אוקי... אני חלמתי שאני חצללתי, כן משהו מוזר פחד... ישנתי וחלמתי שריסקתי מטוס.. ואז חשבתי לעצמי שזה לא הגיוני בכלל (בדיקת מציאות) ואז התרגשתי לאללה שאני עומד סוףסוף לחצלל ואז כאילו נשאבתי כזה לרקע כחול כזה, ומשם אני לא זוכר מה היה...
קראתי בכמה פורומים (גם כאן אני חושב) על אנשים שחלמו שהם חולמים חלום צלול למרות שזה לא היה באמת חלום צלול, בחלום הם ידעו כביכול שהם חולמים ועשו כביכול מה שהם רוצים אבל הכל היה חלק מהעלילה של חלום רגיל והם לא באמת היו מודעים לעובדה שהם חולמים. דוגמה ראשונהדוגמה שנייה
אתה לא 'חולם שאתה מחצלל'. אתה מקבל מודעות, אך היא מאוד נמוכה ולעיתים אתה מאבד אותה כליל. והלינקים שהבאת לא ממש תומכים במה שאתה אומר... הם אכן מדברים על מודעות וצלילות, אך איך הם קשורים לטענה שלך?
מדובר בחלומות שאין בהם בכלל מודעות עצמית, אפילו לא נמוכה, החולם חושב שהוא בחלום צלול אך הוא לא באמת מודע לעובדה שזה חלום, הכל רק חלק מעלילה של חלום רגיל לחלוטין. צלילים
הלינק הראשון מדבר על ההבדל בין הצלילות למודעות. השורה התחתונה היא שחלום יכול להיות צלול ביותר אך במקביל המודעות נמוכה. זה עדיין לא אומר שהוא חלם שהוא חיצלל. בנוגע ללינק השני, אישית אני לא מסכים עם דעתו של לוסיד, אבל הכל יכול להיות.