עוד שאלות

Pete Best

New member
עוד שאלות ../images/Emo9.gif

מצטער אם אני מטריח אתכם, ותודה רבה לעונים. ולהזכיר למי שלא יודע-אני יהודי, דתי עד לא מזמן, ומנסה להבין את ההיגיון מאחורי הנצרות.. כמה שאלות חדשות שעלו אחרי מחשבה בעניין ישוע והנצרות. - למה שאלוהים יוריד מדרגתו ויופיע כבן אנוש? - האם הנצרות מאמינה שהאב, הבן ורוח הקודש - הם דברים שונים, או שכולם אלוהים? - אם ישוע לא רצה להקים דת חדשה, ואף אמר כי לא בא לסתור או להתנגד לדברי נביאי ישראל, למה קמה הנצרות בשמו, לכאורה בניגוד לרצונו של ישוע? - בעצם הטענה שאלוהים עזב את היהודים והעביר את הברית לנוצרים, אתם אומרים שאלוהים לא רק טעה, אלא גם שיקר והפר את בריתו עם היהודים! - ישוע הוא נביא, או שמא אלוהים בעצמו? - אם היהודים חטאו ואלוהים עזב אותם, איך זה שההבטחה לאברהם לרשת את הארץ התקיימה, ובעצם עם ישראל עוד קיים? - למה בעצם ישוע הטיף לעם? - איך מתקיים תהליך הווידוי בכנסיה? תודה רבה רבה, אלעד

lion 7

New member
תשובות

-כתוב שכה אהב אלוהים את העולם עד שנתן את בנו יחידו, בכדי שתהיה להם חיי נצח .. בעצם כל הב``ח מדברת על תוכנית אלוהים לבני אנוש דרך המשיח ישוע .. -אלוהים כזכור בספר בראשית ברא את האדם בצלמו ובדמותו , האדם בנוי מגוף, נפש, רוח .. אלוהים לא יכל לגלות את הסוד הכמוס על זהותו , מכמה סיבות , העם לא היה מספיק רוחני בכדי להבין אותו , רמז לנביאיו על ביאת המשיח .. אין ביכולתנו לשים את אלוהים בתוך מוחנו , אולם מובן שאלוהים האב בורא הכל ישות אלוהים, אהיה אשר אהיה , ובעצם קיום אלוהים בשמיים .. אלוהים הוא רוח , כמוני כמוך , לכן הרוח זאת היתה עם העם שהדריכה במדבר , השכינה , אלוהים המלה , מלת אלוהים , שמדבר (הכתובים) דבר אלוהים לבש בשר למעננו בכדי לעשות כפרה דרך כהן ההכנים ישוע , מלת אלוהים .. שהיה בחיק האב .. בעצם היהדות והאיסלם לא מבינה עומק מהות אלוהים , פרט לקבוצה איסלמית שנקראת אלמועתזלה שהבינה שאלוהים מורכב משלוש דברים .. עד דרגה רוחנית הבינה המועתזלה אלוהים , אולם הקיצוניות של תנועות אחרות הטיחה בה ולא נתנה לשרוד וחבל ..גם חז``ל פרשו בריאת האדם על דמות האל , אולם לא מופצת זאת ברבים .. פחד מלהתעסק עם האל הזה , כאמור שתי הדתות לא הגיעו לרמה רוחנית בכדי להבין מהות האלוהים .. ומעדיפים להתעסק עם אל מפחיד בטקסים ויראה כדבר מפחיד .. אצלנו הדבר נגלה כי אלוהים הוא אהבה , וירצה בקרבה עם בני אנוש .. -ישוע רצה לפתוח דף חדש וקשר שנותק דרך כלי אחד עם ישראל שנותק .. בין אלוהים לבני אנוש , הנצרות לא חיפשה ולא מחפשת לשבור רצון ישוע (כי היא מתרכזת על דבריו !) הנצרות=המשיחיות היא לא דת ארצית כמו שאר דתות העולם , אלא שמימית ומחפשת דרך הכנסיה(קבוצת המאמינים) לחיות בלידה החדשה דרך דברים שמיים מלמעלה , ולא פרמטרים ארציים או מעשה בני אנוש , , -אלוהים לא משקר , בני אדם כן , כי הם לא מבינים את ישוע , או לא נולדו מלמעלה , בכדי להבין עומק דברי אלוהים. מיהם היהודים? הם חלק מבני אנוש ועם שהיה לו זכויות וכבוד להיות עם אלוהים שנבחר מבין כל העמים , גם ברובו דחה את ישוע , אולם לאלה שקיבלו את תורת האהבה של ישוע , חלקית מהעם שנושע , הפיץ את דברי הברית החדשה (הבשורות הטובות בעולם) , ונחשבו אבות הכנסיה .. ודאי אלוהים לא אכזר בכדי שגם עמו הראשון יהיה אחרון , היום יש מאמינים גם מהעם היהודי שרואים ... המשך יבוא

Pete Best

New member
אבל לפי הנצרות אלוהים

נטש אותנו, היהודים כדי שאתם הנוצרים תהיו העם הנבחר, שזכאי לקבל את "התורה האמיתית" (הברית החדשה..) כשמה כן היא-ברית חדשה. אז זה אומר שאלוהים נטש את הברית החדשה. וזה אומר שאלוהים לא עמד בהבטחתו ליהודים שהוא יהיה איתם לעולם....

lion 7

New member
למה אלוהים ינטוש את עמו ולא ההפך?

