עוד שאלה...

עוד שאלה...

תגידו יש מישהי עם אנדו' שהתנסתה בלקחת גם כדורים פסיכיאטריים? נגד חרדה? דכאון?
אני מפחדת שכל ההתערבות הזו בהורמונים מכל הכיוונים תעשה לי בלאגן...
מה אתן אומרות?

תגובה

אין לי ניסיון (למרות שאני אישית סובלת מהרבה מצבי רוח וטיפה דיכאונות) אבל בכל מקרה שלוקחים כמה כדורים ביחד (גלולות ולא גלולות) חייבים ליידע את הרופא מה לוקחים כדי שהרופא ידע איך לשלב בין כל הכדורים.
וחשוב מאוד לעשות מעקב באופן קבוע של בדיקות דם כל כמה חודשים כדי לוודא שאין פגיעה בכבד ופגיעה בעוד איברים בגוף.
חשוב למצוא את הטיפול הכי מתאים לגוף כדי לנסות ולא להכביד עליו.
ממליצה אולי לשלב רפלקסולוגיה/ דיקור סיני ושיטות שונות שהם טבעיות יותר כדי לנסות לא להכניס לגוף יותר מידיי רעלים.
בכל מקרה שיש שילוב בין כמה וכמה כדורים מאוד מאוד חשוב ליידע את כל הרופאים שמטפלים בך. כדי שלא שיהיה מצב שלוקחים כדורים שלא מתאימים זה לזה ויעשו ביחד נזק.

חשוב לי להדגיש: אני לא רופאה ולא אחות. בסה"כ מנסה לעזור מקצת ידע שיש לי.

בהצלחה!!!!

וברוכה הבאה לפורום

תודה מיכלוש

ברור שידעתי את הרופאים. אבל רציתי מישהי שבאמת התנסתה... זה המקור הכי מהימן :)

באמת אף אחת לא התנסתה בכדורים פסיכיאטריים? :/

ראיתי שבתוך המרפאת אנדו' בתה''ש יש פסיכיאטר. בטוח מישהי התנסתה.. פליזזזז תענו לי אם כן.. תודה

narkis18

New member
אני התנסיתי..

טוב, "התנסיתי" נשמע כאילו השתמשתי בזה כדי לתפוס ראש - אז אני אחליף ל"אני לקחתי" כדורים פסיכיאטריים נגד חרדה, וזה היה במקביל לגלולות (ועוד כדורים, כי יש לי גם הפרעת קצב קלה ותת-פעילות של בלוטת התריס).
יידעתי את הפסיכיאטרית שהלכתי אליה לגבי כל שאר הכדורים והיא נתנה לי את הכדורים בכל אופן.

לא סבלתי משום בעיות-נלוות (למעט חלק מתופעות הלוואי של הכדורים הפסיכיאטריים, אבל לא משהו קריטי), אבל חשוב לי לציין שלקחתי אותם רק איזה חצי שנה-שנה... בד"כ אנשים משתמשים בכדורים האלו לתקופה ארוכה יותר.
תסמכי על הרופאים שלך (אם הם נראים לך והיו בסדר עד עכשיו! - לא לסמוך בעיניים עצומות על אף אחד..) ותוודאי שהרופא יודע בדיוק אילו תרופות את לוקחת ומה הבעיות הרפואיות שלך, לפני שהוא רושם לך מרשם לכדורים.

את גם יכולה להיות רגועה בנושא - כשרופא רושם לך כדורים פסיכיאטריים, המעקב הוא מאוד מאוד צמוד לגבי מינונים, תופעות לוואי וכו'. אם משהו אכן ייראה לרופא לא בסדר, תמיד אפשר להפסיק לקחת את הכדורים.
לפי מה שאני יודעת, כדורים נגד חרדה לא משנים שום דבר בפיזיולוגיה של הגוף, אלא רק משפיעים על איזון כימיקלים שמופרשים מהמוח, כדי לעזור עם הבעיות. מה שאומר שאם מפסיקים אותם, ההשפעה שלהם היא לא נצחית (אלא אם מפסיקים אותם לא כמו שצריך, אבל בשביל זה יש רופא ברקע).

מקווה שעזרתי ושלא חפרתי לך מדיי...

kikona126

New member
את לוקחת

דרלין נכון? באיזה כמות? כי זה אמור להרגיע מגרנות...
(בגלל זה דרך אגב את בן אדם רגוע... זה חומר מרגיע)

narkis18

New member
הלוואי וזה היה עוזר...

אני לוקחת 40 מ"ג ביום. בגדול אמרו לי 120 (בגלל הלב, לא המיגרנות), אבל הייתי מגיעה במינונים האלו ללחצי דם של 85/50 - אז החלטתי שעדיף לי דופק טיפה מהיר, ולהישאר בהכרה

לצערי זה גם לא עוזר לי למיגרנות..
והייתי בנאדם יחסית רגוע גם לפני הדרלין! אני מבקשת לא לתת לכדורים קרדיט על השלווה הפנימית שלי

kikona126

New member
אני הגעתי לשמונים

לפני מחזור למאה. אבל בכללי השמונים היה למרות רוחה של הרופאת משפחה שלי. שהיא שמעה שהגעתי לשמונים היא ישר עשתה לי בדיקת לחץ דם... ורשמה לניורולוגית שהיא לא מאשרת לי יותר מזה... (אז הוצאתי עם הגניקולוג לאור את התחבולה של הניורולוגית...)

narkis18

New member
אני אגיד לך מה..

הפרעת הקצב שלי נחשבת (אצל הרופאים) כמשהו לא נורא בכלל, ולדעתם אני בכלל לא חייבת לקחת את הכדור שאני לוקחת.
מבחינתם זה לא נורא אם אני מתעלפת במקלחת, כי האדים גורמים לדופק שלי להגיע לכאלה רמות שהגוף מחליט לאבד הכרה, או אם אני לא מצליחה לנשום אחרי שאני עולה 2 קומות במדרגות, כי הדופק שלי כמעט 200...
אני תוהה אם יש קורס באטימות בלימודים.. רבאק - זה שלא חווית משהו על בשרך לא אומר שזה "שטויות" או "לא נורא".

בכל מקרה, אניח את המרמור רגע בצד.. בקיצור - אני באמת לא לוקחת הרבה, פשוט בגלל ענייני לחץ הדם הנמוך שזה גורם. ולא נעים לי לפרסם שאלה בפורום כאב כרוני, כי עם כל הכבוד למיגרנות שלי - שלך לוקחות אותן בכיס הקטן!
נכון שיש תקופות שיש לי הרבה מיגרנות, וכל אחת נמשכת איזה כמה ימים טובים, אבל את במצב *כרוני*, ואני לא. זה בא והולך.

kikona126

New member
אני שם כי חברה טובה מנהלת

את הפורום. לא קוראת למגרנות שלי כרוניות...
הן סתם שואלות שאלות מוזרות שם שלא קשורות לכלום

למעלה