עוד שאלות

HassiD

New member
עוד שאלות

לדאבוני לא הספקתי לפרסם במוצ"ש שאלות, ואני חושב שאפילו שכחתי חלק, אבל אני אשאל לפחות את מה שאני זוכר... 1. אמנם הפסיקו את טורניר הקוסמים למשך כמה שנים, אבל קצת לא נשמע לי הגיוני שטורניר שמתו בו קרוב למחצית המשתתפים (לפחות לפי טענותיו של מאלפוי) הופסק בשלב כ"כ מאוחר, הרי בימינו אם מישהו רק חושב למות, מיד עוצרים הכל ועושים וועדות ובלאגן, אז הם נתנו לכל ילד (גילאי 11-18) להתמודד בטורניר עם 50% מוות? והפסיקו את זה רק אחרי כמה מאות שנים? מוזר... 2. קרקרוף שומר את מיקום הטירה שלו בסוד מפני דמבלדור. למה? הרי בעצם עוד כמה שנים (בהנחה שהטורניר ימשיך) הטורניר יהיה אצלהם, ככה שאםפ באמת מדובר בטורניר שכל פעם בבית-ספר אחר, סביר להניח שהמנהלים יודעים את המיקום של שאר בתי-הספר... 3. הארי מבצע לחש זימון, ומביא את המטאטא שלו. ידוע לנו, שהטורניר הוגבל השנה לגילטי 17 ומעלה, ז"א כולם כבר ידעו לחשי זימון. אז אם זה ככה, מה הטעם להגביל אותם בציוד? הרי הם פשוט יכולים לזמן מה שירצו (לצורך העניין, הם יכלו לזמן בלוני חמצן למשימה השניה...) 4. מה היה הקטע של קו הגיל, שאי-אפשר לרמות, אבל אתה יכול לבקש ממישהו שגדול ממך שיכניס את הפתק, זה אחד הקסמים היותר טיפשיים (כי זה די מתבקש לנסות את זה... במיוחד אם מאלפוי היה משלם למישהו לדוג'...) 5. מודי הציע שהכניסו את השם של הארי עם שם בית-ספר אחר, אבל ניתן לבדוק את זה בשניה, כי הדף עם השם שלו נפלט החוצה, זה לא מסובך מידי... מה גם, שאם הוא נכתב כמתמודד מבית-ספר אחר, זאת יכולה באמת להיות עילה לביטול ההשתתפות, בדיוק כמו שאם הוא היה כותב את עצמו בבובאטון, זה לא היה קביל... (אני מניח, אולי לא...) וסתם עוד תהיות פחות עקרוניות.. ("שאלות רשות"...) 6. בספר שלי, מוזכר שהלהבות הפכו שוב לאדומות כאשר יצא הפתק הראשון עם השם מגביע האש. מה זה "שוב"? לא ראיתי שמוזכר לפני כן שהם האדימו מתישהו.. 7. גם לכם זה נראה מוזר שמודי הוא מורה כ"כ טוב, למרות שהוא בן-אדם רע כ"כ? 8. (בכלל לא קשור) איך לדעתם הוגוורטס היו מגיעים לבתי הספר האחרים, אם הטורניר היה שם?

תהיתי אותו דבר לגבי מודי!

לעזאזל, הוא פשוט מורה מצויין! הוא לימד אותם המון דברים. בתור מישהו מהצד השני, הוא עושה עבודה טובה בלהגן עליהם מהרשע. בסדר בסדר, רצה להגן על הכיסוי שלו, אבל הוא היה מוכשר מאוד יחסית לגילו הצעיר ויחסית לעובדה שהיה מצטיין בבית הספר. מודי האמיתי די מעצבן, אני עוד חיבבתי את מודי בתור קראוץ'
לגבי שאלה 3, הם צריכים לזמן דברים מוחשיים, שיש ברשותם. כמו שלהארי יש את הפיירבולט. מה גם, שהארי דיבר עם רון בנוגע להשגת ציוד צלילה, אבל אז אמר שהחנות המוגלית הקרובה ביותר נמצאת כמה ק"מ טובים מהם, ושיהיה מוזר לראות בלונים צפים באוויר.

