 שלי, לא צריך תמיד לחכות, אבל אחרי נסיעה מאומצת כשהרכב עומד מערכת הקירור נכנסת לפעולה מוגברת (וגם שומעים אותה עובדת), ברגע שאני מכבה את הרכב היא מפסיקה לעבוד. ממה שהסבירו לי זה גם דיי הגיוני, בכל מקרה זה לא חובה אבל עדיף.

kitt

New member
נכון, אבל לך יש טורבו, בקליאו ספורט

אין טורבו אז אין שום סיבה לקרר אותו.

Inoni

New member
אה.... הבנתי.....

172 כ"ס בלי טורבו ממנוע 2K סמ"ק, יפה...

be_roo

New member
שלא לדבר על "חבר" נוסף

שחיכה כחודשיים לחלק כל כך נדיר עד שלא מחזיקים אותו קבוע במלאי בארץ: אגזוז
בפורום הזה, היבואן היחיד שאולי זוכה ליותר גידופים מאשר קראסו זה לובינסקי.

sronis

New member
רגע, לאחיך לא היה חור באגזוז?

נו, אז בשביל מה צריך להחליף, בטח היה לו רעש יפה
ול-INONI - אצלך בוודאי שכדאי לחכות דקה לפני נסיעה ואחרי נסיעה - זה רק מאריך את אורך חיי הטורבו. אל תוותר על זה. רוני

שי ז.

New member
המתנה בטורבו

במגדש טורבו יש טורבינה המסתובבת במהירות מטורפת של 160000 סל"ד. הטורבינה הנ"ל (בעצם שתי טורבינות על ציר אחד כשבמרכז יש מערכת מיסוב ושימון). יושבת ברוב המגדשים על בוקסות (ובמיעוטם הזניח על מיסבים) המקוררות ע"י שמן המנוע. לצורך כך עוברת דרך המגדש כמות של בערך 2.5 ליטר שמן לדקב וזה המון בהתחשב בגודל הבוקסות. אם מדוממים את המנוע מיד לאחר העצירה הטורבינה ממשיכה להסתובב מכוח האינרציה במהירות גבוהה מאוד אבל ללא שימון שהרי דימום המנוע גורם לעצירת אספקת השמן. עקב כך נוצר בלאי מואץ ושריפה של השמן בבוקסות.במשך הזמן הדבר מביא במקרה הטוב להיתפסות המגדש ובמקרה היותר גרוע להתפרקות הציר והזמנת גרר למוסך הקרוב. שי

© DrorZi

New member
שי, אתה יכול לפרט

אולי להביא תמונה
מה הכוונה בבוקסות ובמה הן שונות ממיסבים
כי אני לא מכיר את הנושא, חשבתי שזה יושב על קוגללגר רגיל ...
דרור זי.

למעלה