עוד שאלה

עוד שאלה

ע"פ הספר: " בכביש דו סיטרי בעל שלושה או חמישה נתיבים, יש לנסוע תמיד בנתיב הימני הקיצוני.השימוש בנתיב המרכזי הוא אך ורק לצורך עקיפה או פניה שמאלה, או לצורך מילוי הוראות תמרור הניצב במקום . . ." ובחוברת השאלות ממבחני התיאוריה נשאלה השאלה: מתי מותרת הנסיעה בנתיב המרכזי של כביש דו סטרי בעל שלושה או חמישה נתיבים שלא לצורך פניה או עקיפה התשובה שלהם היא: מותר, כאשר הנתיב המרכזי יוחד לתנועה בכוון הנסיעה בה נוסעים. אין סתירה בין השניים???

בדיוק קראתי את המשפט

הזה היום "כשהתכוננתי" (עלאק.. כל היום הייתי בבית כנסת..) לפי מה שאני רואה יש סתירה בשאלה עצמה של התיאוריה- אם הוא הנתיב שהוחד לכיוון הנסיעה אז הוא צריך להיות לפניה שמאלה- לא ככה??? אבל אותי עוררה שאלה אחרת- מאיפה אמורים לדעת אם הנתיב המרכזי הוא שלנו או של הצד השני?
(יכול להיות שזה קשה רק לי.. אצלנו בצפון הארץ לא נתקלים יותר מדי בכבישים בעלי יותר מ2 נתיבים בכיוון הנסיעה..)

החלטתי כדלקמן:

פשוט לזכור את זה ככה, כי כבר אמרו לי פה לא לחפש הגיון, ולהניח שייחוד זה סימון על הכביש (כיוונים וכו') לגבי נתיבים, ע"פ מיטב ידיעתי (המוגבלת, אני מודה) כשיש כביש רב נתיבי (כן כן, 3 או 5 נתיבים) יש הפרדה בין שני כיווני הנסיעה
בהצלחה לך מחר (כך אני מניחה) ושנה טובה שתהיה לך (לדעתי עד חצות היום זה עוד במנין הימים בהם מותר לברך
). אביבית

למעלה