עוד שאלה.

nili6

New member
עוד שאלה.

אם אני מבינה נכון כל התחום הזה של הגרפולוגיה פרוץ מבחינת העיסוק בו. כלומר אני מבינה שיש גרפולוגים רבים שלא רשומים באגודה הווה אומר שלא עברו מבחני הסמכה. שאלתי היא, מה בעצם מכשיר מישהו לעסוק בתחום, האם עצם היותך למשל בוגר מכללה? לפי הבנתי גם זה לא. אז האם בעצם בתיאוריה לפחות כל אחד יכול לעסוק במקצוע? מישהו כאן מוכן להשכיל אותי לגבי הנושא? תודה נילי.

Ramie

New member
מקצועות והסמכות...

בדרך כלל, כאשר אדם לומד מקצוע הוא מקבל הסמכה (או תעודת סיום) מטעם בית הספר שבו למד. למשל, אם אדם לומד להיות טבח, הוא יקבל תעודת סיום מבית הספר, ועם תעודה זו יוכל לחפש עבודה. גם תואר אקדמאי הוא למעשה תעודת הסמכה שעימה ניתן לחפש עבודה במקצועות רלוונטיים, ולעיתים התעודה היא תנאי סף לקבלת העבודה. קיימים מקצועות שבהם צריך רישיון מטעם המדינה, ולכן צריך לעבור בחינה והסמכה ממשלתיים: עורכי דין, רופאים, מהנדסי קונסטרוקציה ועוד. במקצועות אחרים, קיימות אגודות מקצועיות המקיימות מבחנים ונותנות הסמכה לעומדים בהם. תעודות של אגודות כאלה הן בדרך כלל בעלות ערך בין-לאומי. הדוגמה הטובה ביותר שאני ניזכר בה היא אגודת מטפסי ההרים של ניו זילנד שתעודת הסמכה שלה נחשבת בכל העולם כאסמכתא הגבוהה ביותר ליכולות המחזיק בה. בגרפולוגיה המצב דומה מאד. אין חוק האוסר על כל אדם - אפילו כזה שלא למד אף פעם - לעסוק בנושא. קיימת אגודה ישראלית המקיימת בחינות, וקיימות אגודות אחרות שגם הן מקיימות בחינות הסמכה. דרישות המינימום לקבלת הסמכה של האגודה הישראלית הן גבוהות ייחסית (ניתן לראות באתר שלהם) ולכן רוב האנשים מקבלים הסמכה מהאגודה האמריקאית ולפעמים מהאגודה האנגלית. בהצלחה

nili6

New member
אז אם כך השאלה בעינה נשארת.

ובכל זאת השאלה בעינה עומדת, איך אתה מסביר שיש הרבה גרפולוגים שלא רשומים באגודה היינו לא עברו בחינות הסמכה. כלומר, הוא אשר אמרתי- ניתן לעסוק במקצוע גם ללא כל הסמכה או תעודה. אגב- הבחינות של האגודה האמריקאית או האנגלית נערכות מן הסתם באנגלית? תודה על כל התשובות:)

Ramie

New member
בחינות ההסמכה

של האגודות האמריקאיות והאנגליות נערכות באנגלית. לדעתי, ידיעת אנגלית היא תנאי הכרחי לעיסוק בגרפולוגיה מאחר ויש מספר ספרי חובה הכתובים באנגלית. ידיעת צרפתית וגרמנית עוזרות מאד מאחר ויש הרבה ספרים בשפות אלה שמעולם לא תורגמו. גרפולוג אמור להכיר כמה שיותר תאוריות גרפולוגיות, והתאוריה הצרפתית היא אחת מאבני היסוד של הגרפולוגיה. בארץ נצמדים בדרך כלל לתאוריה הגרמנית. לדעתי קשה מאד לעסוק בארץ בניתוחים גרפולוגיים ללא בחינות הסמכה כלשהן. התחרות גדולה, ואם מדובר במיון עובדים, למשל, אני לא חושב שגרפולוג שאינו מוסמך יכול לקבל עבודה מחברה כלשהיא. כפי שכבר הסברתי, ההסמכה אינה חייבת להיות הסמכה של האגודה הישראלית.

kraveh

New member
רק הסמכה

לשאלתך נילי. אני מאד מתנגדת לעבודת גרפולוגים אשר לא הוסמכו. הסמכה נותנת תנאי מינימום לבעל המקצוע הרגיש הזה בנושאי מקצועיות, היקף ידיעה רחב, אתיקה ורצינות העבודה. זו חכמה קטנה מאד, לטעמי, לקרוא לעצמך גרפולוג מבלי שעמדת בתנאי בחינות מינימליים המקובלים בעולם המקצועי אליו אנו שייכים. גם לאחר ההסמכה לא תמיד היקף הידיעות מספיק כדי שגרפולוג ירשה לעצמו לתת חוות דעת החורצים גורלות. עליו לעבור סטאז ולהיחשף להמון המון כתבי יד, להתאמן על המון חוות דעת מסוגים שונים, כדי לשאת באחריות הכבדה של ייעוץ מקצועי. אני נגד פרצה בו יכולים להכנס שרלטנים, ולהוציא שם רע (ויש דוגמא בולטת טובה, או יותר נכון רעה). אצלי יש עכשיו סטאז'רית בעלת יושרה מקצועית גבוהה, שלמרות שסיימה את בית הספר לגרפולוגה הטוב ביותר שקיים היום בארץ, היא יודעת שרק לאחר אימונים רבים היא תוכל לעבוד, ואני מעריכה זאת מאד. לפני כשעה סיימתי פגישת ייעוץ ארוכה לזוג צעיר שבדק התאמה זוגית. אני לא מצליחה לדמיין עצמי עומדת מאחרי הדברים שאמרתי וכתבתי להם לולא המבחנים המקצועיים והנסיון הרב שעברתי. פשוט מסוכן וחסר אחריות. אני מעודדת את כל הגרפולוגים לגשת למבחני ההסמכה הרשמיים, הם לא כל כך קשים, ולהיות באינטגריטי עם המקצוע שלהם ומאחרי המילה שלהם. מקווה שעניתי לך נילי

shamon51

New member
נראה לי קרן שהיית ב"פורום" אחר

לא? אני הייתי עד המתקדם. שמעון

kraveh

New member
אבחנה יפה

אני הייתי מאמנת ב"ביטוי עצמי ומנהיגות" איך היה לך? מתי?

למעלה