הרי כל התנ``ך מדבר על שליחת נביאים בכדי להשיב אותם אליו , וזה לא יצא לפועל אלא בזמנים שונים.. זאת השיטה שבעבר , שיטת ההתקרבות של האל עם בני אדם , בירמיהו ל``ג מדבר האל על שהוא מתכוון לעשות ברית אחרת , לא דרך מצוות ותורה (שגם כאן מראה לנו שאף אחד יכול לקיימה עם תרי``ג המצוות הנחוצות לשלמות) , לכן בעת הצליבה , הפרגוד בין שהיה בין היהודים לגויים בבית המקדש נפל , אין כזה דבר רק עם אחד ייחודי לאל אלא כולם , לא דרך מצוות וקרובנות , אלא דרך להאמין במה שעשה הבן על הצלב , ככפרה אמיתית ובדם בן האלוהים שזב לו יומיום ולא בדמי חיות לפרק זמן מה .. הקורבן הושלם והשליחות של המשיח נשלמה , לא רק היהודים אלא לכל עמי תבל .. ומי שמאמין בו הוא יכנס לברית אחרת מזאת שהכרנו , ברית נצח של מלכות השמים שמתחילה בקבלת ישוע כציר מרכזי לאמונה וכמובן דבריו .. מה זה משיח ? משיח זה המתווך בין אלוהים ולנו .. בכדי שהקשר המנותק יחזור בחזרה .. וגם כמובן חיי נצח ..

lion 7

New member
המשך

שחלק מהעם רואים בישוע כמשיח .. ושארית(שליש או 2/3 יקבל אותו בסוף הימים) ככתוב בחזון יוחנן בדרך הקשה .. -עניתי על זה כאן, שמות וכינויי המשיח , או בקישורים או אם תעשה חיפוש על שאלה דומה. ובכן הוא גם מלת אלוהים , בן האדם השני ונביא ,כהן כהנים .. ועוד . -לא רק יהודים חטאו , אלא האנושות כולה . היום אחרי 2000 שנה העולם חוזר לישוע , ומאמין כי העולם הזה גם יישרף ויכחד.. ויש ארץ חדשה ושמיים חדשים .. -ישוע הוא יהודי שבא אל עמו ואלה דחוהו , אולם כתוב שאלה שקיבלו (גם מהם) נהיית להם חיי נצח .. הדבר ברור שמוסר השכל מביאת ישוע ישועת העם ודרכו העולם , תפקיד העם היה להיות המקור לביאת המשיח , והוא בא , כתוב תמיד באגרות בסגנון , ליהודי בראשונה וליווני או לגוי .. - בקצרה , המתודה יושב עם פרגוד שמסתיר את הכהן שדרכו מתוודה הנוצרי , ומתודה על חטאיו שעשה בשבוע שעבר , ואז הוא יכול להשתתף בלקבל את המצה והיין שמסמלים את גוף ישוע ודם ישוע .. (בזרם הקתולי והלטיני) .. אחרים כאן ירחיבו אם לא הבנת .. (שוב התנצלות שלא כתבתי מהמחשב) יום טוב

