עוד שאלה

tamir2006

New member
עוד שאלה

אני בהתלבטות נוראה לגבי ניהול מערכות בריאות לתואר ראשון.אני התקבלתי לחוג זה בבן גוריון וככל שהזמן עובר אני נוטה יותר ויותר לבטל את ההרשמה שלי.אני מדבר עם כל מיני אנשי שטח,אחים ואחיות בשירות בתי חולים וקופות חולים,שגם עשו תואר שני בזה בבן גוריון והם אומרים שאני עושה טעות.אומרים שאין מה לעשות עם תואר כזה ופעם זה בכלל היה רק לתואר ראשון ובגלל שהתרבו פרופסורים למינהם שצריכים לשלם להם שכר אז פתחו גם תכנית לתואר ראשון.דיברתי עם בחורה אחת שלומדת את זה בבן גוריון שנה שלישית והיא אמרה ש60 מהבוגרים לא עובדים בכלל בתחום.אני בהתלבטות נוראה ולא יודע מה לעשות.יש לי שבועיים כדי לבטל את ההרשמה אם אני רוצה.אני גם מסתכל על המצב הכללי בארץ והשוק מאוד צולע מבחינת הבריאות.נסגרים בתי חולים וקופות החולים לא מתרחבים.מערכת הבריאות הציבורית צולעת ונולדים יותר ויותר מכונים ומרפאות פרטיות.אני בהתלבטות נורא,יש הרבה דעות נגד ומעט מאוד בעד.מה אתם חושבים?? מה המגמות במשק הישראלי?? האם יהיה אפשר למצוא עבודה סבירה ??...או שאני אלמד סתם כמו שכל אלו שלמדו מנהל עסקים ועובדים עכשיו בטלמרקטינג.?? תודה

מינהל בריאות

חוגים נפתחים לא כדי לפרנס פרופסורים. כל חוג נפתח רק לאחר שהמועצה להשכלה גבוהה נתנה אישור לפותחו. אישור כזה ניתן הן על בסיס שקולים אקדמיים והן על בסיס צורך וביקוש. נכון שהבקוש לבוגרים אינו גבוה אבל זה נכון לגבי מרבית תחומי הלימוד בשל מצב המשק. הענין הוא , אם כן, לבחון אפשרות זו מול האופציות האחרות שאתה שוקל. אם ההתלבטות היא בין ניהול מערכות בריאות לבין מינהל עסקים, אני הייתי מעדיף את האופציה השניה הנותנת הכשרה כללית ולא ספציפית לסוג מערכת אחד, וכך פותחת יותר אפשרויות בעקרון. כדי להגיע לתפקידים רציניים בתחום מינהל העסקים , יותר ויותר דרוש תואר שני וגם את זה יש להביא בחשבון במערכת השיקולים שלך.

למעלה