עוד שאלה.....

• פותח הנושא ambu
  • פורסם בתאריך

ambu

New member
עוד שאלה.....

אני אדם סקרן מטבעי ויש לי הרבה שאלות אז אני מקוה שתבינו אותי ושהשאלות הרבות שלי לא יעיקו על אנשי הפורום.... טוב, אז לשאלה היומית: האם במהלך החייאה לאחר טביעה תינתן מכת חשמל (דהיינו מהדפיברילטור)? ואם כן אז האם יש לדאוג למרחק מסוים מהבריכה ומהטובע (שמן הסתם הוא רטוב)?

Seidman

New member
תשובה

אכן תנתן מכת חשמל במידה והדפיברילטור יתן את האישור למכה. וכן, מן הסתם יש לשמור מרחק מהטובע ולדאוג שלא יהיה בקרבת מקור מים ולהתרחק מהטובע בזמן נתינת השוק. כבר ידוע לי מקרה שבזמן שהייתי בהחייאה בתאונת דרכים יצא אמבולנס לבן אחר למקרה טביעה והוחל החייאה על אותו מקרה החובש חיבר את הכפות ורצה לתת שוק, אבל הוא לא שם לב לעובדה הפעוטה שהמקרה עוד היה בחצוי בתוך המים... במזל אחת המתנדבות שמה לב ובכל מקרה הדפיברילטור לא נתן שוק. תמוה...

ambu

New member
רגע, אני רוצה להבין

אם הטובע עדיין בתוך שלולית מים אז הלייף-פק לא יתן שוק? כלומר, הלייף-פק יודע לנתח גם את זה שהמתנדבים והסביבה בסכנה (מבחינת השוק)?

Seidman

New member
נמממ

שאלה טובה אבל אני מניח שהלייף פאק הפשוט שנמצא באמבולנסים הרגילים (וגם בנטנים) לא יודע לזהות שיש מקור מים סביבו (אבל לזהות הפרעות לבביות כן?!) בכל מקרה, הלייף פאק לא יודע לזהות שהמתנדבים או הסביבה נוגעים בחולה ולכן בלייף פאקים נותנים הוראה להתרחק מגוף החולה לפני נתינת השוק. (וכמובן אם הגעת להחייאה שבה החולה היה רטוב לגמרי עם מים מסביב, גם נדרש ממך להיות על משטח יבש ולא מוליך, כמובן עם נעליים סגורות).

iritik

New member
גיא...

אתה מרכל עליי?! בעיקרון המקרה היה קצת שונה... עדיף שבאמת לא נדבר על זה כי זה לא לפורום. בקשר לדיפיברילטור - זה אכן כמו שאמרת. שוק צריך לתת רק במידה ויש VF והמכשיר מייעץ לתת... אף אחד לא יכול להחליט על דעת עצמו לתת שוק מבלי לדעת איזו הפרעה קצבית יש בלב אם בכלל... כמובן שבעת שעובדים עם המכשיר צריך לנקוט משנה זהירות - בין אם הסביבה רטובה או יבשה. אסור לבוא במגע עם החולה בדרך כלשהי שתוליך חשמל (כידוע, הגוף האנושי הוא מוליך מצויין). כאשר הסביבה רטובה אסור לעמוד בתוך מים וגם אסור להשאיר את החולה בתוך המים! בקשר לקריאה שהדיפיברילטור יקבל אם הנפגע רטוב - ניסיתי לבדוק את זה ולא מצאתי תשובה ברורה.

plasTc

New member
תיקון קטן../images/Emo153.gif

גוף האדם בכלליותו הוא בין המוליכים היותר גרועים של חשמל...ביחס למוליכים חשמליים אחרים (נחושת וכו')

ואני רוצה להוסיף לזה שאלה...

במקרה וזה lifepak 12 שההחלטה על מתן שוק על מתן שוק על אצל המטפל, האם הפארמדיק יתן שוק או לא? חג שמייח, דניאל :eek:)

Seidman

New member
נממ

הלייף פאק שנמצא בנט"נים ובאט"נים הוא דפיברילטור אוטומטי ולכן הוא זה שגם מזהה את הצורך לתת שוק, וגם נותן את השוק לבד. (לעומת זה שנמצא בלבנים שהוא רק חצי אוטומטי ולכן הוא רק מזהה, והנהג/חובש נותן את השוק ידנית.

