עוד שאלות מהמאה ה-12
ע ע העורכת New member 20/2/06 #2 מדוע לרוב המנזרים קוראים San משהו, ואילו לאחד קוראים Sant'Ubaldo וגם: איך לתעתק את שמו? זאת בהתחשב בעובדה שכולם מצויים באיטליה במאה ה-12, כמובן.
מדוע לרוב המנזרים קוראים San משהו, ואילו לאחד קוראים Sant'Ubaldo וגם: איך לתעתק את שמו? זאת בהתחשב בעובדה שכולם מצויים באיטליה במאה ה-12, כמובן.
ע ע העורכת New member 20/2/06 #4 תודה, אני יודעת, לא זו השאלה, השאלה היא מדוע המנזר הספציפי הזה קרוי Sant'Ubaldo ולא כמו כולם, נגיד, San-Ubaldo, שכן גם הוא באיטליה, ואם צריך לבטא את ה-T.
תודה, אני יודעת, לא זו השאלה, השאלה היא מדוע המנזר הספציפי הזה קרוי Sant'Ubaldo ולא כמו כולם, נגיד, San-Ubaldo, שכן גם הוא באיטליה, ואם צריך לבטא את ה-T.
A august west New member 20/2/06 #5 מה שנקרא באנגלית SWAG השם האמיתי אולי הוא Santo Ubaldo אבל צירוף הצלילים o-u קשה מדי לבטא באיטלקית אז קיצרו ל Sant' Ubaldo
מה שנקרא באנגלית SWAG השם האמיתי אולי הוא Santo Ubaldo אבל צירוף הצלילים o-u קשה מדי לבטא באיטלקית אז קיצרו ל Sant' Ubaldo
A august west New member 20/2/06 #6 או כמו כן הוסיפו t בגלל בגלל ה-U שמתחיל את Ubaldo כי צירוף ה- an-U היה קשה לבטא
A august west New member 20/2/06 #8 כמו שאמרתי, זה רק ניחוש SWAG = some wild assed guess אבל ראיתי בגוגל שהרבה פשוט כותבים (באנגלית) San כמו האחרים. אני הייתי מציע להצמד למקור ופשוט להוסיף את ה-ט' עם ה-'
כמו שאמרתי, זה רק ניחוש SWAG = some wild assed guess אבל ראיתי בגוגל שהרבה פשוט כותבים (באנגלית) San כמו האחרים. אני הייתי מציע להצמד למקור ופשוט להוסיף את ה-ט' עם ה-'
ע ע העורכת New member 21/2/06 #10 ../images/Emo26.gif איך לתרגם novice במנזר? אח-מתלמד? נזיר-חניך? פרח-כמורה?
F felicitas New member 21/2/06 #14 לע"ד פרח כמורה לא מתאים. כמורה ונזירות הם שני דברים שונים (הכמורה פועלת בעולם החילוני, בעוד שהנזירים [בטח ובטח במאה ה12] חיים תחת רגולה, בקהילה סגורה). לכן, לדעתי, נזיר-חניך או מתלמד.
לע"ד פרח כמורה לא מתאים. כמורה ונזירות הם שני דברים שונים (הכמורה פועלת בעולם החילוני, בעוד שהנזירים [בטח ובטח במאה ה12] חיים תחת רגולה, בקהילה סגורה). לכן, לדעתי, נזיר-חניך או מתלמד.
T tafustafus New member 21/2/06 #20 אם ההקשר ברור, אפשר להסתפק ב חניך, שישמע פחות מסורבל ויהיה מובן לחלוטין.