היי, אפי!!! ברוכה הבאה!!!! ../images/Emo39.gif
1. תשובה לא מדוייקת אבל נפוצה: בדרך כלל כשמלמדים "טאי צ´י" מלמדים פורמה ארוכה ומורכבת, שמבוצעת בצורה איטית ומוקפדת, בליווי עבודה פנימית מסויימת. בדרך כלל כשמלמדים "צ´י קונג" מלמדים אוסף של תנוחות, נשימות ותרגילים, המשלבים עבודת גוף, נשימה ועבודה פנימית. בלימודי קונג-פו הגיוון כבר גדול מדי ולא ניתן להשיב בתשובה כוללנית, אבל בדרך כלל זה כולל אמנות לחימה כלשהי. 2. תשובה מדוייקת יותר: טאי צ´י בעברית = האנרגיה כפי שהיא זורמת ביקום (בערך, קשה לתרגם) צ´י קונג בעברית = אילוף הצ´י (אילוף האנרגיה) קונג-פו בעברית = כשרונות אישיים הניתנים לפיתוח (בערך, קשה לתרגם) להגיד "אני לומד קונג-פו" זה כמו להגיד "אני לומד דברים מעניינים מאוד, שתורמים לי". תארי לך שאני אבוא ואגיד לך "תשמעי, אני לומד לשלוט באנרגיה שלי!!!" זה, פחות או יותר, מה שאת אומרת, כאשר את אומרת "אני לומדת צ´י קונג"... צ´י קונג זו לא שיטה (וכך גם לגבי טאי צ´י וקונג-פו). בפועל,
אין שום שיטה או תורה
שנקראת קונג-פו, טאי צ´י או צ´י קונג.
יש הרבה שיטות ותורות
המכונות גם קונג-פו, טאי צ´י או צ´י קונג. לדוגמא, soulbird לומדת שיטת לחימה ששמה הינו "עגור לבן טיבטי". וכמו עוד 1,500 שיטות לחימה (הערכה זהירה) שאין שום קשר ביניהן, גם היא מכונה "קונג-פו". אם ניקח, לדוגמא, את כל השיטות והתורות
המכונות גם טאי צ´י, אנחנו נמצא המון המון שיטות ותורות, חלקן תורות לחימה, חלקן תורות ציור, חלקן תורות מדיטציה, חלקן תורות חיים וכולי. סביר להניח שיהיה מעט מאוד קשר ביניהן. אם ניקח את כל תורות הלחימה שמכונות טאי-צ´י, נמצא מכנה משותף קלוש כלשהו ביניהן. במלים אחרות, אין יותר מדי משמעות ספציפית במשפט כגון "אני לומד טאי צ´י" או "אני מלמד טאי צ´י". זוהי אמירה כללית מאוד. כדי לדעת בדיוק במה מדובר, צריך לשאול את הלומד/מלמד
מה הוא לומד/מלמד. סביר להניח שיש שם למה שהוא לומד/מלמד, למרות שזה לא הכרחי. לדוגמא, מה שאני מלמד, אין לו שם! למרות שבמסגרת מה שאני מלמד, יש גם סדרה ארוכה של שיטות ותורות שיש להן שם (לדוגמא, אני מלמד אמנות לחימה שנקראת "לאו-חו", אבל זה רק חלק ממה שאני מלמד). "שם" זה גם הרגל. ולכן, בשלב מסויים, אם יכנו את מה שאני מלמד בשם מסויים, זה יהפוך לשם של אותו דבר. לדוגמא, משה פלדנקרייז פיתח שיטות וטכניקות רבות, אשר מכונות כיום בשם "שיטת פלדנקרייז". אין זהו השם שהוא העניק לשיטותיו, אבל עקב הצורך בזיהוי, התרגלו הכל לכנות זאת כך וה"שם" נוצר. בפורום "שמבאלה" נשאלה אותה שאלה בדיוק. אם התשובה שלי לא הובנה לגמרי, את מוזמנת לעיין גם בשתי התשובות שניתנו שם: 1.
על ידי Kiru 2.
על ידי עבדך הנאמן... באיזו משתי התשובות תשתמשי? במדוייקת יותר או במדוייקת פחות? אני מניח שהמדוייקת פחות היא השימושית יותר, במקרה זה... וכמובן, את מוזמנת לשאול שוב ואני אשמח להרחיב / לבאר. שלך בן