salt of earth

New member
והנה התשובות שלי

אני צריכה לבקש ממך סליחה כי התעכבתי קצת כי התשובות הן ארוכות, וגם סליחה כי התשובות ארוכות, וגם סליחה כי חלק מהדברים אולי יישמעו לך צורמים כיהודי דתי
1- למה שאלוהים יוריד מדרגתו ויופיע כבן אנוש? לגבי המשפט "יוריד מדרגתו" יש לי כמה הערות: א) ההתגשמות التجسد הוא סוד (מסתורין) גדול וחשוב מאוד שנרמז לו בברית הישנה ובברית החדשה ומדובר על הלידה של דבר האל ממרים הבתולה וזה נחשב למסתורין כי הלידה הזאת הייתה לידת נס וזה לא היה תהליך אנושי שהמוח האנושי אינו מסוגל להכיל כי מדובר במעשה אלוהי שרק אלוהים מסוגל לעשות. תהליך ההתגשמות אשר נעשה בשל היכולת המופלאה של אלוהים ולכן הבן האדם הרגיל אינו מסוגל בעזרת המוח האנושי שלו לבדוק או להתנגד לתהליך שנעשה בשלטון אלוהים. ב) אלוהים נמצא במהותו ונמצא בכל היקום והוא הכול יכול לכן זה לא בלתי אפשרי שיהיה בצורת אדם. ג) אלוהים הגדול מכל דבר לא "יוריד מדרגתו" כי אין שום דבר שיכול "להוריד מדרגתו" להיפך אנו מאמינים כי כאשר הוא לבש גוף אדם הוא טיהר וקידש את הגוף הזה בדיוק כמו שקרן השמש מקרינה על השאריות והן מטהרות את השאריות אך הלכלוך של השאריות לא נדבקת בקרני השמש. ד) נניח -לצורך הדיון- כי ההתגשמות לא תואמת את התהילה של אלוהים. אבל אלוהים ראה צורך בכך כדי לגאול את האנשים מהמוות הוודאי וכדי לשאת את החטאים שלהם היה צורך במישהו שמעולם לא נשא חטא ורק אלוהים לא נשא חטא... וזה רק מראה על אהבתו העזה של אלוהים לבני אנוש. וזה בעצם מפליא שאנו מאמינים כי אלוהים רצה להתקרב אלינו ולשחרר אותנו מהחטאים שלנו ואני אבוא ואתחשבן איתו על הדרך שהוא עשה כדי לגאול אותי. למה אלוהים לקח גוף אנוש? א) אם היה לאלוהים משימה שמצריכה קשר ישיר עם בני האדם אז זה מצריך שיתגשם בצורה אנושית מבשר ודם אשר מתאימה לצורת האדם כדי שהאדם לא יפחד או יהיה מופתע... והיה מקרים בברית הישנה שבהם אלוהים התגלה לבני האדם אבל ההתגשמות שלו בצורת האנוש התנבאו עליה. ואולי בפסוק באיגרת לעבריים פרק א 1 מבהיר זאת בצורה הכי ברורה << האלהים אשר-דבר מקדם פעמים רבות ובפנים שנים אל-אבתינו ביד הנביאים דבר אלינו באחרית הימים האלה ביד בנו >> וכאשר בא העת התממשה לנו ההבטחה וקרה האירוע המופלא שנקרא התגשמות דבר האל تجسد كلمة الله ב) בן האדם הוא היצור הנעלה ביותר שברא אלוהים (תרגום לא משהו מערבית) כי אלוהים ברא את האדם לפי דמותו ונפח בו נשמה (גם תרגום לא משהו) ולכן אין יותר נעלה מהיצור האדם כדי שאלוהים יתגלה בה וידבר עם האדם. ג) למעשה ההתגשמות הייתה מטרה חשובה מאוד, והיא להעביר מסר לעולם כולו והוא מסר הגאולה והכפרה (תרגום לא משהו) וכדי שמשימה הזאת תצא לפועל היה צורך בתנאים מסוימים במבצע המשימה: הוא צריך להיות בן אנוש או "אדם האחרון" כי מי שהכניס את החטא הקדמון לעולם היה אדם (man) ולכן מי שיגאל את העולם מהחטא הקדמון חייב להיות גם אדם, בנוסף כידוע כי העונש על החטא הוא מוות ולכן מי שצריך למות הוא בן אנוש. תנאי שני הוא שהאדם הזה חייב שיהיה בלי חטא בכלל כי הרי הוא בא כדי לפדות את העולם מהחטאים וישוע לא עשה חטא, לא הכיר את החטא ואין בו חטא. תנאי שלישי הוא שהערך שלו יהיה מעל הערך של כל העולם כי הוא פודה לא רק אדם אחד אלא מיליונים של אנשים בכל הדורות והתנאי הזה מתקיים בישוע שהוא לא מוגבל (אלוהים אשר התגלה בגוף). תנאי שלישי שהוא יהיה מלך לעצמו כלומר שלא יהיה יצור (مخلوق) כי כל יצור שייך ליוצר שלו והתנאי זה מתקיים בישוע שהוא נולד אך לא נוצר (מקאנון האמונה) וכפי שנאמר ביוחנן << ואיש לא יקחנה מאתי כי אם-אני מעצמי אתננה יש-בידי לתת אתה ובידי לשוב לקחתה המצוה הזאת קבלתי מעם אבי >> והתנאי האחרון שיהיה מוכן ושיהיה לו הרצון לשאת את החטאים של העולם. ולכן כי האדם לא יכול להפוך לאלוהים אך אלוהים שהוא הכל יכול כן יכול להתגשם בגוף האדם לטובת האדם עצמו ולכן זה התרחש כדי לסיים את גאולת העולם. 2- האם הנצרות מאמינה שהאב, הבן ורוח הקודש אנחנו מדברים כאן על הפרסונות (اقانيم) או במילה הסריאנית "אקאנים" ואב, הבן ורוח הקודש מהווים 3 פרסונות, האב הוא אלוהים, הבן הוא אלוהים ורוח הקודש הוא אלוהים (אך האב אינו הבן והבן אינו רוח הקודש). כלומר זה אלוהים אחד, מהות אחת, יישות (كيان) אחת, אלוהות (لاهوت) אחת. 3 פרסונות אשר מאחודים אך בלי ערבוב ולכל אחד יש את הייחוד שלו מבלי שיהיו נפרדים, וכל פרסונה היא נצחית (קיימת מאז ומתמיד), אינה מוגבלת לא במקום ולא בזמן, הכל יכול וכל השלטון לה כי הפרסונות זאת מהות אחת. המילה "אקאנים" שמקורה היא סריאנית (המבטא הארמי-נוצרי) היא המילה היחידה אשר מבטאת את המשמעות של ייחודיות כל פרסונה מבלי הפרדה או עצמאות אחת מהשנייה ולא מדובר על מרכיבים לאלוהים חלילה. ההתגלות של אלוהים בדבר המופלא שנקרא השילוש הקדוש אמנם קשה להבנה למוח האנושי אך הוא אפשרי כי היא מייצגת תכונות (תרגום לא משהו) וזה היה קיים מאז ומעד אך אלוהים בחר לגלות את הסוד המופלא הזה בבוא הזמן המתאים... לגבי הייחודיות של הפרסונות (تميز الأقانيم) הנצרות מאמינה כי 3 האקאנים מתאחדים במהות ובאלוהות ולכל פרסונה שלמה מכילה את האלוהות אך באותו העת כל פרסונה היא ייחודית אך לא נפרדת. כלומר לכל פרסונה יש מעשים אי אפשר לשייך לשאר הפרסונות כלומר יש יחודיות ואיחוד אך אין ערבוב ולכן לא ניתן לומר כי האב הוא הבן או הבן הוא האב למרות שהאב והבן ורוח הקודש זה אחד. - אם ישוע לא רצה להקים דת חדשה, ואף אמר כי לא בא לסתור או להתנגד לדברי נביאי ישראל, למה קמה הנצרות בשמו, לכאורה בניגוד לרצונו של ישוע? ישוע הביא לנו את מסר הגאולה ועל כן כל אחד שמאמין במסר הגאולה של ישוע יזכה למלכות השמיים. ישוע השלים את דברי נביאי ישראל שהרי אנחנו הנוצרים מאמינים כי אלוהים תמיד רצה לגלות את המהות שלו (يظهر نفسه) בפני בני האנוש ולכן הוא שלח את נביאי ישראל לעשות את המשימה הזאת ואנו מאמינים כי כמו שהברית הישנה והברית החדשה הן חלק מהמסע אל הגאולה (مسيرة الخلاص) וכל פעם הייתה תחנה במסע הזה שבו אלוהים היה מתגלה את עצמו לעולם ועושה ברית עם האדם אותה ברית שהאדם היה מפר ואז שוב פעם אלוהים מרוב אהבתו לנו היה מקיים עוד ברית עם האדם. וכך זה היה עם נביאי ישראל שהעבירו את המסר של אלוהים לעולם וזה הסתיים בישוע אשר יבוא שנית באחרית הימים. למה היה צורך להשלים? אנו מאמינים כי אלוהים התייחס לאנושות כמי שמנסים ללמד משהו לילד קטן, אנחנו קודם כל מלמדים אותם את האותיות ואח"כ מתקדמים לפי היכולת השכלית שלהם להבין ואחרי שהילד גדל אנחנו מעמיקים מה שהוא למד באופן שטחי. וכך מדמים את התהליך בין הברית הישנה לברית החדשה. שאלוהים כל פעם היה מעמיק את הידע על עצמו ולכן השילוש הקדוש לא הוזכר במפורש בברית הישנה אלא נרמז לו והוא התגלה לנו בבירור בברית החדשה.

