עוד שאלות מהמתחיל...

highlander

New member
עוד שאלות מהמתחיל...

אהלן חברה! קודם כל רציתי להגיד שהפורום הזה ממש אחלה והחברה בענינים... רציתי לשאול האם משהו יודע איזו פוזיציה פחות מזיקה לגב תחתון (אופנועי כביש או דו"ש או שטח) ? כמו כן בברורי על אופנועים אני רואה שאין הרבה DR650 בשוק HOW COME? וכמו כן בעניין הDR והKLE .. אחרי כמה ק"מ המנוע נחשב טחון ובכלל אין על מה לדבר - ומה המשמעות של אוברול, זה עובד - זה אפקטיבי.. ועוד דבר קטן לסיום - המחירים במחירונים הם ריאליסטים או חרטה... נורא תודה אמיתי

המטיייל

New member
תשובות...

לגבי הפוזיציה, לדעתי, לדו"ש יתרון בשל זקיפות הישיבה. באופן זה זעזועים נספגים בעמוד השדרה בצורה לה הוא גם בנוי. לגבי כמות dr-ים זה חצי נכון. יש הרבה כאלה, אפילו המון אלא שמי שקונה אותם לא ממהר למכרם. הסיבה היא שרוב המשתמשים בכלי זה הם רוכבים שקולים יותר שכלי רכב זה עבורם הוא לא רק לצרכי fun אלא גם לעבודה ויום-יום. בעלי הכלים הללו יורדים פחות לשטח (אם בכלל). לסיכום ה- DR הוא יופי של כלי לסביבה עירונית ובין עירונית בשל מנוע גמיש, תנוחת ישיבה ואמינות (נכון גם ל- KLE). בנוסף יכול הכלי לתת הופעה טובה גם בשטח ואפילו בנסיעות קשות וטכניות (למרות שהוא קשה יותר לשליטה במצבים אלה). לגבי המנוע, היות ומדובר במנוע סינגל (יענקי חד בוכנה), המומנט הרב המופק ממנו פועל גם לרעתו ועם הקילומטראז´ בעות לעיתים דפיקות קראנק (גל הינע). אם הכלי בקושי ראה שטח, לא נפל עם מנוע עובד וטופל כיאות (וגם נסעו עליו כמו בני אדם) המנוע יכול להיות מצוין גם עד 100000 ק"מ. וכמובן שהטווח בין 60000 עד 100000 הוא הגיוני למנוע שיגמר - תלוי ברוכב, אופן הרכיבה וטיפולים. לי למשל, נפל האופנוע עם מנוע עובד וקצת אחר כך החלו דפיקות קלות. בלאי המנוע נמוך מאוד היות והספק המנוע אינו מנוצל לעולם ב- 100% (כך בנו אותו - עם תלתל ארוך, כמו מנוע סובארו). לגבי המחירים - עושה רושם שמשקפים פחות או יותר את מה שהולך. עניתי?

highlander

New member
תודה, אבל...

עוד שאלונת .... מאיפה מגיע המחיר היקר יותר של הKLE האם בגלל המנוע או המותג...?

המטיייל

New member
המממ...

קודם כל - המותג! suzuki, בעיקר לאחר סיום החרם הערבי, איבד משליטתו בארץ (כמו הסובארו) ונכנסו דגמי יצרנים אחרים. הסוזוקים למיניהם מצטיינים בעיקר באמינות ובאורך חיים שבאים על חשבון ביצועים (ביצועי מנוע בעיקר אך גם ביצועי התנהגות). אלה אופנועים רגועים בדרך כלל, יחסית לדגמים מקבילים של יצרנים אחרים ובשורה תחתונה זהו יצרן עמך (= עממי). ה- KLE לעומתו הוא מותג, כלי מצוין כשלעצמו עם יתרונות וחסרונות. החסרון הגדול ביותר שלו מול ה- DR מתבטא בשטח. ה- KLE הוא יותר לרכיבת שבילים ופחות לשטח עם עבירות מעל לבינונית. רוב (או כל) בעלי הכלי הזה נוהגים בכבישים ולרובם אפילו יש צמיגי כביש. תלוי מה אתה מחפש. אם הרבה כביש אבל יכולת שטח אז DR. אם כביש אבל מדי פעם ירידה לשביל וקצת אז KLE יהיה טוב. אני מציע שתברר עלויות טיפולים. אני יודע שה- DR לא יקר.

למעלה