עוד שאלות על טייס

Apnea Boy

New member
עוד שאלות על טייס

1)מי פה היה או עבר קורס טייס? 2)נגיד התקבלתי לקורס טייס ואחי שנתיים וחצי נפלתי בו אז נישאר לי רק עוד חצי שנה של שרות או שאני צריך לשרת את השלוש שנים מהתחלה? 3)וזה 3 שנים של קורס +6 שנים שירות או שזה 9שנים של שרות+3קורס? 4)מי שמשרת בחיל האוויר כטייס...איזה תנאים הוא מקבל מגורים משכורת וכו'? 5)מתי מחלקים את האנשים לטייס מכונאי או נווט...במהלך הקורס או לאחר חתימת הקבע?

Noff88

New member
השאלה השנייה שלך תמיד סיקרנה

אותי, מה קורה באמת? ולגביי השאלה השלישית, אני חושבת שזה 3 שנים קורס ואז 9 שירות

כמה תשובות

בס"ד 1. יש כאן כמה חברה' כאלה. 2. אתה לא משרת רק עוד חצי שנה מצד אחד, ואתה לא מתחיל 3 שנים מהתחלה מצד שני.. זה משהו באמצע. 3. לא זוכר. זה המון קבע, בכל מקרה. 4. אחלה משכורת, אחלה תנאים... 5. במהלך הקורס.

צק.

בס"ד 1. מה אפשר היה לענות? כן, יש כאן אנשים כאלה. 2. זה לא חד משמעי. לא משרתים מהתחלה 3 שנים, ולא מרתים את מה שנותר, וזה משתנה לפי המקום אליו הוא יילך והדרישות שלו, מתי בדיוק הוא נפל, ועוד כלמני. לכן התשובה לא הייתה חד משמעית. 3. מותר לשכוח. סמכתי שאחרים יענו לו, כפי שאכן עשו. 4. התנאים המדוייקים משתנים בין טייסות, בין קבע לסדיר וכו'.. בכל מקרה אלו הם אחלה תנאים, ואחלה משכורת וזה מה שחשוב לו בסופו של דבר? או שאולי חשוב לו אורך המיטה?.. לא נראה לי. 5. עניתי את התשובה. כך שעניתי, פשוט אל בפירוט רב, משום שהשאלות היו כלליות. שבת שלום.

אממ...

הקורס זה שלוש שנים ותשע שנות קבע לגבי המשכות בסדיר זה משכורת לוחם פלוס תוספת סיכון של טיסה בדומה לחיל הים ששם זה תוספת סיכון ים או צלילה

airstrip

New member
...

2. מי שנופל אחרי שנתיים וחצי [בתחילת מתקדם או בסוף מסלולים], כבר סיים תואר על חשבון הצבא והוא חייב 4 שנות קבע החל מסיום ה-3 שנים חובה. זה לא קורה יותר מדי. בקורס האחרון העיפו רק 1 בשלב הזה [+ 2 שחתמו ויתור]. 3. 3 קורס+9 קבע. 4. משכורת קרובה ל10 אלף, בהתאם לבסיס, רמת סיכון של המשימות\אימונים והדרגה, כמובן. רוב הטייסים הצעירים גרים בת"א [כמה שיותר קרוב לשדה דב], ומקבלים החזרי שכר דירה. אם אתה נוסע לבסיס עם האוטו שלך, אתה זכאי להחזרי נסיעות. לרוב הם גם לוקחים רכבים של הטייסת ויוצאים איתם הבייתה, אבל לא יותר מדי, בדרך כלל הם טסים מאחר והם זכאים לתובלות [טיסות] עד הבסיס-הלוך ושוב, אם הם משובצים בבסיסים רחוקים. ולא סתם טיסות, חצי מהן של ארקיע. 5. החלוקה נעשית בכמה שלבים: בסוף בסיסי [אחרי שנה בקורס], בצ'ק קרב, מחלקים לנתו"ם [נווטי תובלה ומכוננים], קרב, נווטי קרב ומסוקים. בסוף שלב ראשוני [אחרי שנה וחצי בקורס], מחלקים למגמות ספציפיות: טייס\נווט קרב, טייס\נווט תובלה, טייס מסע"ר\מסק"ר, נווט תובלה או מכונן. כמובן שבכל שלב מאוחר מראשוני אפשר להסב אותך למגמה אחרת אם אתה לא עומד בדרישות.

2inaroad

New member
אממ אני חושב שאני מכיר

את אחד מהשניים שחתמו וויתור אחרי שסיימו תואר בחינם. הם בכל מקרה מחוייבים לקבע בצה"ל בגלל זה...

airstrip

New member
פוף.

יכולה. אם אתה עף במהלך השנה וחצי הראשונות, אתה פשוט משלים ל-3 שנים סדיר. מי שעף במהלך המכין או הבסיסי בדרך כלל הולך לקרבי. ככל שעפת יותר מוקדם, כך גדל הסיכוי שלך להגיע לסיירות ויחידות מובחרות אחרות. מי שעף בסוף הבסיסי או בראשוני, וכבר קיבל סיכה, יכול גם לקבל תפקידים אחרים בחיל האויר, ע"פ תקנים פנויים, לדוגמא בקר טיסה, ואז נשלח רק להשלמה חילית מאחר והוא כבר קצין. מי שעף במהלך השנה האקדמית יכול להשלים את התואר ואז הוא חייב בקבע כמו כל אחד שעשה עתודה. לגבי מתקדם כבר אמרתי קודם.

tziont

New member
מה השאלות המפגרות האלה

אתה רוצה להיות טייס או לא!?@

למעלה