עוד שאלה...

אפאל

New member
עוד שאלה...

אוף איזה נג´ס אני...
מה ההבדל בין טאי-צ´י , צ´י-קונק , וקונג-פו?? אבל בעצם מה איכפת לי לנג´ס? מישהו בטוח יתן לי תשובה.. ( : אתם מקסימים כולכם אתם יודעים??

אפאל

New member
אופססס ../images/Emo105.gif

התכוונתי צ´י-קונג אז יצא ´ק´ מה קרה לא להתרגשש..

אשכר

New member
אני מאמין שכולם עכשיו מדברים על זה

אבל במקום אחר, אז אני אנצל את ההזדמנות לכתוב את דעתי האישית. (אני לא מכיר קונג פו על עצמי.) טאי צ´י וצ´י גונג וגם קונג פו הן דרכים לשחרר את הגוף ואת דרכי האנרגיה, לתת לדברים לזרום. בשונה מחלק מאומנויות הלחימה האחרות, שבהן הכוח הפיזי משחק תפקיד מרכזי. הצ´י גונג והטאי צ´י דומים, אבל בצ´י גונג אין בכלל מימד של לחימה. בטאי צ´י יש תנועות איטיות מאד, למרות ששומרים על ערנות גבוהה. לדעתי, בגלל שהתנועות איטיות, יש הזדמנות למתרגל לשים לב ולהרגיש כל שבריר תנוחה, ולהיות מודע למרכז כובד, מאמץ, וכו´. בטאי צ´י המודרני פחות מתיחסים ללחימה (תלוי מי המורה שלך) ויותר על יציבה, זרימות, פתיחות, שקט פנימי, יצובות. בטאי צ´י פחות מקפצים על גדרות, בגובה מטר, ולכן יש פחות סכנה לקרסוליים. בצ´י גונג את עלולה להתקל בהמון נשים בנות 90, וזה עלול להיות משעמם מאד. בקונג פו את יכולה לפגוש את chanda, וזה יכול להיות מרתק. אבל לא ניסיתי קונג פו, כאמור. זה ברשימה...

soulbird

New member
אממממממממ אם יורשה לי

אוקי בואו נתחיל בדומה: שניהם אומנות לחימה סינית טאי צ´י משתמשת בכוח פנימי וזו אומנות לחימה איתית כמו יוגה. כמונות לחימה סינית היא מה שנקראת מעגלית. (אגב צ´י גונג היא אכן אומנות לחימה) קונג פו משתמשת בכוח חיצוני . יש הרבה סיגנונים של טאי צי (אני עשיתי ינג קצת טאי צ´י צ´ואן ו צ´י גונג) בצ´יגונג מתאמנים אנשים בכל הגילאים כל המינים וכל הצבעים. ויש גם המון סוגים של קונג פו עוד שאלות? מקווה שהייתי ברורה

Talia E

New member
תודה!

אני לומדת קונג פו אצל בן, ומעולם לא למדתי טאי צ´י בקורס נפרד (אם כי לימודי הקונג פו כוללים גם את זה). תרשי לי לסתור את הדברים המאד נפוצים שציינה soulbird (אולם ללא ספק היית שומעת דברים דומים מאנשים רבים נוספים): "שניהם אמנות לחימה סינית", "קונג פו משתמש בכח חיצוני" (בעוד שטאי צ´י, לדבריה משתמש בכח פנימי), "ויש גם המון סוגים של קונג פו". קונג פו איננה אמנות לחימה! אמנות הלחימה הנלמדת, הינה רק אחד היישומים של הקונג פו, שפותחו במהלך השנים. אפשר ללמוד קונג פו, בלי כל קשר ללחימה פיזית (ולמעשה ישנו גם כן חוג כזה אצל בן), אולם לחימה פיזית היא כלי ממש טוב ללימוד קונג פו, כי יש לפתח במסגרתה יכולות עמוקות רלבנטיות. הכינוי קונג פו הוצמד לדברים רבים, אך באופן שגוי. שיטות לחימה מסויימות קוראות למה שהן מלמדות תחת השם הכולל "קונג פו", אך קונג פו אמיתי מאפשר לכל תלמיד ליצור את דרכו שלו, ואין "שיטה" מסויימת שאותה לומדים. דרכים שעבדו עבור מישהו מסויים שמצא אותם, לא יוכלו לעבור באותה צורה על-ידי הוראת "שיטה" לתלמידיו. כאמור אין "סוגים רבים של קונג פו" - יש קונג פו אחד, ושיטות לחימה המכניסות תחת שם הגג "קונג פו" - אינן קונג פו. אבל אם בפן של אמנויות הלחימה את מתעניינת: מה שהופך אדם לאמן לחימה, אינו דבר פיזי. העבודה הפנימית לוקחת חלק קריטי בלימודי הקונג פו ובלעדיה לא אפשרי להיות אמנ/ית קונג פו (ופה אני מתייחסת ל"קונג פו משתמש בכח חיצוני"). כוחנו החיצוני הוא קטן - הדברים באים מבפנים. אמן קונג פו הוא גם מורה (של עצמו ושל אחרים), הוא מרפא, והוא מסוגל להביא את עצמו להתקדמות גם בתחום אמנות הלחימה וגם בתחומים אחרים, ואינו זקוק למורים חיצוניים. זהו בינתיים, אני מתארת לעצמי שבן עוד מעט ייתן לך תשובה ארוכה ומפורטת (ובטח גם יתקן אותי בדבר או שניים! - עוד הזדמנות ללמוד!). שיהיה לך אחל´ה יום! טליה