salt of earth

New member
שאלה 3+4

3- בעצם הטענה שאלוהים עזב את היהודים והעביר את הברית לנוצרים, אתם אומרים שאלוהים לא רק טעה, אלא גם שיקר והפר את בריתו עם היהודים! אלוהים לא טועה וגם לא משקר ! זה היה חלק מהתוכנית של אלוהים להתגלות לאדם וחלק ממסע הגאולה של אלוהים. כולם צריכים להיגאל: רומנים, יהודים, יוונים ופגאנים וזה בדיוק מבהיר הקדוש פאולוס באיגרת לרומאיים. << ג אם כן מה-הוא יתרון היהודי ומה-היא תועלת המילה: 2 הרבה מכל-פנים תחלתו שבידם הפקדו דברי אלהים: 3 ואם-מקצתם לא האמינו מה-בכך היבטל חסרון אמונתם את-אמונת אלהים: 4 חלילה אבל האל הוא הנאמן וכל-האדם כזב ככתוב למען תצדק בדברך תזכה בשפטך: 5 ואם-עולתנו תודיע את-צדקת האלהים מה-נאמר היש-עול באלהים המשלח חרון אפו כדבר בני-אדם אני מדבר: 6 חלילה שאם-כן איך ישפט האלהים את-העולם: 7 כי אם-בכזבי תרבה ותפרץ אמתו של אלהים לתהלה לו למה אשפט עוד כחוטא: 8 ולמה לא נעשה כדבר מחרפינו ומוציאי דבה עלינו כאלו אמרים אנחנו נעשה הרע למען יבא הטוב אלה הם אשר עליהם יבא דינם בצדק: 9 ועתה מה היש-לנו מעלה יתרה לא במאומה כבר הוכחנו שגם-היהודים גם-היונים כלם תחת החטא: 10 ככתוב אין צדיק אין גם-אחד>> אז –לפי האמונה של הגאולה- כולם חייבים להיגאל אפילו היהודים. ולכן לא מדובר על הפרת ההבטחה של אלוהים לעם היהודי ואנו מאמינים כי הארץ המובטחת היא מלכות השמיים. אני מצטטת כמה קטעים מהאיגרת של פאולוס לעבריים. << האלהים אשר-דבר מקדם פעמים רבות ובפנים שנים אל-אבתינו ביד הנביאים דבר אלינו באחרית הימים האלה ביד בנו: 2 אשר-שמו ליורש כל וגם-עשה בידו את-העולמות: 3 והוא זהר כבודו וצלם עצמותו ונושא כל בדבר גבורתו ואחרי טהרו אתנו בנפשו מחטאתינו ישב לימין הגדלה במרומים: 4 ויגדל מאד מן-המלאכים כאשר השם אשר נחלו יקר הוא מאשר להם>> ובאיגרת של הגלטיים (פרק ג 19): << אם-כן-התורה מה-היא מפני הפשעים נוספה עד כי-יבוא הזרע אשר-לו ההבטחה והיא ערוכה על-ידי המלאכים וביד מתוך: 20 ואין מתויך לאחד אבל האלהים הוא אחד: 21 ועתה המבטלת התורה את-הבטחות האלהים חלילה כי אלו נתנה תורה שבכחה להחיות אז באמת היתה הצדקה על-ידי התורה: 22 אבל הכתוב הסגיר את-הכל ביד החטא למען תנתן ההבטחה אל-המאמינים באמונת ישוע המשיח: 23 ולפני בוא האמונה שמורים וסגורים היינו תחת התורה אלי האמונה העתידה להגלות: 24 ובכן התורה היתה אמנת אותנו למשיח למען נצדק באמונה: 25 אבל עתה אחרי אשר באה האמונה איננו עוד תחת יד האמן: 26 כי-אתם כלכם בני אלהים על-ידי האמונה במשיח ישוע: 27 כי כלכם אשר למשיח נטבלתם לבשתם את-המשיח: 28 ואין עוד יהודי ולא יוני אין עבד ולא בן-חורין אין זכר ולא נקבה כי כלכם אחד אתם במשיח ישוע: 29 ואם-למשיח אתם הנכם זרע אברהם ויורשים כפי ההבטחה:>> 4- ישוע הוא נביא, או שמא אלוהים בעצמו? ישוע מייצג את האקנום (פרסונה) של הבן כלומר אלוהים (לפי ההסבר למעלה) אשר בא לעולם והתגשם ממרים הבתולה כדי להשלים את משימת הגאולה שלו על הצלב כפי זה כתוב בשורה לפי יוחנן פרק ג 16 << כי-אהבה רבה אהב האלהים את-העולם עד-אשר נתן את-בנו את-יחידו למען אשר לא-יאבד כל-המאמין בו כי אם-יחיה חיי עולם>> וזה התפקיד של הבן ולא של האב כלומר אי אפשר לומר כי האב ירד מהשמיים והתגשם בגוף האדם והפרסונה של הבן היא זאת שתבוא באחרית הימים ותדון (מלשון דיין) את העולם כפי שנכתב ביוחנן פרק ה 22 << כי האב לא-ידין איש כי אם-נתן המשפט כלו ביד הבן למען יכבדו כלם את-הבן כאשר יכבדו את-האב>> וכאשר הפרסונה השנייה התגשמה היא לא נפרדה מהשמיים או מהשילוש הקדוש כפי שישוע הבהיר לניקודימוס << ואיש לא-עלה השמימה בלתי אם-אשר ירד מן-השמים בן-האדם אשר הוא בשמים:>> (יוחנן ג 13)

