עוד שאלת הריון

shani shay

New member
עוד שאלת הריון

התקשרו אלי עכשיו (מתחילה מחר שבוע 19) האם אני מתכוונת להגיע לעשות בדיקת דם של חלבון עוברי.
עשיתי בדיקת מי שפיר לפני 10 ימים.
אני צריכה לעשות את בדיקת הדם הזאת?

תודות!

פישים

New member
היית צריכה לעשות - אני לא בטוחה שהתוצאה תהיה

תקפה אחרי שכבר עשית מי שפיר - תשאלי את הרופא.

אם את בתוך פרק הזמן לעשות את הבדיקה - כן

מלבד התוצאה הסטטיסטית לבריאותו של העובר, יש בבדיקה הזו אינדיקציות לגבי ההריון עצמו - מדד שקשור למצב השיליה שיכול לנבא סיכנות שונות בהריון שאינן קשורות למצב הכרומוזומלי (שנבדק במי השפיר).

למיטב ידיעתי, בחלבון עוברי מאוד חשוב לדייק בגיל ההריון ולעשות את הבדיקה בזמן. אם חלף המועד - יש מצב שאין טעם לעשות את הבדיקה. תשאלי רופאה.

kokula12

New member
לא מדויק

המדד שקשור למצב השיליה הוא החלבון העוברי עצמו, והוא נמדד גם בבדיקת מי השפיר עצמה (רמת החלבון במי השפיר) שנותנת תוצאה יותר אמינה (כלומר, אם רמת החלבון העוברי בדם האם חריגה, לעיתים ממליצים על מי שפיר, שם יש מדד יותר ישיר של רמת החלבון במי השפיר).

מה שכן, אם מבצעים מי שפיר לפני בדיקת הדם, למיטב ידיעתי זה עלול לשבש את התוצאות. כך שלחלוטין לא ברור שיש טעם לעשות את הבדיקה כרגע.

לשני - נראה לי שזו שאלה מורכבת מדי לפורום, עדיף פשוט לשאול את רופא הנשים.

rnavina

New member
אני חושבת שאין טעם כי היית אמורה לעשותה

בשבוע 17 למיטב זכרוני. גגלי.

נטלי22

New member
הסיבה היחידה שאולי כדאי לעשות היא,

שאם תקבלי תוצאה לא טובה בחלבון עוברי, זה יכול להצדיק מימון (גם בדיעבד) של בדיקת מי שפיר.
ואכן כמו שהזכירו כאן, זה שעשית דיקור מי שפיר לפני החלבון העוברי עלול להטות את התוצאה של החלבון העוברי, בד"כ לכיוון הגרוע יותר, אז אל תיבהלי אם תגיע תוצאה לא טובה, זה רק יכול לעזור לך לכיוון המימון ע"ח הקופה או משרד הבריאות...

למעלה