עוד שאלות על תזונה

gs1234

New member
עוד שאלות על תזונה

להלן הניתוח השבועי שלי על פי קרונומטר:

Energy: 1861 (1774 net) kcal / 2186 kcal (85%)
Protein: 52.2 g / 56.0 g (93%)
Carbs: 260.2 g / 130.0 g (200%)
Fat: 72.3 g / 65.0 g (111%)

האם זה אומר שאני צורך מעט מדי קלוריות ויותר מדי שומן ופחמימות?

כמו כן, הערכים המומלצים על ידי האתר לכולסטרול הם 300 עד 900 מ"ג, ואני צרכתי רק 28 מ"ג. האם אני צריך לבצע שינוי תזונתי כלשהו בנושא הזה?

תודה.

vegetalien

New member
רגע, הבה נחשב.

קלוריות - הצריכה נמוכה מן הדרוש, אלא אם ברצונך להיות בדפיציט קלורי לצרכי ירידה במשקל.

חלבון - נמוך. יש לזכור שהזמינות הביולוגית (BV) של חלבונים מן הצומח מעט יותר נמוכה לעומת חלבונים מן החי, ולכן כדאי אף לצרוך מעט מעל הדרוש (נניח, במקום 56 ג', משהו כמו 62 ג' מינימום).

פחמימות - ממש לא יותר מדי. אני צורך כ- 500 ג' פחמימות ביום (אף כי בתפריט של 2600 קל', ולכן בשקלול ניתן להניח שהמקביל אליך היה משהו בסביבות 375 ג').

שומן - טוב, כיוון שאני צורך הרבה פחמימות, צריכת השומן אצלי נמוכה יותר. אבל אם אתה ממעיט בפחמימות, אתה עדיין זקוק למקור אנרגיה שיפצה על כך. ולכן, צריכת השומן המוגברת אינה מהווה בעיה מיוחדת.

כולסטרול - אין לנו צורך תזונתי בכולסטרול. הגוף מייצר את הדרוש לו בעצמו.
ההמלצה היא לא לעבור 300 מ"ג ביום, כאשר 900 מ"ג הם בבחינת Tolerable Upper Intake, לפחות עפ"י ה- Institute of Medicine.
מבחינתי, המומלץ הוא 0 עגול, ומוזר לי שהגעת ל- 28 מ"ג, שהרי כולסטרול נמצא בעיקר במוצרים מן החי.
הימצאותו בצומח מזערית, וגם היא בעיקר במיני שמנים למאכל - והרי אינך שותה גלונים של שמן כחלק מן התזונה? לכן אינני מבין מהיכן הגיע הכולסטרול. נסה לבדוק אלו מאכלים סיפקו לך אותו, כי זה מסקרן אותי.

gs1234

New member
אין לי כולסטרול בתזונה

אם תשים לב אז שמתי פה בפורום (למעלה או למטה) תמונה של עוגת חלבה שהכנתי, שהיא טבעונית. העוגה הזאת מלאה בשמנים וסוכרים. אכלתי ממנה פרוסה בכל יום.

התעצלתי להכניס את מרכיבי העוגה לאתר, אז במקום כל פרוסה של עוגה טבעונית שאכלתי, רשמתי באתר שאכלתי כביכול פרוסה של עוגת קרם תעשייתית כלשהי, שאיננה טבעונית אבל יש בה אחוזים דומים של שומנים וסוכרים. כל ה-28 מ"ג כולסטרול מקורם בעוגות האלה, שבעצם לא אכלתי.

דרך אגב, אני אוכל כמעט כל יום יוגורט סויה של תנובה, שגם הוא כמובן לא מופיע באתר. במקומו אני רושם שאכלתי גביע אחד של Stonyfield O'Soy Cultured Soy Yogurt, fruit flavors.

כמו כן הכנסתי לאתר את המרכיבים של מנה פלאפל שאכלתי לפני כמה ימים. זה ממש נחמד.

למעלה