עוד שאלת תם על PHP

eliranitzhak

New member
עוד שאלת תם על PHP

יש לי שני קבצים. אחד נראה ככה - קובץ HTML </select> <select dir="rtl"> <option value ="1">äåãéú</option> <option value ="2">â'æ</option> <option value ="3">÷ìàñéú</option> </select> <a href="2.php?firstname=""a&lastname=b">click here!</a> איך אני מקבל בקובץ 2.PHP את הערך שבחרו בקובץ הזה ? אם יש איזה תשובה, או אפילו הפנייה למדריך. זה יהיה סבבה. תודה.

eliranitzhak

New member
העברת פרמטר

כן, אבל איך אני יודע מה בחרו בקובץ הראשון ? תודה.

selalerer

New member
בשביל זה את צריך form, אין שום קשר

לקישור שעשית. כך יראה הדף הקורא:
<form action="2.php" method="POST"> <select name="select1"> <option value ="1">äåãéú</option> <option value ="2">â'æ</option> <option value ="3">÷ìàñéú</option> </select> <input type="submit" value="שלח"> </form>​
הדף המקבל יכול להיראות כך:
The value sent in select1:<?php={$_POST['slelct1']}?><br>​

eliranitzhak

New member
תודה רבה על הדוגמה..

באמת תודה, היא עוד תשמש אותי, מייד אחרי שאבין למה PHP עובד לי מוזר. הנה דוגמה מאיזה ספר. קובץ # 1 מכיל <A HREF="welcome.php?name=Eliran" > Hi, I'm eliran! </A> קובץ # (בשם בצפוי welcome.php ) <?php Echo ("Welcome here, $name!"); ?> ובכל זאת, כשאני לוחץ על הקישור בקובץ אחד, עולה לי קובץ 2 אבל הוא כותב : Welcome here, ! בלי להראות את המשתנה שהעברתי לו. לפי הספר, ולפי מה שהבנתי מכם - משהו מוזר כאן.

רוןמ

New member
הממ...

זה יעבוד כפי שציינת, אבל רק במידה ושינית את ההגדרות ב php.ini.

selalerer

New member
../images/Emo45.gif ע"פ ברירת מחדל (לפחות אצלי)

הPHP לא מזהה אוטומאטית את שמות המשתנים שנשלחו אליו, במקום עליך להשתמש באוספים GET_$ ו POST_$ ע"פ שיטת השליחה של המידע אל דף המקבל (ראה תכונה method בתגית הform). במקרה הזה שיטת השליחה היא GET (באמצעות שורת הכתובות) ובמקום לכתוב name$ עליך לכתוב:
{$_GET['name']}​

eliranitzhak

New member
אם אני מוסיף RTL זה לא עובד. למה ?

יש לי קובץ שנראה כך : <form action="2.php" method="POST"> <select dir="rtl"> <select name="select1"> <option value ="1">הודית</option> /select> <input type="submit" value="xxx"> וזה לא עובד. אבל אם אני מוריד את <select dir="rtl"> אז זה עובד בסדר גמור. כנראה שזו הייתה הבעייה בכל הנסיונות שלי, כי תמיד היה שם RTL. אז איך אני גורם לישור לימין, שלא ידפוק את העבק ? תודה רבה. ותודה למי שניסה לעזור ביומיים האחרונים. אלירן.

selalerer

New member
נתחיל ביישור קוד:

עושים את זה בעזרת התגיות מתחת לאיפה שאתה כותב את ההודעה, "תחילת קוד" ו "סיום קוד".
<form action="2.php" method="POST"> <select dir="rtl"> <select name="select1"> <option value ="1">הודית</option> /select> <input type="submit" value="xxx">​

selalerer

New member
והבעיה שלך היא HTMLית לא בPHP.

אתה פשוט כותב את הטופס לא נכון. זאת הדרך הנכונה לכתוב אותו:
<form action="2.php" method="POST"> <select name="select1" dir="rtl"> <option value ="1">הודית</option> </select> <input type="submit" value="xxx"> </form>​
אולי כדאי שתקרא קצת על HTML לפני שאתה קופץ לתוך PHP.

eliranitzhak

New member
תודה על העזרה

אתה חייב להעריך את הדרך בה אני מנגח את מצחי ב PHP וב HTML בו זמנית
אתה צודק, חסר לי ידע בסיסי ב HTML. מצד שני, מעניין אותי PHP. Anyway, התקדמתי כבר. עוד חודש חודשיים יהיה אתר שימושי. בברכה, אלירן.

למעלה