עוד שאלה???

סמדרה

New member
עוד שאלה???

גילי המון תודה! אבל אולי כדאי לי לדבר על שלהי הקיץ? על קוצים, אדמה חרוכה ותחילת פריחת החצב? מה דעתך? המון תודה סמדר

gili111

New member
הלמידה בגן נערכת...

בתחומים השונים... בוודאי שהתחום שאת מדברת עליו- טבע , הינו אחד מתחומי הלמידה. בכל אופן, כרגע הגישה השתנתה- יש לדבר על הדברים שהילד מכיר וחווה. למשל, אדמה חרוכה או חצב הם אינם דברים זמינים ומוחשיים. האם יש סביבת הגן חצב? אם לא, תצטרכי להביא חצב... "לדבר על..." זה לא מספיק. צריך שהילד יחוש ויחחוה. את יכולה לדבר על מזג האוויר- את זה הם חשים. קודם היה חם, ועכשיו נהיה קריר יותר- חילופי עונות.

יעלים

New member
חצב הוא פרח מוגן../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

אפשר להביא כותנה לגן, או קוצים שונים אפשר לדבר על היתושה +תמונה כל ילד מכיר, היכן היא חייה ומטילה את הביצים שלה ולמה היא עוקצת אותי לא את הילד שלידי?

gili111

New member
יעלים- צודקת ../images/Emo45.gif

אבל כשלפעמים הורים הביאו לגן חצב- אז לא הייתה לי ברירה והסברתי שהחצב פרח מוגן ואסור לקטוף. אבל תמיד זה היה לאחר מעשה. בכל אופן ברור שאת צודקת.

יעלים

New member
צמח מוגן אסור לקטוף לעקור

ממקומו או לעשות בו כל שימוש מלבד לראותו! כמו שלא נעביר יעל או צבי מסביבת מגורם כדי שהילדים יראו כך לא נעביר חצב, כלנית ורקפת... אני בכל שנה קונה (יש בכל סופרסל) זרעים של פרחי בר: פרג, חמצצים, חרציות, לפעמים גם כלניות, ובכלל תערובת של צמחי בר לא מוגנים. אני זורעת ולקראת האביב יש לי בגן פריחה מקסימה (אין מה לעשות בעיר קשה לראות את פריחת האביב) לגבי פרחים מוגנים אין מה לעשות, מראים תמונה מחפשים בסביבה או שקונים פקעות (יש פקעות של בן-חצב דומה אבל שונה מעט בצבעים) לא קוטפים ולא עוקרים ולא מעבירים ממקום למקום כל שינוי גם פוגע בצמח עצמו וגם עלול לגרום לשינוי סביבה (העברת מחלות, תחרות על מקור מזון...)

למעלה