עוד שאלה:

דתיה1982

New member
עוד שאלה:

האם חזרתם בשאלה מהסיבה של:"אני לא מרגיש אמונה שבלב, אז כנראה אני לא דתי" או ש:"התנאים בבית עצבנו אותכם, הבנות (/בנים) עניינו אותכם, הבשר בחלב עשה לכם את זה... " מה הסיבה האמיתית?...

adam222

New member
איש איש וסיבותיו הוא...

אני, כי אני מאמין שאין אלוהים, לא רוצה שילדי יגדלו כמו שאני גדלתי.

סיבותיי הראשוניות:

א´- נסיון המימוש העצמי שלי במסגרת הדת בכלל והישיבה בפרט נכשל. ב´- טונות רגשי האשם שהדת מעמיסה על היחיד (ובמקרה היחיד הזה היה בחור חסידי בגיל ההתבגרות, שזה בכלל...) הן אדירות, ואחרי שעתה טעון רגשי אשמה כחמור זה שמצוַת "עזוב תעזוב עמו" חלה עליו לכל הדעות- אתה אמור להרגיש אשם בעצם מצבך זה. די!!! הרוסי

שלגיה ושבעת הגמדים

אני פשוט התבגרתי מה לעשות, מגיע הגיל שמפסיקים להאמין באגדות הילדות, בפיות, בדרקונים, בנחשים מפתים ובסיפורי גן עדן ועץ הדעת.

לייזער

New member
ואז מתחילים להעמיק

ומעמיקים עוד ועוד עד אינסוף. יש לנו רב משלנו בממלכת הרוח-ההוד לו לא נתקיים בידינו עושר הכתב הגדול -רק כתבי הקודש בלבד- דיינו באלה בלבד עוד לאלפי שנות נפש נעלות!" אורי צבי גרינברג

מני3

New member
דתיה!תזהרי שמרוב שאלות לא תחזרי

בשאלה! ןאם כן, אולי תוכלי לקבל תשובה (חזרה) על שאלתך -כמה מפותל ומעורער- חייב להזדרז לקחת את הכדורים שלי בייי "לא יציב" אחד מרבים

דתיה1982

New member
תגידו, אתם חופשיים כל השבוע?

כי התווכחתי עם בן דוד... המון המון (הוא חילוני) והגענו למסקנה.. שבאמת במשך השבוע-אתם חופשיים.. "אךךך" איזה חופש.... אבל בשבת-אתם הכי עסוקים שיש, ולמה? כי אתם עסוקים בלחפש תעסוקה.. גם אתם הייתם מגיעים איתי למסקנה הזאת??...

מני3

New member
הכוונה היא לחופש בחשיבה..עצמאות

חופש שבא לידי ביטוי בחשיבה לא נופל בחשיבותו מחופש ביום שבת

למעלה