hollypop girl

New member

1.זאת מסורת, אז לא מפסיקים עם זה. זה משהו שנחשב למקובל מאז ימי קדם אז צריך לקרות משהו *ממש-ממש* רע כדי שיפסיקו עם זה. 2.חשבתי בדיוק על אותו הדבר! ההנחה היחידה שלי הייתה, שהסוסים\ספינה מתוכנתת לשוט להוגוורטס בלי שהאנשים שיושבים שם באמת ידעו. אבל זה באמת נראה טיפשי לנסות להסתיר דבר כזה. הרי קרקוף יכול לבוא לחופשה באנגליה ולהתעתק להוגסמיד ולראות איפה הטירה, או יכול לשאול את אחד החברים הבריטיים שלו. 3.אני בכל זאת לא *לגמרי* בטוחה שזה היה לפי החוקים. כניראה שזה לא היה בדיוק מה שהם רצו שהוא יעשה (הם הרי רצו \הוא יראה יכולות קסם גבוהות ומרשימות ולא איזה לחש זימון מסכן) אבל מכיוון שלא רשום בחוקים שאסור לזמן הם לא יכלו לפסול אותו+זה הארי, אז סולחים לו על הכל. אני לא חושבת שהאחרים חשבו על זה בכלל, למעשה אפילו הארי לא חשב על זה בעצמו. הם כולם היו עסוקים בלחפש משהו מרשים ומתחכם. 4.גם אני חשבתי ככה, וזה באמת נראה מוזר. ההנחה שלי היא שאתה יכול להכינס לשם רק פעם אחת ורק עם פתק אחד (?) ואתה תעדיף שזה יהיה הפתק שלך. אבל עדיין....
5.. אני חושבת שהכוונה היא לא שהוא כתב "הארי פוטר, בית ספר X" אלא הטיל כישוף כלשהו על מנת להבדיל את עצמו משאר הפתקים של בתי הספר האחרים. 6.אין לי מושג
, כבר היו פאשלות כאלה וגרועות יותר בתרגום. 7.אני אהבתי את מודי בתור בארטי קראוץ', יותר מאת מודי - מודי. 8.בדייוק חשבתי על זה... אולי על מרכה של תסטראלים אולי על היפוגריפים?

HassiD

New member
לגבי 1

עדיין קצת דחוק, כי טורניר בכל 4 שנים, זה אומר 25 במאה שנה. אם זה היה 400 שנה - יש להם 100 טורנירים. אז גם אם נגיד שבהתחלה באמת לא מתו אנשים, הם צריכים שאח"ג ימותו כ"כ הרבה כדי להעלות את האחוזים מספיק מהר ל50% (ז"א שימותו 2/3 בכל טורניר, מה שאומר שהמנצח נקבע כי מתו השניים האחרים, או שכולם מתים), אז זה לא שמת מישהו פה ושם, אלא גם אם נגיד שבהתחלה כולם יצאו בחיים (כדי ליצור "מסורת-יציבה") אז פחות או יותר אחרי האמצע (ז"א מכלל הטורנירים שהיו), הם התחילו למות כמו זבובים, די קשה להאמין שהמסורת תמשיך את זה.... ולגבי 5, מודי מעלה בפירוש את האפשרות של בית-ספר רביעי...

Superboi

New member
לגבי 5

לפי מה שהבנתי, "מודי" הטיל לחש בלבול (קונפונדוס) על גביע האש שגרם לגביע לחשוב שהפתק של הארי שייך לבית ספר רביעי (ובלית ברירה לבחור בהארי, כי הוא המתמודד היחיד מאותו בית ספר).

hollypop girl

New member
בדיוק. אני מניחה שאם הוא באמת היה

כותב "בית ספר X" זה היה דורש שינוי בלחשים שמוטלים על הגביע (הוא הרי רגיל לבחור רק שלושה מתמודדים) ובעצם בעזרת הלחש הוא בילבל אותו וגרם לו בעקיפין לבחור את התלמיד שמודי ייחד איכשהו (כי גם אם הגביע היה "מבולבל" עדיין היה צריך להיות משהו שיכוון אותו לבחור בהארי|)

hollypop girl

New member
דבריו של מאלפוי לאו דווקא היו מדויקים

כמו בחישוב שלך) פשוט הרבה אנשים מתו, אבל גם הרבה אנשים זכו (כלומר אם לנסות לתאר את זה בקצרה ביומויום "חצי מהם מתו" זה לא שבאמת 50% מהם נהרגו - אין שוויון בין ה"הרבה" של המתים וה"הרבה" של הלא מתים, זאת פשוט דרך קצרה לתאר שהמון מהם מתו) חוץ מזה, קח לדוגמא את משחקי הרעב. רבים ממחוז שתיים התנדבו למשחקים האלה, ויש להניח שעל אף שזה המחוז עם האחוז הכי גדול של זכיות, רובם בכל זאת מתו - כי יש עוד 11 מחוזות של מנצחים) אנשים ימשיכו להתנדב לשם כי זה נחשב למכובד ולמסורת. כמו שאנשים במשרד הקסמים ימשיכו עם המשחקים האלה כי זאת מסורת.

רק לגבי מודי המזויף

זה מפתיע כמה שוא מורה טוב ובתור אוכל מוות הוא גם ממש רגיש לתלמידים שלו, עובדה שהוא שם לב למצוקה של נוויל. מה שמאוד מתמיה כי הוא זה שאחראי לכך שנוויל לא גדל עם ההורים שלו. זה מעלה את השאלה האם ברטי קראוץ' התחרט על מה שעשה ללונגבוטומים? אני חושבת שכן משתי סיבות, אחת הצעקות והתחנונים שלו בזמן המשפט והשנייה היחס הממש יפה לנוויל. אני חושבת שאם הוא לא היה מטורף בנושא וולדמורט הוא יכול היה להיות מורה מעולה ותוספת ברוכה לצוות ביה"ס, אין ספק שיש כמה דברים שבהם הוא ממש מזכיר את לופין. אחת הבעיות העיקריות שלו היא המשיכה העזה לאומנויות האופל, למרות שאומרים שדמבלדור אישר לו ללמד את זה אני עדיין חושבת שזה חולני ללמד קללות שאין עליהן מחילה ולהטיל אימפריוס על תלמידים.

למעלה