עוד שאלות

קאיין 38

New member
לוקרין

שלום לכל אחיותי לאנדו אני סובלת מאנדו כבר 4 שנים, אובחנתי ע"י ד"ר סוריינו, הוא גם ניתח אותי לפני שנה בשיבא. בניתוח נמצאו מעט מוקדים של אנדו , הדבקויות של הרחם ומסביב לה, בנוסף תפרו את רצועות הרחם ( הן היו מעט קרועות). ואז חצי שנה של שקט, אושר ולרגע נתתי לעצמי לחשוב שהסבל מאחורי...אחרי חצי שנה בהדרגה הסבל חזר ושלא יהיו אי הבנות אני עם התקן מירנה, בלי מחזור ( שנה) ועם ביוץ מטורף, עם פעילות הורמונלית מטורפת בלי הפסקה, כאבים בצדדים, באזור השחלות,כאבים בשדיים ועצבים בשמיים!!!וזאת רק ההתחלה, בחודש האחרון חזרו הכאבים וההתכווציות באיבר המין ובפי הטבעת ( סילחו לי) , כאבים בבטן תחתונה ( רחם) וכאבים במעי. החלטתי ללכת לסוריינו באופן פרטי, הוא היה חביב והבטיח לי שהוא יביא לכך שלא אחייה את חיי בכאב ( נראה), הוא טוען שבאולטרסאונד אינו רואה כל עדות לאנדו אבל בכל זאת הכל מעיד על אנדו, הוא החליט לתת לי זריקת לוקרי , לפני 5 ימים קיבלתי אותה, אני אולי חסרת סבלנות וקראתי בפורום שלוקח מספר שבועות עד שהיא משפיעה, מישהיא כתבה אפילו שיש הרעה לפני שיש הטבה ובנות היא לא ציינה כמה הרעה... אני יוצאת מדעתי, הכאב נורא , הוא התפשט למעיים והם משתוללים, הם כואבים כל כך שזה מטורף, אני בקושי אוכלת ובכל זאת שום דבר לא נישאר בבטן, האגן כואב לי בטרוף, הצדדים, התכווציות של שלפוחית השתן, איבר המין ובקיצור בא לי למות. אבל הובטחה לי הקלה בעוד מספר שבועות ואני תולה בה תיקוות, אני גם אמא לילדים קטנים שזקוקים לאמא שפויה ומתפקדת , תגידו לי שיש אור בקצה המינהרה.

galim29

New member
ברוכה הבאה

נשמע שאת מודעת ויודעת אז אין לי הרבה מה לכתוב, אולי לשלוח
לעידוד? חוץ מכך שמבינות בגופינו על מה את מדברת. אכן ללוקרין לוקח זמן עד שמשפיע, אבל כשמשפיע, הבנתי שעוזר בגדול... מקווה שישפיע במהרה. אני מאלו שהגלולולת עדיין עובדות עליהן... תראי מה קורה עם זה... בטוחה שיגיעו ימים יותר טובים. בינתיים תנוחי, אל תתאמצי אם לא ממש חייבת, גם עם הילדים. יש אור גדול בקצה המנהרה. לוקח זמן לאלף את האנדו' אבל אפשרי!!!

קאיין 38

New member
לוקרין המשך

תודה רבה על העידוד היום אני צריכה את זה. אם יש מישהי שיודעת כמה זמן לוקח עד שהלוקרין מורגש במטוטה כיתבי. קאיין

galim29

New member
קאיין

אין צורך לפתוח הודעה חדשה כל פעם. פשוט תשרשרי להודעה שלך.

רווית04

New member
קאיין,

כשאני קיבלתי את זריקות דקפפטיל הללו לקח לי בערך חודש וחצי עד שהרגשתי הטבה כלשהי. במקרה שלי זה לא עזר לזמן רב במיוחד זריקות אלו וכן סבלתי מהרבה תופעות לוואי לא נעימות. יובש בנרתיק,גלי חום,רעד וצמרמורות,מצבי רוח משתנים. אבל היי! גם המחלה באה עם פחות או יותר הסימטפטומים הללו אז קטן עלינו אה.. בכל מקרה כל גוף מגיב אחרת לטיפול, אני יודעת שחוסר סבלנות זה בעיה רצינית אצלנו אבל זה מה שנותר להגיד. ומקווה שתרגישי טוב יותר בהמשך.