soulbird

New member
טליה

הרשיני נא לחלוק על דברייך . קונג פו היא כן אומנות לחימה. אני לא יודעת מה בן מלמד אבל אני חושבת שאם תלכי לכל מאן קונג פו (אחר) ותגידי לו שמה שהוא מלמד זו לא אומנות ליחמה הוא מייד יתקן אותך. זו אומנות לחימה ואוד איך

כמעט כל אמן קונג-פו יודע

את הדברים הבאים: 1. שקונג-פו זה "כשרון נרכש ומיומנויות למידה והתפתחות" 2. שהתרגלנו לכנות את כל 1,500 שיטות הלחימה הסיניות שידועות כיום בעולם בכינוי "קונג-פו" ("כשרון נרכש ומיומנויות למידה והתפתחות") למרות שלכל אחת מהן יש שם מקורי משלה (וזה לא "קונג-פו"!) ולמרות שהן מאוד שונות אחת מהשניה ולרבות מהן אין שום מכנה משותף מלבד היותן "אמנות לחימה" 3. איך קוראים לשיטה שהוא מלמד (ואני מבטיח לך שלא קוראים לה "קונג-פו". לדוגמא, את לומדת "עגור לבן טיבטי" - שיטת לחימה מורכבת ומרתקת, שיש בה כמה אסכולות) לדוגמא: יש המון אמנויות לחימה סיניות הנמצאות תחת הקטגוריה "פא קווה". מדובר באמנויות לחימה רכות, העושות שימוש במה שאת כינית "כוח פנימי" (!). כל אמנויות הלחימה הנמצאות תחת הקטגוריה "פא קווה" מכונות גם קונג-פו, כמו כל אמנות לחימה סינית אחרת... (ובאמת שאין ביניהן שום דמיון, לעיתים, בין אמנויות הלחימה הסיניות השונות)

דווקא נשמע בהיר ונכון.

הויכוח בינך לבין soulbird הוא ויכוח על הגדרות לדעתי. לדוגמא, כתבת ש"אין סוגים רבים של קונג-פו" ו-soulbird כתבה ש"יש סוגים רבים של קונג-פו". מי צודקת? שתיכן, לדעתי, כי כל אחת מהן התכוונה למשהו אחר באמרה "קונג-פו": את התכוונת לפירוש המקורי של המונח ו-soulbird התכוונה לפירוש היותר נפוץ, כיום, של המונח (= "אמנות לחימה סינית"...) בעצם, soulbird לא התכונה לפירוש הנפוץ של המונח (אמנות לחימה סינית), אלא ל"אמנות לחימה סינית קשה". זו היתה כוונתה. השאלה היא אם אלה ששאלו את השאלה במקור ("מה הבדל בין..."), התכוונו לשאול: "מה ההבדל בין אמנות לחימה סינית קשה לבין אמנות לחימה סינית רכה..." אני לא בטוח שלזה הם התכוונו ולכן התשובה של soulbird בעייתית משהו בעיניי.

