עוד שאלת עציצים

טלולה1

New member
עוד שאלת עציצים../images/Emo20.gif

המבנה של העציץ רחב למעלה וצר יותר למטה איך אתן עוטפות אותו? מה עושים עם העודפים למטה כדי שלא יהיו גלים? האם זה רעיון טוב להפוך את העציץ כשהרחב למטה-לעטוף בבצק ואחרי ייבוש להפוך ולהוסיף משטח למעלה?

אני חושבת...

שאם את רוצה עוגה כמו עציץ את יכולה להניח עיגול על החלק העליון, אח"כ את יכולה לעטוף את הדופן ולהשאיר ס"מ של בצק סוכר מעבר לגובה העציץ. אני מקווה שהבנת אותי ועוד יותר מקווה שהבנתי מה את רוצה לעשות. בהצלחה, מיכל

טלולה1

New member
../images/Emo4.gifאנסה שוב

העציץ רחב למעלה צר למטה אם אני מניחה עליו בצק יש המון עודף בצדדים בגלל המבנה שהולך וצר איך נפטרים מהעודפים בצדדים? מקווה שעכשיו השאלה שלי יותר ברורה

היי טלולה, יש שתי דרכים לבצע

את הפעולה הזו, הדרך הראשונה היא להפוך לצפות את העוגה הפוך כלומר מהחלק הצר לרחב לחתוך שארית גדולה(2-3 ס"מ) סביב להפוך את העוגה ולסדר את השארית, אחר כך אפשר להניח עיגול של בצק על הרווח שנשאר. הדרך השניה היא לצפות את העוגה כמו שהיא, כלומר מהחלק הרחב לצר,לגרום לשארית להגיע לצד אחד, כלומר מה שתקבלי יהיה עוגה מצופה כשבצד אחד לכל אורכה תהיה שארית למעלה מעט ולמטה הרבה, מן משולש של בצק שהוא המיותר, אותו חותכים מלמעלה למטה בזהירות רבה ומחליקים עם מעט מים, זו הדרך שאני הייתי בוחרת .

טלולה1

New member
../images/Emo140.gif

הדרך הראשונה היא הדרך שניסיתי להסביר בהתחלה ... אבל אם את בוחרת בדרך השנייה אז את בטח יודעת מה שאת עושה... תודה לשתיכן

Ros3mary

New member
יש לי רעיון בשבילך

קחי נייר ותכיני שבלונה של קיר העציץ,כאשר תפרסי אותו,תוכלי לראות במדוייק את הגודל שתצטרכי לחתוך בבצק הסוכר.את קו החיבור היחיד תדביקי. נראה לי פשוט יותר ולא מסובך.

גאיליי

New member
הוצאת לי המילים מהפה...

מה שאת צריכה לעשות זה פשוט להכין פריסה של העציץ מנייר ואז להעתיקה למשטח בצק סוכר.

רעיון טוב רק מעט בעייתי, צריך לעבוד

מהר מאד בטכניקה הזו כיוון שעד שחותכים את פריסת הבצק הוא עלול כבר להתייבש ולקבל סדקים במעבר לעוגה, אם בכל זאת בוחרים בטכניקה הזו חשוב לעבוד זריז
.

אורליגא

New member
שאלה דחופה לגילגולית ../images/Emo53.gif../images/Emo101.gif

גלית שלום, אני רוצה להכין לבת שלי עוגה מצוירת של בראץ לפי הדגם של העוגה המצוירת שלך (מה לעשות רוצים להעתיק מהגדולים והטובים..)ויש לי מספר שאלות בנושא, אם יהיה לך זמן וחשק לענות זה מאוד יעזור לי:1.האם מעבירים את הציור מיד אחרי הנחת הבצק או אח"כ בהרטבה? 2.אם רוצים לעשות מסגרת עם צובטן ואח"כ להעתיק את הציור, האם התחרה שנוצרת לא תשבר שיהיה עליה נייר? ואם אעשה ההפך האם הבצק לא יהיה כבר יבש מדי לצובטן? 3. מה הטכניקה הכי טובה להבנתך להעתקת ציור על העוגה? (ניסיתי פעמיים פעם הצליח לי ופעם התפקשש לי) תודה מראש וחג שמח

Nיכל

New member
קודם כל צובטן

אני מייד עם סיום עטיפת העוגה מניחה עליה ניילון גדול כדי שתשאר לחה לצובטן, עושה את המסגרת עם הצובטן מייד כשכל פעם אני חושפת חלק מהעוגה ולא את כולה ואז אם צריך להעתיק ציור, מניחה אותו ומעתיקה. את רק חייבת להקפיד שתוך כדי העתקה את לא מועכת כלום בטעות כי נוטים שלא לשים לב לידיים תוך כדי עבודה (מרוב ריכוז בציור) ומועכים כלמני דברים. זה כל הטריק.

נכון מאד, קודם כל הצבטן, מיכל זה

רעיון מצויין להניח ניילון או מגבת על העוגה כדי שלא תתיבש
, את הציור מעבירים אחר כך, אם בכל זאת העוגה היתייבשה ניתן ללחח אותה עם סמרטוט ואז להעביר את הציור.

למעלה