ריקינט

New member
אני חצי שנה לאחר לוקרין

לי אישית הלוקרין עזר לתקופה של 4 חודשים אך בזמן הזה סבלתי תופת ממיגרנות ובראיה לאחור אני לא יודעת איזה סבל היה עדיף כאבים מהאנדו או מיגרנות מטורפות. תכל'ס כיום אני חצי שנה לאחר הלוקרין לפני שבועיים הכאבים התחילו לחזור אתמול חזרתי מאשפוז נוסף לאיזון כאבים כנראה ולא תיהיה לי בררה אלא לעבור לפרוסקופיה ולהוציא את הרחם.(זו הייתה המלצתו האחרונה של סוריאנו) אני עדיין כאובה מאוד ולוקחת הרגעה סביב השעון מאמינה שאכתוב כאן לבנות ואבקש קצת ייעוץ בקשר להוצאת הרחם עד אז מאחלת לך להרגיש טוב קחי הרבה אוויר ואם אפשר גם עזרה לתקופה הקרובה אל תצפי מעצמך לגדולות הגוף חייב להשלים עם הלוקרין והזמן יעשה את שלו כל אחת ותגובות הגוף שלה שונות נסי לשנות קצת תזונה לי אישית פאולה עזרה הרבה התקופה הקשה בזכותה יכולתי לעמוד על הרגליים (במידה ותרצי פרטים נוספים תפני אלי במסר אשמח לענות לך) בהצלחה רבה

פיצ 50

New member
לוקרין

אז בגדול אני כמעט שנה עם לוקרין. אחרי 3 זריקות. זריקה ראשונה: לא קיבלתי ווסת 6 חודשים. ואז כשהיא הסתיימה חודש סבלתי מכאבי תופת,ואז קיבלתי זריקה שנייה מינון 11.25 וכעבור חודש וחצי קיבלתי מחזור שמח אז נתנו לי עוד זריקה חצי מינון. הלוקרין החמירה לי ב3 שבועות הראשונים את הכאבים שזה היה סיוט (בלשון המעטה) תפסתי על הקירות... אבל אחרי זה שקט בלי כאבים.....יש לי גלי חום נוראיים ועוד כל מיני תופעות אבל אני לא הייתי מסתדרת בלעדיה..... ממליצה בחום.....

זואילי

New member
הי קאיין

מקווה שאת מרגישה קצת יותר טוב. בטח כבר קראת, שעל חלק הלוקרין משפיעה היטב ועל אחרות לא. אז אותו סיפור עם תופעת ה FLARE. חלק יחוו את זה קשה ואחרות פחות או לא בכלל. וכך גם לגבי משך הזמן. אין לדעת מתי תגיע ההטבה, אבל כמו שאומרים הרופאים... מספר שבועות... בתקווה
קיבלתי לוקרין בתקופות קשות ובתקופות טובות. מניחה שבנבכי הפורום כתבתי על חוויותיי, עכשיו כבר הספקתי לשכוח... בכל אופן, מנסיוני האישי, יש אור בקצה המנהרה. אני לא סבלתי מהתופעות המוכרות למעט איזה פעמים ספורות של גלי חום שלא הטרידו אותי, ובבדיקה לצפיפות עצם התוצאה הייתה גבולית. הזריקה פעלה עלי מעולה כדי לדכא את הביוץ והמחזורים, והקלה מאוד בתקופות של כאב. מקווה שהזריקה תקל עלייך ותביא לך קצת שקט.