היי, אפי!!! ברוכה הבאה!!!! ../images/Emo39.gif

1. תשובה לא מדוייקת אבל נפוצה: בדרך כלל כשמלמדים "טאי צ´י" מלמדים פורמה ארוכה ומורכבת, שמבוצעת בצורה איטית ומוקפדת, בליווי עבודה פנימית מסויימת. בדרך כלל כשמלמדים "צ´י קונג" מלמדים אוסף של תנוחות, נשימות ותרגילים, המשלבים עבודת גוף, נשימה ועבודה פנימית. בלימודי קונג-פו הגיוון כבר גדול מדי ולא ניתן להשיב בתשובה כוללנית, אבל בדרך כלל זה כולל אמנות לחימה כלשהי. 2. תשובה מדוייקת יותר: טאי צ´י בעברית = האנרגיה כפי שהיא זורמת ביקום (בערך, קשה לתרגם) צ´י קונג בעברית = אילוף הצ´י (אילוף האנרגיה) קונג-פו בעברית = כשרונות אישיים הניתנים לפיתוח (בערך, קשה לתרגם) להגיד "אני לומד קונג-פו" זה כמו להגיד "אני לומד דברים מעניינים מאוד, שתורמים לי". תארי לך שאני אבוא ואגיד לך "תשמעי, אני לומד לשלוט באנרגיה שלי!!!" זה, פחות או יותר, מה שאת אומרת, כאשר את אומרת "אני לומדת צ´י קונג"... צ´י קונג זו לא שיטה (וכך גם לגבי טאי צ´י וקונג-פו). בפועל, אין שום שיטה או תורה שנקראת קונג-פו, טאי צ´י או צ´י קונג. יש הרבה שיטות ותורות המכונות גם קונג-פו, טאי צ´י או צ´י קונג. לדוגמא, soulbird לומדת שיטת לחימה ששמה הינו "עגור לבן טיבטי". וכמו עוד 1,500 שיטות לחימה (הערכה זהירה) שאין שום קשר ביניהן, גם היא מכונה "קונג-פו". אם ניקח, לדוגמא, את כל השיטות והתורות המכונות גם טאי צ´י, אנחנו נמצא המון המון שיטות ותורות, חלקן תורות לחימה, חלקן תורות ציור, חלקן תורות מדיטציה, חלקן תורות חיים וכולי. סביר להניח שיהיה מעט מאוד קשר ביניהן. אם ניקח את כל תורות הלחימה שמכונות טאי-צ´י, נמצא מכנה משותף קלוש כלשהו ביניהן. במלים אחרות, אין יותר מדי משמעות ספציפית במשפט כגון "אני לומד טאי צ´י" או "אני מלמד טאי צ´י". זוהי אמירה כללית מאוד. כדי לדעת בדיוק במה מדובר, צריך לשאול את הלומד/מלמד מה הוא לומד/מלמד. סביר להניח שיש שם למה שהוא לומד/מלמד, למרות שזה לא הכרחי. לדוגמא, מה שאני מלמד, אין לו שם! למרות שבמסגרת מה שאני מלמד, יש גם סדרה ארוכה של שיטות ותורות שיש להן שם (לדוגמא, אני מלמד אמנות לחימה שנקראת "לאו-חו", אבל זה רק חלק ממה שאני מלמד). "שם" זה גם הרגל. ולכן, בשלב מסויים, אם יכנו את מה שאני מלמד בשם מסויים, זה יהפוך לשם של אותו דבר. לדוגמא, משה פלדנקרייז פיתח שיטות וטכניקות רבות, אשר מכונות כיום בשם "שיטת פלדנקרייז". אין זהו השם שהוא העניק לשיטותיו, אבל עקב הצורך בזיהוי, התרגלו הכל לכנות זאת כך וה"שם" נוצר. בפורום "שמבאלה" נשאלה אותה שאלה בדיוק. אם התשובה שלי לא הובנה לגמרי, את מוזמנת לעיין גם בשתי התשובות שניתנו שם: 1. על ידי Kiru 2. על ידי עבדך הנאמן... באיזו משתי התשובות תשתמשי? במדוייקת יותר או במדוייקת פחות? אני מניח שהמדוייקת פחות היא השימושית יותר, במקרה זה... וכמובן, את מוזמנת לשאול שוב ואני אשמח להרחיב / לבאר. שלך בן

soulbird

New member
בן

זוכר בפגישה שהייתה שאלתי אותך איזה סוג של קונג פו אתה מלמד ? עניתה אני מלמד קונג פו לא שיטה. הבאתה את הדוגה של לימוד מטמתיקה. זוכר? אני עכשיו שואלת דוגמה אחרת נגיד הייתה שואל אותי מה אני מלמדת והייתי עונה שפות הייתה שואל איזה? הייתי עונה שפות. האם זה מספיק כן ידוע שנגיד בשפות ארופיות כמו איטלקית צרפתית גרמנית הכתב הוא לועזי. אולי תצליח לקרוא אבל ההדגשים לא יהיו נכונים וגם אני חושבת שלא תבין מה שכתוב. כך גם לגבי קונג פו - נכון שהמקו אותו מקור אבל השיטה היא שונה לכן לדעתי חשוב לקטלג . שוב זו רק דעתי
כמו שבסין יש כל מיני שפות סיניות כמו מנדרין וכו