אני לא רואה טיפת אוטומטיות מלאה כאן

ב-LifePak 12 שיש בנט"ן ניתן לתת שוק בשתי דרכים: בעזרת כפות וג'ל ושזוהי צורה ידנית לגמרי (הפארמדיק / הרופא מחליטים איזו עוצמה באיזו תדירות ואם בכלל צריך לתת שוק...) או בעזרת מדבקות שאם אני לא טועה הן מדבקות הקיצוב החיצוני שבהם גם הרופא / הפארמדיק / החובש הבכיר לוחצים על כפתור השוק אך ה-LifePak 12 מחליט אם צריך לתת שוק, לכן זוהי דרך חצי אוטומטית.... ולכן אני שוב חוזר על שאלתי, האם במקרה של טביעה יתן הפארמדיק שוק?? כמיטב ידיעתי במד"א אין LifePakים אוטומטיים לגמריי... חג שמייח, דניאל :eek:)

MdaMen

New member
אממ...

תלוי אם צריך לתת שוק אז הוא יתן. אם זו החייאת אסיסטולה אז לא ניתן כי אין צורך אבל אם זה VF או VT אז הוא יתן. בקשר לליפאק12 זה אוטומטי. ברור שצריך לעשות משהו, זה לא רובוט שהולך לחולה ומדביק בעצמו את המדבקות ובוחר מה הוא רוצה לעשות ועושה. צריך לכוון אותו מה רוצים לעשות הוא לא מנחש לבד. אבל אם מדביקים את המדבקות ומכניסים אותו למצב הזה אז הוא בודק אם צריך לתת שוק ונותן לבד.

meijin007

New member
גם בLP12 יש מצב חצי אוטומטי

אבל כל הרעיון של LP12 זה שיש לו מסך, מוניטור, ושהפרא'\רופא יתן את השוקים, ולכן הוא LP ידני, מנואלי. LP500 יודע לזהות רק הפרעות קצב מסוימות מאוד (VF,VT וSVT נראה לי) ולהגיב אליהן בהתאם. בטביעה, אם יש צורך לתת שוק (לא בכל החיאה נותנים שוק, כידוע, פה זה לא סרט שנותנים שוק באסיסטולה והבןאדם מתעורר:)), אז אני מניח שיתנו שוק, כשבטיחות המטפלים מעל הכל. אסף.

הבנתי...

אבל בהגדרתו LifePak 12 הוא ידני? ועוד דבר אחד, אתה רוצה לומר לי שאתה מחבר מדבקות של הLifePak ואז אתה עובר לעשות משהו אחר הLifePak יתן שוק בלי להודיע מראש בלי כלום??

שאלות זה דבר חשוב

קצת סדר מכל הבלאגאן שנאמר פה לא בכל החייאה, כמו שנאמר נותנים שוק חשמלי. תפקידו של השוק החשמלי הוא למעשה לעשות מאין ריסטרט ללב, לאפס אותו בתקווה שיתחיל לעבוד מחדש (מה שלרוב לא קורה ואז עוברים להחייאה של עיסויים ותרופות). במידה והגעת לטביעה בה קיימת הפרעת קצב שמצריכה שוק חשמלי כדוגמת VF אזי ינתן שוק חשמלי בסביבה בטוחה-החולה מחוץ למים וכמה שיותר יבש. באשר לסוגי הדפיברילטורים. באמבולנס לבן קיים דפיברילטור מסוג לייפק 300 או 500, זהו דפיברילטור חצי אוטומטי אשר תפקידו לזהות VF ורק במידה וקיים יודיע למטפל שיש לתת שוק חשמלי, בנט"נים מצוי הלייפק 12 שהוא מוניטור, א.ק.ג ודפיברילטור ידני בו אנשי הצוות הם המחליטים הבלעדיים למתי ינתן השוק החשמלי ומה עוצמתו

אם צריך לתת שוק - נותנים שוק

ולא משנה אם הדפיברילטור מחליט על זה או מי מאנשי הצוות. אם נותנים, מקפידים על כללי הבטיחות - ולא משנה אם מדובר בטביעה או בכל מקרה אחר.

Seidman

New member
../images/Emo31.gif

למרות שניסיתי להשיג לעצמי סידור ללילה לת"א, לא היה לי אפשרות מספקת להתארגן לכך ולכן ראו את בואי למפגש כשלילית. באמת שחבל

למעלה