עוד שאלות על סין

עוד שאלות על סין

ההורים שלי מטרפים לי את השכל על הנושא הזה, ואומרים שאין מצב שאוכל להסתדר שם כיוון שאני לא מבינה סינית, לא אוכל לתקשר עם האנשים, ואף אחד לא יוכל לעזור לי. אבא שלי (שהיה בסין כמה פעמים במסגרת עבודתו) טוען שיש הרבה מקומות בסין שאסור להיכנס אליהם, אבל אין שילוט ברור ואני עלולה להסתבך בגלל זה עם המשטרה. אני ניסיתי לשכנע אותם שזה אפשרי ("עובדה שאנשים מטיילים שם כל הזמן.... אנשים באינטרנט אמרו לי... נסיעות עסקים זה שונה לגמרי מהטיול שאני מתכננת" וכו') וזה ממש לא עוזר. אומנם אני "ילדה גדולה" אבל יהיה לי קשה לנסוע בלי עזרת ההורים שלי (גם כלכלי וגם נפשי), מה גם שזה מאוד מוריד לי מכל הביטחון שלי שאני כן אוכל להסתדר שם. אשמח אם תוכלו אולי לספר איך אתם הסתדרתם בסין (במיוחד מבחינת שפה והתמצאות), ולהבהיר לי את הנושא שאבא שלי העלה - שיש מקומות שהממשלה אוסרת להיכנס אליהם ואני עלולה לא לדעת ולכן להסתבך...

SPnage

New member
עוד תשובות

מה, רק אני הייתי שם? אני לא יודע מתי אבא שלך היה בסין, אבל חוץ מרוב חלקי טיבט ואולי כמה בסיסים של הצבא הסיני אין אזורים שאסור לטייל בהם. פעם באמת היה דבר כזה אבל היום אין בעיה לטייל בכל מקום. לגבי להסתדר, אין שום בעיה. ברוב המקומות המתויירים ידברו אנגלית בגסט האוס ובכל מקרה, בשביל זה המציאו ספרי טיולים (ובסין לא יוצאים לא רחוב בלי ספר ושיחון). נכון שלא מדברים אנגלית, אבל זה נכון להרבה מקומות בעולם. בסין זה פשוט יותר בולט אבל שוב, כל עוד יש איתך ספר אין בעיה להצביע על שם של מקום בסינית. לומדים כמה מילים בסיסיות ומסתדרים. בקיצור, קשה לי להבין מדוע אביך כל כך חושש, בעיקר מפני שהוא בעצמו היה שם. הוא מוזמן לדבר איתי ועם עוד הרבה אנשים שאני מכיר שהיו שם, כולם יכולים להרגיע אותו. וחוץ מזה כמו שכבר הצעתי לך את יכולה להתחיל את הטיול בהונג קונג ומשם ליאנגשו, ככה שלפחות בשבוע-שבועיים הראשונים לא תהיה לך בעיה להסתדר עם אנגלית עד שתתרגלי למקום.

תודה רבה ../images/Emo13.gif

אני אראה לו את מה שכתבת... שאלה בנוגע לטרקים וכד' - האם בסין, כמו במקומות אחרים במזרח, יש אפשרות להיכנס פשוט לסוכנות נסיעות ולצאת איתם לטרק "מאורגן" של כמה ימים?

SPnage

New member
לא בדיוק

טרקים זה לא בדיוק גולת הכותרת בסין, ויש מספר יחסית מועט של טרקים שניתן לעשות, רובם לבד. בסונגפאן יש סוכנות שמוציאה טרק סוסים ודואגת להכל, אבל זה המקום היחיד שנתקלתי בזה. בצפון יונאן של טרק קצר שנקרא tiger leaping gorge, שממש אין צורך במדריך, יש שילוט כל הדרך וגסטהאוס/מסעדה כל כמה שעות הליכה. בדרום יונאן בחבל שישוואנגבנה ניתן לעשות טרקים בג'ונגל ובין הכפרים של המיעוטים באזור. אפשר לצאת עם מדריך מקומי, אבל אם תמצאי מישהו לעשות איתו את הטרק אין באמת צורך במדריך. באזור דאלי (גם ביונאן) יש הרבה אפשרויות למסלולי הליכה, יש כמה כפרים באזור סביב האגם עם שווקים ססגוניים ומומלץ לשכור אופניים ולצאת לאזור. זה לא ממש טרק שכן דאלי עצמה תמיד נמצאת כמה דקות נסיעה באוטובוס אבל זה עדיין מאוד נחמד. ביאנגשו אפשר לשכור מדריך ליום או יותר ולצאת, שוב על אופניים, לחקור את הכפרים באזור. המדריכים שם זולים מאוד (לי עלה 30Y ליום) והם דוברים אנגלית ולרוב תושבי הכפרים באזור, כך שזה כדאי. בקיצור, סין זה לא תאילנד ואין ממש טרקים מאורגנים או סוכנויות למטיילים סטייל צ'אנג-מאי או נפאל, אבל ממש לא חסר טבע בסין (אם כי לדעתי התרבות והאנשים שם שווים יותר מכל טרק שניתן לעשות שם). כמובן שתמיד לא מומלץ לצאת לטרקים לבד, אבל לדעתי תוכלי לחבור למטיילים אחרים.

sitvaniyot

New member
סין לבד..