את צודקת, הקטלוג עוזר להבין דברים

מסויימים, אבל יכול גם לפגוע בהבנה בדרכים שונות. הנה שלוש לדוגמא: 1. קטלוג שגוי (שנעשה בטעות) 2. קטלוג חסר-משמעות, שאיננו מספק מידע חדש (כמו רבים מהקטלוגים בפסיכולוגיה, של מחלות נפש שונות...) 3. קטלוג שבסיסו חוסר-הבנה של הנושא שמקטלגים (לדוגמא, לקטלג סוגי-צל לפי ה"חומרים" שמהם עשוי ה"צל", בזמן שהצל בכלל לא עשוי מחומר...) אינני יכול לקטלג עבורך את ה"קונג-פו" שאני מלמד, מפני שאין לנו (לך ולי) בסיס משותף לביצוע הקטלוג הזה. אני יכול להגיד לך שאפשר לחלק אותו, אם רוצים, ל-10 תחומים עיקריים: 1. אמנות היכולת 2. אמנות הריפוי 3. אמנות ההגנה העצמית 4. אמנות הלמידה וההכרה 5. אמנות האושר ומציאת ה"טאו" 6. אמנות הבריאות 7. אמנות התנועה 8. אמנות ההדרכה 9. אמנות המדיטציה 10. אמנות היצירה והשימוש במעברים קסומים אבל אם תבקשי לומר לי, בנוגע לסעיף 3, "איזה הגנה עצמית", אז שוב, אני לא אוכל לקטלג אותה עבורך, מפני שרמת ההבנה שלך בנושא הזה של "הגנה עצמית" היא נמוכה. הרי אין לך מושג בהגנה עצמית, מלבד מאשר ההתייחסות אל נושא זה במסגרת השיטות שלמדת. לא למדת מעולם הגנה עצמית בפני עצמה (דבר שלוקח אלפי שעות לימוד ותרגול, כולל כתיבה, חשיבה, אימונים, יצירת תזות, עבודה עם עשרות מתודות שונות ועוד), אלא רק כחלק ממיומנות הנרכשת, חלקית, באמצעות שיטה אחרת. הגנה עצמית היא מדע ואמנות. היא מיומנות. הטכנולוגיה הנוכחית של מדע ההגנה העצמית, יכולה לאפשר לנו לקחת אישה כמוך, היודעת בוודאות שהיא חלשה מגבר - ולהפוך אותה תוך מספר קטן של שנים לאדם המסוגל לגבור בקלות על 3 גברים חסונים, בתנאים קשים. אינך יכולה להתייחס אל מדע ההגנה העצמית בזלזול ולהגיד "כן, יש שיטת עגור לבן טיבטי להגנה עצמית... ויש שיטת שוטוקאן..." זה פשוט יהיה לא נכון. "עגור לבן טיבטי" ו"שוטוקאן" הם מדעים בפני עצמם. והם בהחלט יכולים לתרום וללמד הגנה עצמית, בהיבטים מסויימים שלה. אך גם הגנה עצמית היא מדע בפני עצמו - והוא הולך ומתפתח יחד עם האנושות. איך את מקטלגת את הנושא של "הגנה עצמית"? תגידי לי איך את מקטלגת אותו ואז אולי אוכל לקטלג אותו ביחד איתך.

soulbird

New member
אני מכריזה בזאת

תראו חברים אני לא מבינה גדולה באומנות לחימה . אני לומדת אומנות לחימה בידיוק כמוכם. פשוט הולכת לפי תחושות בטן - לא מומכית גדולה . אחרי שקראתי את ההודעה של בן היגעתי למסכנה שאני לא יודעת כלום
משום מה משהו בתגובה שלך לא מיתיישבת לי נכון . לא ממש יכולה להסביר . אני קראתי את דברך צריכה to think about it and ill get back to you.

אפאל

New member
בן

במסגרת החיפוס שלי במה להתחיל, נראה לי שאני בוחרת לנסות את הקונג-פו לפני הטא צ´י, למרות שבמקור לפני כל התשובות והפורום הזה ( : חשבתי על טאי-צ´י. הקונג פו נותן יותר אופציות ... בכל מקרה אני עוד אציק לך בשאלות.. אבל לא עכשיו אני צריכה לעכל.. תודה !!!!!!!!! אפרת.

