אז למה בעצם בשר הטבעות ההוביטים כולם מתולתלים? או שבעצם אני צריכה לשאול- למה בספר לשחקן הם מתוארים אחרת? או שהם בכלל סוג של בני מחצית? אני לא ממש מבינה...
דברייך מחוזקים!!! סתם, בכל מקרה כמו שנאמר יש כמה סוגים של בני מחצית, ניתן להכליל את ההוביטים במגוון בני המחצית אבל צריך לדעת שהם לא כמו בני המחצית שמשחקים במשחק מו"ד... הם נראים קצת אחרת ומתנהגים קצת אחרת ויש להם מאפיינים משלהם ואני לא כל כך בטוחה שיש יותר מדי מידע עליהם בספרי מו"ד, בכל מקרה אני בטוחה שאם מישהו ירצה לשחק אותם במשחק מו"ד והשה"מ שלו יסכים אז השה"מ יהיה זה שיחליט בדיוק איך ולאן לשייך אותם... וגם אני בטוחה שיהיה צורך לתת להם איזה אופי שונה מיתר ההוביטים כי כמו שכול מי שקרא את ההוביט זוכר, הוביטים אינם הרפתקנים ואינם אוהבים לצאת מחוץ לגבולות מושבם, ביתם או בכלל סף הדלת שלהם, אלא אם כן זה לקנות משהו או ללכת לאיזו מסיבה או משהו כזה... בכל מקרה אני מקווה שהבנת את כוונתי...
עד המהדורה השלישית, בני מחצית, HALFLINGS, זוטונים היו ההוביטים כמו שטולקין ראה אותם. שמנמנים, כפות רגליים שעירות, אוהבי נוחיות. וכו'. במהדורה השלישית, בני המחצית ששם דומים הרבה יותר לקנדרים מ"רומח הדרקון" גם במראה, וגם באופי.
אני בתור חוקר טולקין לא ידוע רוצה להבהיר שהיו מספר סוגים של הוביטים אצל טולקין וחלקם היו באמת דומים לקנדרים,אם כי ההוביטים המדוברים בשר הטבעות ברובם מהסוג השונה מקנדרים.