salt of earth

New member
שאלה 5+6

5- אם היהודים חטאו ואלוהים עזב אותם, איך זה שההבטחה לאברהם לרשת את הארץ התקיימה, ובעצם עם ישראל עוד קיים? לא רק היהודים חטאו אלא כל העולם חטא ולכן כולם צריכים גאולה. ההבטחה לאברהם הייתה חלק מתהליך הגאולה כפי שזה מובהר באיגרות ... 6- למה בעצם ישוע הטיף לעם? ישוע הטיף לגאולה פה לא הרחבתי הרבה כי ראיתי כי ליאון ענה לך
ורציתי לחסוך קצת עבודה

salt of earth

New member
שאלה 7

7- איך מתקיים תהליך הווידוי בכנסיה?
הווידוי והחזרה בתשובה לפי הברית החדשה: סקרמנט הווידוי מסירת השלטון על המחילה ניתן לתלמידים וזה רואים בבירור מהברית החדשה, אלוהים אמר לפטרוס השליח : "וגם-אני אמר לך כי אתה פטרוס ועל-הצור הזה אבנה את-קהלתי ושערי שאול לא יגברו עליה ואתן לך את-מפתחות מלכות השמים וכל-אשר תאסר על-הארץ אסור יהיה בשמים וכל-אשר תתיר על-הארץ מתר יהיה בשמים" (מתי 19:16) ואלוהים חזר על ההבטחה לתלמידים: "אמן אמר אני לכם כל אשר-תאסרו על-הארץ אסור יהיה בשמים וכל אשר-תתירו על-הארץ מתר יהיה בשמים" (מתי 18:18) ואלוהים חזר שוב על ההבטחה אחרי תחייתו: " ואחרי דברו זאת ויפח בהם ויאמר אליהם קחו לכם את-רוח הקדש: 23 והיה כל-אשר תסלחו לחטאתם ונסלח להם ואשר תאשימו יאשמו" (יוחנן 20 :21-23) והיו כל מי שהאמינו במילה מתוודים בחטאיהם לשליחים וליוחנן המטביל "ויטבלו על-ידו בירדן ויתודו את-חטאתם" (מתי 6:3) וגם "ויבאו אל-אפסוס ויניחם שם והוא הלך לבית הכנסת וידבר עם-היהודים" (מעשי השליחים 19:18) בקשת יעקב השליח בהודאה בחטאים ואמר : "התודו עונותיכם איש לפני רעהו והתפללו איש בעד רעהו למען תרפאו כי-גדול כח תפלת הצדיק הקרא אל-אלהים בחזקה" (אגרת יעקב 16:5) ויוחנן האנג'ילי אמר "ואם-נתודה את-חטאתינו נאמן הוא וצדיק לסלח לחטאתינו ולטהרנו מכל-עון" (יוחנן הראשונה 9:1) מסירת הסקרמנט לא רק לשחרור אלא גם לקשירה בחטא לצמיתות, כך קשר פטרוס הקדוש את שמעון המכשף ואחר כך גם שחרר אותו מהחטא אחרי שהודה בחטאו "ויאמר אליו פטרוס כספך יהי אתך לאבדון יען אשר אמרת לקנות במחיר את-מתת האלהים: אין-לך חלק וגורל בדבר הזה כי לבבך איננו ישר לפני האלהים: ועתה שוב מרעתך זאת והתחנן אל-האלהים אולי תסלח לך מזמת לבבך: כי-ראה אנכי כי-באת בידי מרורת רוש וחרצבות רשע" (מעשי השליחים 21-23:8) פטרוס הקדוש קשר את הנואף בעיר קורנזוס, ואחרי שהרגיש בחמלה, הוא סלח לו על חטאו כדי שלא יאבד את התקווה בבקשת הסליחה וביקש מהאחים שיקבלו אותו איתם פעם נוספת, פטרוס הקדוש הזכיר זאת במכתב השני לקורנטיים 2-11 "כי אם-אני אעציבכם מי אפוא ישמחני בלתי אם-הנעצב על-ידי: 3 וזאת כתבתי לכם פן-אבא והיה-לי עצב מאתם אשר היה-לי לשמח עליהם ובטח אני בכלכם ששמחתי היא שמחת כלכם: 4 כי מרב צרה ומצוקת לבי כתבתי לכם ובדמעות הרבה ולא להעציבכם רק למען תדעו האהבה היתרה אשר אהבתי אתכם: 5 ואם-העציב איש לא-אתי העציב אלא כלכם ושלא-אפריז על-המדה אמר מקצתכם: 6 ודיו לאתו האיש התוכחה ההיא מפי הרבים: 7 ובכן להפך תסלחו ותנחמו כדי שלא יבלע האיש בעצבונו כי רב הוא: 8 על-כן אבקשה מכם שתתיעצו להראותו אהבה: 9 כי לזאת כתבתי למען אדע את-תמתכם אם-בכל תשמעון: 10 ואיש אשר תסלחו לו אסלח-לו גם-אני כי גם אם-אנכי סלחתי לאיש סלחתי לו למענכם לפני המשיח: 11 פן-יונה אתנו השטן כי לא-נעלמו מאתנו מזמותיו" אז שלא נירא כשניפול בחטא כי אלוהים הוא זה שמשלים את חסרוננו ועוזר לנו כדי שנגיע לשלמות וקדושה בו "בני הנני כתב אליכם את-הדברים האלה לבלתי תחטאו ואם-יחטא איש יש-לנו לפני אבינו מליץ ישוע המשיח הצדיק: והוא כפרה על-חטאתינו ולא על-חטאתינו בלבד כי גם-על-חטאת כל-העולם" (יוחנן הראשונה 1-2:1)