ראי את הבלוג שלי. אביך מגזים בקשר למקומות אסורים, אני לא נתקלתי בהם אבל עדיף עם עוד מישהו. בהצלחה.

ashmash

New member
עוד עצה קטנה באשר ליונאן

שמשום מה לא עלתה. המקום המדהים ביותר לדעתי ביונאן (אולי למעט הטייגר ליפנג גורג' שבחרתי לא לעשות בשל תנאי מזג האוויר לא נוחים ותאונה שהייתה שם כשבוע לפני שהגעתי לליג'גיאנג והרגה במכה 4 אנשים [תאונה שנגרמה מעבודות בשטח, מה שגרם לי לחשוב פעמיים אם זה שווה את הסיכון]) זה הר מיילי MEILI SHAN, ההר הגבוה ביונאן - 6,700 מטרים גובהו. ההגעה מעיר נידחת (יחסית) הנקראת דצ'ין (DEQIN). מה שיפה שכדי להגיע אל ה-BASE CAMP, צריך לעבור טיול קורע פיזית של טיפוס של כקילומטר וחצי בגובה (לאורך כשישה קילומטרים), עם כל הציוד ואז ירידה של כאלף מטרים. הכל בדרכי עפר, הכל באזור גשום במיוחד שהופך את הדרכים לבוציות וחלקלקות (וכלנו יכולים להחליק כשיש להם כארבעים קילו על הגב)... אבל השקט הזה, של מקום שהמים הזורמים היחידים בו הם מהנהר הסמוך ואין חשמל שווה את הכל!

ashmash

New member
סין לבד - אפשרי בהחלט ואף מומלץ

טיילתי בסין כחודשיים לבד. בעצם לא ממש לבד, רק הנחיתה בהונג קונג הייתה לבד, בהמשך כל הזמן פגשתי אנשים. ברכבות, באכסניות ובכל מקום כמעט... עם חלקם טיילתי שלושה שבועות, אפילו באתי לבקר בעיר בה הם לומדים (אחד סיני והשני קנדי) כשחזרתי לסין, אחרי יפן וקוריאה. מבחינת סכנות, לא אומר שסין היא מדינה נטולת סכנות לחלוטין, אבל בהחלט לא מדובר בסכנות גדולות בהרבה מאשר במדינות אחרות (הפיקי את המירב מהמשטר האוטוריטרי השולט שם). באשר לבעיית המקומות האסורים, הרי לשם כך קיים מדריך הטיולים והמקומיים שייעצו לך מה כדאי ומה פחות כדאי. אם אכן תטיילי שם, תגלי שאת לא לבד, את לא תהיי האישה היחידה שמטיילת בגפה, הכרתי לא מעט כאלה בסין. כן מומלץ לך ללמוד כמה מילים בסיסיות במנדרינית ואם את ממש מתעקשת, להתחיל את הטיול בהונג קונג, במקום של תרמילאים שאני סמוך ובטוח שתמצאי בו חבר'ה לפני נסיעה לסין ולפחות חלק מהטיול תוכלי להעביר איתם (לכשזה יהיה רלוונטי, אשמח להפנות אותך למקום חביב).

טוב,

בסוף החלטתי שאני אשמור את סין לעוד כמה שנים, מכל מיני סיבות. אבל המון המון תודה על כל האינפורמציה שכתבתם - אני בטוח אסע לסין יום אחד, ראיתי תמונות, וזאת נראית לי כמו ארץ מדהימה שבאתמ אסור לוותר עליה

ashmash

New member
קחי בחשבון התייקרות...

סין מדינה שהולכת והופכת יותר ויותר קפיטליסטית ויקרה. טיול לפני חמש שנים, היה זול בהרבה מטיול כיום. ב-2008 תתקיים בבייג'ין אולימפיאדה וקחי בחשבון שאחרי זה רמת המחירים תהיה אחרת לחלוטין, בעיקר באזור הבירה, אבל לא רק. מצד שני, אני מאמין שגם נוחות הטיול תעלה (לטוב ולרע)

למעלה