עוד שאלות בתחביר

RonenYi

New member
עוד שאלות בתחביר

1. "בכל אתעניין" - מדוע "בכל" הוא מושא? מה ההצרכה פה? מדוע אינו תיאור מידה כפי ש"לגמרי" ב"מאוכזבת לגמרי"? (298) 2. "בעמידה עליכם לכבד כל אירוע לזכר לוחמינו" - "עליכם" זה נושא? (297) 3. "הכרזותיהם של הרבה פוליטיקאים על עמדותיהם בעניין ההסכם אינן שוות הרבה" - "של הרבה" הוא לוואי שייכות או כמות? כנ"ל לבי "של כל". ו"הרבה" הוא לוואי מידה, אמת? (300) תודה רבה על העזרה. חשוב לי מאוד להתמצא בעברית, לכן לומד זאת.

trilliane

Well-known member
מנהל
על 1 כבר עניתי לך

כאן: http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=1072&MessageId=152863370 2. למיטב ידיעתי "עליכם" הוא נשוא (כי מה שהמשפט בעצם אומר הוא שהכיבוד הוא עליכם). 3. כבר שנים לא נתקלתי בסיווגי לוואים... אני חושבת שאפילו בתקופת לימודיי בתיכון לא ביקשו מאיתנו למיין ואני לא בטוחה שנתקלתי אי פעם במונח "לוואי מידה"...
בכל מקרה, ההיגיון שלי אומר ש"של פוליטיקאים" הוא לוואי שייכות של ה"הכרזות" (שכולל גם לוואי שייכות בצורת כינוי קניין חבור) ו"הרבה" הוא לוואי כמות (כמת) של "פוליטיקאים" (הסיבה שהוא תקוע שם באמצע היא שכמתים הם לוואים שמופיעים לפני שם העצם שהם מכמתים). חשבתי שאתה ניגש לבגרות בלשון...
לדעתי ניתוח תחבירי הוא לא מה שיעזור לך "להתמצא בעברית", בפרט לא ברמת הדקדקנות הזו (שיכול להיות בה עניין אקדמי, אבל זה לא קשור להתמצאות מעשית בשפה העברית).

RonenYi

New member
המון תודה

וכן, אני לומד גם לבגרות, למרות שבלי קשר, ולמרות שזה לא מעשי, עדיין הנושא מרתק אותי :)

למעלה