על הווידוי בכנסייה: על הווידוי צריך לדעת שתי עובדות: 1) היחיד אשר יוכל למחול על חטאים הוא אלוהים באמצעות דם המשיח אשר נשפך על הצלב. 2) כל נוצרי הוא חלק מגוף המשיח החי שמהווה את הכנסייה וראש הגוף הזה הוא המשיח יתברך שמו. וכדי לשמור על "הגוף" הזה נתן אלוהים מתנות רוחניות והוא נתן לחלק להיות שליחים וחלק נביאים וחלק מבשרים וחלק אבות רוחניים ומלמדים << והוא נתן את-אלה שליחים ואת-אלה נביאים ואת-אלה מבשרים ואת-אלה רעים ומלמדים: 12 להשלים את-הקדשים למעשה העבודה לבנין גוף המשיח>> (אל האפסיים 4: 11-12) ולכן כאשר אנו חוטאים אנחנו לא רק פוגעים בעצמו אלא פוגעים לגוף המשיח שאליו אנו שייכים וגם פוגעים באלוהים הקדוש. ולכן כאשר האדם חוטא עליו להתחרט ולתרחק מהחטא ויכיר בחטא שלו מול כל הכנסייה. וזה מה שקרה אצל המאמינים הראשונים כפי שזה מתואר בשליחים 18:19 "ורבים מן-המאמינים באו ויתודו ויודיעו את-אשר עשו". ולכן הכנסייה ממשיכה את הסקרמנט הזה שהכשיר ישוע באומרו "ואתן לך את-מפתחות מלכות השמים וכל-אשר תאסר על-הארץ אסור יהיה בשמים וכל-אשר תתיר על-הארץ מתר יהיה בשמים" (מתי 19:16) וגם באומרו לתלמידים אחרי התחייה שלו " ויפח בהם ויאמר אליהם קחו לכם את-רוח הקדש: 23 והיה כל-אשר תסלחו לחטאתם ונסלח להם ואשר תאשימו יאשמו" (יוחנן 20:22-23) והשלטון הזה ניתן למנהיגי הכנסייה אשר הייתה מיוצגת בשליחים ורואים כי התושבים של קורינטוס לא יכלו לממש את השלטון הזה אלא פאולוס השליח עשה זאת עם הנואף של קורינטוס " הקול נשמע בכל-מקום שזנות ביניכם וזנות אשר אין כמוה בגוים עד-שיקח איש את-אשת אביו: 2 ואתם מתגאים תחת אשר תתאבלו להסיר מקרבכם עשה המעשה הזה: 3 ואנכי הרחוק מכם בגופי וקרוב ברוחי כבר דנתי כאלו הייתי אצלכם על-האיש אשר-עשה כדבר הזה: 4 בשם אדנינו ישוע המשיח בהקהלכם יחד ורוחי אתכם עם-גבורת אדנינו ישוע המשיח" (1 קורנטיים 1, 1-5) ובגלל זה אנו מתוודים לכומר שהוא קיבל את השלטון מהשליחים, וצריך להדגיש כי המחילה אינה באה מהכומר אלא המקור של המחילה הוא מהכפרה שעשה ישוע על הצלב. כי החסד שלו יכסה את כל החטאים שלנו אם נתחרט ונחזור בתשובה (توبة) אל עלאמה תרתיליאן (العلامة ترتليان) (160-240) אומר כי "רבים שמים לב לבושה יותר מאשר לגאולה והם בורחים מהווידוי ודוחים אותו מיום ליום כמי שחולה והרופאים הסתירו ממנו את הבושה והוא ימות בגלל הבושה שלו, ואם אנחנו נחשוב שנוכל להסתיר את החטאים שלנו מפני האנשים. האם נוכל להסתיר אותה מאלוהים. והאם זה יותר חשוב לנו למות וחטאינו מוסתרות מאשר להיגאל וחטאינו גלויות ואחרי שהתחרטנו עליהם"
על סקרמנט הווידוי באופן מעשי: האדם פונה לכומר כדי לספר לו על החטאים שהוא עשה, אצל הקתולים היו עושים זאת בתאים קטנים אבל כיום זה השתנה וזה נעשה בחדר. האדם מספר לכומר שנקרא גם "אב הווידוי اب الاعتراف" והכומר מייעץ לו מההיבט הרוחני, ובסוף אומר כי "אלוהים מוחל לך" מהשלטון שניתן לו ע"י ישוע ובאמצעות הדם ששפך ישוע על הצלב. כמובן שכל מה שנאמר לכומר הוא בגדר חיסיון... יש לציין כי ישנו ויכוח בין קבוצות הנצרות על סקרמנט הווידוי מול הכומר שאותו מבצעים בכנסייה הקתולית, האורתודוקסית ואולי האנגליקאנים (פלג ה high churh אבל אני לא בטוחה).