אני עומד לשרותך בכל שאלה שיש לך.

וחוץ מזה, שאלות על קונג-פו אפשר לשאול גם בפורום שמבאלה. זהו פורום חדש בניהולי, שנועד בין היתר לתת תמיכה בכל הקשור לקונג-פו.

אפשר גם אחרת.

בן, בן, בן... אחח.... מה יהיה ???
אני הייתי עונה קצת יותר בקיצור. לפחות לגבי טאי-צ´י : ברגע שמישהו שואל מהו "טאי צ´י צ´ואן" (עם דגש על הצ´ואן) התשובה פשוטה יותר. כך שרק צריך לידע אנשים שאין אמנות שנקראת טאי-צ´י. עד כמה שאני מבין, התשובה לאדם ששואל מהו "טאי צ´י צ´ואן" היא רק בקצת יותר ארוכה מהתשובה לשאלה "מהי זאזן". זאזן היא ישיבה. טאי צ´י צ´ואן היא אמנות לחימה סינית, המשלבת תרגול בריאותי, לחימתי, ונפשי-שכלי-רוחני, לפי הגישה הטאואיסטית להבנת המציאות (כפי שמתבטאת בסמל הטאי-צ´י, שמוכר יותר בשמו יין-יאנג). אני לא מתחייב שזוהי אמירה נכונה, אבל בכל זאת, אפשר לת ככה כיוון למישהו שרוצה לדעת משהו על האמנות הזו. כל הדברים שנמצאים "בפנים", בתוך האמנות, הם חסרי משמעות למישהו שלא חווה אותה. לכן, זאזן היא ישיבה. גם למתרגל היא רק ישיבה. הוא בסך הכל לומד איך לשבת. תרגול ללא ספק קל מאוד. רק לשבת. פשוט לשבת וזה הכל...
טאי-צ´י צ´ואן היא רק אמנות לחימה רכה, כזו שמעדיפה הפעלת כוח מינימלי כדי להשתלט על תוקף. לא ?

WhiteBear

New member
לפי ידיעותי הצנועות:

קונג פו = דרך חיים/אומנות. צ´י גונג = תרגילים/אומנות לחיזוק זרימת הצ´י. טאי צ´י צ´וואן = מספר שיטות שפותחו שהן צ´י גונג, קונג פו. וזאת דרך לימודי תנועה/לחימה (וניתן להלביש על בריאות ודרך חיים) ראוי להדגיש: אין שיטה אחת בשם קונג פו, או צ´י גונג. ישנם שיטות שמפורסמות בשם הזה, אבל אף אחת לא התיימרה להיות הקונג פו. בן, לצורך העיניין, מלמד זרם של קונג פו בשם לאו חו. וגם זאת, בדרכו שהיא שלו. אבל בלי קשר, עצה ישנה: רוצה ללמוד משהו? לך לכמה בתי ספר ותראי מה את אוהבת, למי מהמורים והשיטות את הכי מתחברת. ותעשי חיים... הדוב הלבן.

לא צנועות בכלל... יופי של תשובה

לדעתי!!!! היא גם מדוייקת וגם עוזרת/מכוונת בצורה נהדרת. וזה יותר ממה שאני יכול להגיד על התשובות שלי (שהן או לא מדוייקות, או לא עוזרות... תבחר!).

soulbird

New member
אקי קצת על קונג פו עגור לבן

שיטות הקונג פו מיוחסות לעגור לבן הינן גוונות יש מקורן בדרום סין ויש את אלו אשר באות מצפון סין. שיטה הטיבטית מחקה בעיקר את האופי טאת הטקטיקות של העוף הניפלא. והיא אינה בנויה אך ורק חיקוי העגור היסטוריה שיטת עגור לבן טיבטי החלה כבר במאה 15 בזמן שושלת מינג בסין. מסופר על נזיר טיבטי בשם אדאטו שעלה להיתבודד בהרים כדי לתרגל מדיטאציה. באחד הימים הוא ניתקל בקרב בין עגור לבן קוף גדול. הקוף החזק ניסה כוחו וקפץ על העגור, ואילו העגור בתגובה הישתמש בתכניקות התחמקות. וידע לשמור את הקוף רחוק מימנו בעזרת כנפיו. בשליו מסוים ניקר העגור את עיניו וזה ברח אל היער. הסיפו שלי ההישך יבוא...

למעלה