עוד שאלה...

gachen

New member
עוד שאלה...

על מה יותר כדאי להתחיל, קלאסית או אקוסטית? מה ההבדלים? אני כבר איזה 3 חודשים לומדת תאוריה, כדאי לי להתחיל על חשמלית? או שעדיין יהיה לי חסר הבסיס?

לפי מה שהבנתי

הכי מומלץ זה להתחיל עם קלאסית כי עליה רוכשים את הבסיס הטכני לנגינה. בגיטרה חשמלית המיתרים יותר קרובים אחד לשני, כך שיהיה לך קל יותר איתה, אבל אם תנגני על קלאסית יהיה לך קשה להתרגל אליה אחרי שלמדת על חשמלית. לפי מה שאני יודע, ההבדל בין קלאסית לאקוסטית הוא ראשית במיתרים - בקלאסית שלושה מתכת ושלושה מתכת מצופה מתכת. בקלאסית זה שלושה ניילון ושלושה ניילון מצופה מתכת. אני לא מבין גדול בגיטרות (בינתיים) אבל לדעתי עדיף לך להתחיל עם קלאסית ולא אקוסטית מסיבה פשוטה - המחיר, גיטרה אקוסטית היא יקרה יותר מקלאסית. אני מקווה שהידע המועט שלי עזר לך.

לא בדיוק...

בקלאסית רוכשים את כל הבסיס לנגינה על גיטרה ומומלץ להתחיל איתה. בחשמלית השריגים יותר קטנים לכן יותר קל לנגן עליה. באקוסטית יש יותר סריגים מלגיטרה. מיתרים: גיטרה קלאסית, 3 מתכת (באסים) 3 ניילון (ליווי) אקוסטית, הכל מתכת וגם בחשמלית. המחיר של אקוסטיות לא כל כך גבוה, אפשר להשיג אקוסטית מוגמרת + מגבר ב1000 ש"ח.

xflil

New member
תקן את עצמך

"בקלאסית שלושה מתכת ושלושה מתכת מצופה מתכת. בקלאסית זה שלושה ניילון ושלושה ניילון מצופה מתכת."

jason newsted

New member
לא כדאי אקוסטית..

כי מתחילים נוטים להיחתך מהמיתרים של האקוסטית וזה כואב מנסיון אישי לדעתי חשמלית פחות כואבת אבל שמתרגלים אפשר לנגן באקוסטית..

Super giRl

New member
אז כואב קצת בהתחלה....

אל תהיו תינוקות... תוך חודש חודשיים גדל עור קשה ואז לא מרגישים

אני מנגן בקלאסית והתנפחו לי האצבעות

ביד שמאל מרוב איצבועים. תארי לך מה היה קורה לי על קלאסית. כנראה זה בגלל שאני חדש בעסק.

xflil

New member
רק דבר אחרון......:)

צותתי אותך
אתה כתבת פעמיים קלאסית....משום כך אמרתי תקן את עצמך
סוף דיון
אגב...תום פטרובר מנגן על פנדר סטראטוקסטר ראיתי בהופעה אתמול נכון? והוא ניגן אח"כ על עוד גיטרה שאני לא יודע מה היא אני לא חושב פנדר...

Betty Botter

Betty Botter bought some butter. "But!" She said. "This batter´s bitter. If I put it in my batter, It´l make my batter bitter. But a bit of bitter butter will make my batter better!" So ´twas a bit of bitter butter in Betty Botter´s batter! זה מה שנקרא Toungue Twister. וככה הדיון שלכם נראה! חחח..

xflil

New member
היייי!

השארתי לך תגובה לשאלה שלך על הגיטרה לכי וחפשי

wiz

New member
מה שאת רוצה...

התיאוריה במוזיקה היא אותו הדבר לכל הכלים, ורק הטכניקה שונה... אומרים שעל קלאסית מקבלים ניסיון, לומדים להחזיק גיטרה, מפתחים שמיעה... אותו הדבר נכון גם לגבי חשמלית, רק שלומדים דברים אחרים והטכניקה אחרת... לא כל נגן קלאסית טוב יהיה נגן חשמלית טוב, וההיפך... לכי עם מה שמדבר אליך, ועם מה שמתאים למה שאת רוצה ללמוד... וחוצמזה, את הבסיס והתיאוריה את תמשיכי לקבל בלי שום קשר...

למעלה