עוד שאלות... חשובות..

shayosh

New member
עוד שאלות... חשובות..

תודה רבה לגבי התשובה הקודמת.. לגבי הכאבי גרון.. אמרו לי שיכול להיות שלחץ נפשי ( סתם לחץ של עבודה ולימודים) גורם לשרירים לכאוב ואחד מהם.. כנראה בגרון פשוט כואב לי.. מה אפשר לעשות להוריד לחץ ? ( חוץ מלנוח הרבה, לקרוא וכו'..) :) ומה עושים עם עיניים נפוחות ( אחרי שינה או עייפות??) יש משו? תודה תודה תודה! שבת שלום

טוטס

New member
מה שאמרו לך לא ממש מדויק

אכן בעיות על רקע רגשי/נפשי משפיעות על הקול ויכולות לגרום להפרעת קול (שמכונה הפרעת קול על רקע פסיכוגני) אך למעשה בעקבות המצב הנפשי אותו אדם משתמש בקול שלו בצורה שגויה מה שמביא לכאב גרון (בין היתר). זאת אומרת שהלחץ הוא לא זה שהביא לכאב הגרון אלא הלחץ הוא הבעיה המרכזית שהובילה לשימוש בקול באופן שגוי ומכאן לבעיה משנית והיא כאב הגרון. הטיפול צריך להיות בשני מישורים: הן לטפל בסמפטום בכדי להרגיש יותר טוב וזאת נעשה ע"י: הורדת צעקות, לא לדבר ממרחקים, הורדת כמות דיבור מוגזמת, הקפדה על קצב דיבור סביר, הימנעות מדיבור תוך הרמת משאות כבדים, הימנעות מכחכוח וצחוק מוגזמים, הימנעות מדיבור / שירה בסביבה רועשת, הימנעות מדיבור מוגזם בזמן דלקות גרון חריפות, שימוש בגובה טון אופטימלי (מצריך ידע וניסיון כדי שנדע מה הגובה הנכון לנו), הימנעות מיובש בגרון – לשתות הרבה כשמדברים. ובמישור השני כפי שציינת - לטפל במישור הרגשי. כל אחד צריך למצוא מה גורם לו להרגע. באופן כללי - אני ממליצה לקנות קלטת של הרפייה ולעשות כשנכנסים למיטה בלילה ממש לפני השינה. זה גורם לכך שהולכים לישון רגועים. ומעבר לזה - חשוב למצוא מה מרגיע אותך. יש כאלה שמדיטציה עושה את זה להם, לי, אישית - עבודות יצירה גורמות לי להרגע, לאחרים - ספורט הוא מקום הבריחה שלהם מלחצים...ועוד. ולשאלה השניה - על עיניים נפוחות ניתן לשים חתיכות מלפפון או קומפרס תפוחי אדמה:לחתוך פרוסות דקות של תפוח אדמה להניח על כל עין

LuNa MaJnUnA

New member
יכול להיות שזרקו עלייך שקית מים

ואז צרחת על מי שעשה לך את זה וההתקררות והצעקות גרמו לגרון שלך לכאוב? לא.. זאת אני.

טיפולי שיאצו מאד עוזרים להורדת מתח

ווגם הליכה מתונה, שחיה ומה שעושה לך נעים. אולי לרקוד?

למעלה