Pete Best

New member
אממ.. תודה רבה על התשובות!!

אומנם עוד לא התעמקתי בכל התשובות כמו שצריך, אבל תודה בכל זאת
האמת שאני די מבולבל מהכל, וקשה לי לקלוט את כל המידע והתשובות (יש לי בעיות קשב וריכוז, אז אני לא מסוגל לשבת ולקרוא הכל בבת אחת ><).. אבל נגיד שאני רוצה להתנצר (אני מדגיש את ה-"נגיד").. מה אני צריך לדעת? מה יסודות הנצרות? מה זה כולל, ומה אומר להיות נוצרי?

salt of earth

New member
אין בעיה

האמת סליחה שכתבתי תשובות כל כך מפורטות כי רציתי להעשיר כמה שיותר את הנושא... לא ידעתי שיש לך בעית קשב וריכוז אני ממש מצטערת. קח את הזמן שלך ואם יהיו שאלות או משהו לא ברור אז תשים עוד שאלה
"נגיד"- בסדר הבנתי שזאת שאלה היפוטיתית
על האדם שרוצה להתנצר: להאמין שהברית הישנה והברית החדשה היא דברי האל החיים, להאמין בישוע שהוא הפרסונה השנייה (וכי ישוע הוא בן אלוהים, כלומר שייך לאלוהים) ולהאמין בשילוש הקדוש الله المثلث الاقانيم ולהאמין באלוהות של ישוע ובמעשה ההתגשמות سر التجسد וכי ישוע הוא אדם שלם ואלוהים שלם, להאמין בגאולה של ישוע על הצלב וכי ישוע הוא המושיע שלו سر الفداء, להיטבל سر المعمودية ולהפוך חלק מגוף המשיח الكنيسة المقدسة, לקבל את קאנון האמונה (אותו צירפתי בתשובה לשאלה הראשונה שלך), לקבל את הכתבים והאמונה שהועברה אלינו באמצעות השליחים ואבות הכנסייה التسليم الرسولي. כמובן לשאוף לחיי קדושה, להימנע מהחטאים, לאהוב את אחינו ואפילו את אויבינו ולנהוג בחיינו כפי שהורה לנו ישוע. בזה אני אתייחס לקתולים ולאורתודוקסים: עליו לקבל את שבעת הסקרמנטים הקדושים של הכנסייה שהונחו ע"י ישוע: ו בקבלה של שבעת הסקרמנטים אנו מחזקים (نثبّت) את האמונה שלנו וההיאחזות שלנו באמונה:- סקרמנט הטבילה סקרמנט הקונפירמציה (המירון הקדוש)- למשוח שמן קדוש על המצח של הילד (מהפועל משח) סקרמנט הלחם הקדוש סקרמנט הווידוי סקרמנט משיחת החולים סקרמנט הכמרות (كهنوت) סקרמנט הנישואין הקדוש.

Pete Best

New member
חח תודה רבה!! אין מה להתנצל! ממש לא

אני מעריך מאוד את המאמץ שאת וכולכם עושים בשבילי.. חח תודה רבה לכולכם!!
ומה זה פרסונה? אני מניח שיעזור לי להתחיל לקרוא את הברית החדשה כדי להבין יותר את הנצרות, נכון? האמת שהתחלתי ללמוד את התורה כולה עם פירוש של רש"י, ובינתיים אני בתחילת ספר שמות... יש עוד דרך ארוכה עד להבנת הברית החדשה והישנה
תודה לכם בכל מקרה.. ואני מניח שאני לא אנסה/אלמד את דרכם של הקתולים. האם הפרוטסטנטים שונים בהרבה?