קאיין 38

New member
עוד שאלות

שבת שלום אחיותי היום זה שבוע מאז קיבלתי את הזריקה ( לוקרין) ואין הטבה הכאבים כל הזמן חוצבים בי, אני כמעט ולא לוקחת משככי כאבים כי אין באמת משהו שעוזר וכל מה שלקחתי גרם לי לכאבי מעיים וכיבה שרציתי למות, אם יש לכם כדור חזק שאפשר לקחת שלא משפיע על הכיבה והמעיים אודה לכן אם תכתבו לי. אני לא מבינה כמה דברים שכמעט כולן כתבו דרגות של אנדו? סוריינו לא דיבר איתי על זה, הוא רק אמר לי שאין מוקדים ואין צסטות והכל נראה מצויין לכאורה, מלבד הכאבים המטורפים,הגופיף הצהוב שנמצא רוב החודש בשחלות וזהו,אני רוצה גם לציין שבבדיקה המפחידה מה שמה משהו 125 שבודקת סרטן שחלות ואנדו... היא יוצאת בסדר גמור, לא יודעת אני שומעת את עצמי חושבת וכותבת על זה והמסקנה היחידה שאני מגיעה אליה היא להוציא את הרחם ואולי שחלות, ילדים אני כבר לא רוצה ולחיות עם כאב כל החיים אני לא מסוגלת, גדלתי עם אמא שסבלה וסובלת מכאבים כרוניים ותאמינו לי אין גרוע מיזה, זה מה שמאפיין את אמא שלי והיא לא יכלה לתפקד כאמא נורמלית לילדים קטנים עם כאבים, ואני לא מתכוונת לעשות את לא לעצמי ובטח לא לילדים שלי. אני אמתין עוד כמה שבועות שצריך להקלה ואם היא לא תבוא או תהיה קצרה אני חושבת שאני הולכת על זה. אם יש מישהי שעברה הוצאת רחם אודה לך אם תכתבי אך היה הניתוח, ההחלמה ואך החיים נראים עכשיו. מתטערת אם דכאתי אתכן.

galim29

New member
בוקר טוב

ממש ממש מבקשת לא לפתוח הודעה חדשה כל פעם. אין צורך כשיש כבר הודעה שלך באותו עמוד. לגבי משככי כאבים, אנחנו לא יכולות להמליץ על משכך כאבים "טוב" מאחר ורק הרופא יכול לעשות זאת- מכיר את הפרופיל הרפואי שלך ואילו תרופות את לוקחת. באופן מאוד כללי- כל כדור שלוקחים לאורך זמן ובמינון גבוה גורם נזק לקיבה ולא מומלץ לקחת לאורך זמן בלי פיקוח של רופא (ראי את מה שקרה לשירלי מרדר עם נורופן) ולא לקחת על קיבה ריקה לעולם. ממליצה לך לשקול לגשת למרפאת כאב (יש בתל השומר) שיתאימו לך את משככי הכאבים שיכולים לעזור וכך תהיי תחת פיקוח רפואי. קשה לקבל החלטה כל כך גורפת כמו הוצאת רחם, ממקום כאוב וסובל. ייתכן מאוד שזו המסקנה שתגיעי אליה והחלטה שתהיי שלמה איתה, הייתי שוקלת לפנות לייעוץ פסיכולוגי לפני שמגיעים להחלטה כזו, גם כאן, יש את מרפאת חוה בתל השומר - תיכנסי לאתר שלהם ותקראי עליהם (או שתחפשי משהו מהסוג באיזור שלך) שיכולה ללוות אותך בתהליך ולתת תמיכה פסיכולוגית שחשובה מאוד לדעתי כדי להיות שלמ עם ההחלטה. יש השלכות גם להוצאת רחם בייחוד בגיל צעיר, מעבר לתפקודו בנושא הפריון. חשוב קודם כל לטפל בנושא הכאבים. מאחר וללוקרין לוקח זמן להשפיע וחלק ציינו כי לא השפיע עליהן, ממליצה לך לגשת למרפאת כאב שיעזרו לך עם הפחתת הכאב. מאחלת לך הקלה בכאבים ושהלוקרין ישפיע במהרה

זהבה240

New member
לפני שאת מוציאה איברים

אולי תנסי טיפול ברפואה סינית לשיכוך הכאבים. לפעמים זה יכול מאוד לעזור. אני לא יודעת אם זה המקרה שלך, אבל שווה לנסות. וכמובן, אצל מומחה בתחום ולא שרלטן. זהבה

למעלה