salt of earth

New member
אין בעד מה ../images/Emo20.gif

על הפרסונה תמצא כאן: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1674&msgid=95661411 בתשובה מספר שתיים פירטתי רבות לגבי המשמעות של פרסונה (מהשורש person) אומנם המילה היותר מדויקת היא המילה בסריאנית (מבטא ארמי-נוצרי) שהיא "אקאנים" או בערבית اقانيم בעקרון, לגבי הדברים העקרוניים שהזכרתי על האמונה הנוצרית אין כמעט מחלוקת בין הפלגים הנוצריים וכולם מקבלים את קאנון האמונה. המחלוקת בין הקתולים לאורתודוקסים מתבטאת בשאלה מאוד מסובכת שנקראת fillique (דיון מאוד מסובך שלא אפרט לגביו כי אני אפילו לא התעמקתי בו) אבל זאת סוגייה שקשורה לרוח הקודש. אבל רוב המחלוקת הייתה פוליטית (מזרח למערב) לגבי הפרוטסטנטים אז ישנה מחלוקת על ארגון הכנסייה, חלק משבעת הסקרמנטים שהזכרתי (הקתולים+האורתודוקסים מקבלים את השבעה. והפרוטסטנטים מקבלים רק שניים נדמה לי), האם הכמרים נישאים או לא, הקתולים והאורתודוקסים נחשבים לזרם מסורתי בעוד שהפרוטסטנטים לא. כלומר מחלוקת על דברים שטחיים شكليات (כמובן שמוזמנים לתקן אותי אם טעיתי במשהו) לכן כאשר ניסחתי את עקרונות הנצרות הזכרתי את העקרונות שעליהם יש הסכמה מוחלטת בעוד את שבעת הסקרמנטים ציינתי שזה רק לקתולים ולאורתודוקסים. הידע שלי יותר מתמקד בכנסייה הקתולית והאורתודוקסית (קצת) ופחות בפרוטסטנטים. אבל אם מדברים על עקרונות הנצרות אז זה משותף לכולם

salt of earth

New member
יש לציין כי התשובה שלי

התייחסה בכלליות לנושא מהם המטלות על הנוצרי ומה על הנוצרי להאמין ומהן החובות של הנוצרי... ומהן העקרונות של הנצרות.. כלומר במה הנוצרי מאמין. שאלה שחיפוש מהיר בויקיפדיה באנגלית (יותר אמין מעברית
) ניתן למצוא על זה אותה תשובה.

lion 7

New member
שלום רב

אתה בחור צעיר , ולפי החק אתה קטין , ז``א להמשיך בלענות לשאלותיך , זה גורם למצפון בעיה , עבורך ועבורנו , אתה צעיר וגם דתי ! ונניח שלא היית דתי , אתה מכניס את עצמך ו אותנו לבעיה מוסרית , שלא לדבר על עבירת החוק .. אני לא יודע מה לומר לך בחור צעיר , מצד אחד אתה מצהיר על אופציה של מעבר או המרת דת , וזה אסור בהחלט ...אולי אני מצטער שגם עניתי לשאלות , חשבתי שאתה מבוגר .. אני מתנצל , אני לפחות אסתפק במה שנתנו לך אני ומלח הארץ, ועצה מאבא , אל תתעסק בדתות בינתיים , שלא חלילה יגרום לפגיעה נפשית בך ... כל טוב

salt of earth

New member
מסכימה איתך בזה ליאון!

אלעד שלום, לא עלתה לי המחשבה שאתה קטין ולמרות שענינו על השאלות הסקרניות שלך בצורה העניינית ביותר אני כעת חוששת שזה יכניס אותנו לבעיה מוסרית, לא שאנחנו עשינו משהו לא חוקי בזה שענינו על השאלות שלך- שהרי לא שידלנו להמרות דת ובכך לא הפרנו שום חוק אבל אתה צריך להבין שאנחנו נמצאים בסיטואציה די קריטית, כאשר נפתח הפורום לראשונה היו הרבה התקפות על הפורום בטענה שהוא מיסיונרי- טענה מגוחכת וטיפשית לגמרי שהרי הפורום הזה נוסד בעיקר בשביל ערבים-נוצרים ואינו מעוניין בהטפה להמרות מה שעוד שמרבית החומר בפורום הוא בשפה הערבית. והיו דרישות בעיקר מחוגים דתיים וחרדים ואיומים על תפוז לסגור את הפורום והיו כאלו שאמרו אם רוצים פורום נצרות במדינת ישראל (מדינת היהודים) אז צריך שנסתלק מכאן למדינה נוצרית ולהקים שם פורום. כאילו שהם מתכחשים לגמרי לעובדה שאנחנו הערבים-נוצרים צאצאים של הקהילה הנוצרית שמתקיימת כבר ברצף של אלפיים שנה. בקיצור, עברנו ימים קשים חבל על הזמן... ולא היינו רוצים לתת לאותם מסיתים עוד סיבה להסית נגדנו. למרות שאני מדגישה שאנחנו לא הפרנו שום חוק ולא הטפנו להמרות דת, רק ענינו על שאלות לגבי עקרונות הנצרות. אני חושבת שהתשובות שנתנו הן מספיקות שתקבל הבנה שטחית על הנצרות והעקרונות שלה

Pete Best

New member
אוקיי....

אז סתם בשביל ההבהרה אני "דתי עד לא מזמן", כמו שכתבתי למעלה... ולא ידעתי שיש עם זה בעיה, אז אני מתנצל שהכנסתי אתכם לבעיה כזאת..
בכל מקרה תודה רבה לכם על התשובות שנתתם לי עד כאן, ואל תדאג לי בקשר ל"אל תתעסק בדתות בינתיים , שלא חלילה יגרום לפגיעה נפשית בך", כי אולי אני בן 15, אבל עברתי מספיק כדי להגיע להחלטה שלי להבין את הנצרות. כל טוב גם לכם, ותודה. אלעד.

למעלה