עוד שאלה קטנה

• פותח הנושא 56dl
  • פורסם בתאריך

TRIPLEfnH

New member
בהחלט

בפגישת הייעוץ הם כמובן יגידו לך שהכל מצוין, שהמורים שלהם מעולים, שהספרים שלהם חבל"ז, ושהכל טוב, אבל הנה האמת. עשיתי שם שני קורסים, מתמטיקה עם אלעד ופיסיקה עם חנוך, ומשניהם יצאתי מרוצה. מורים מעולים, אין מילים. את הקורס פסיכומטרי קיבלתי מיהם חינם, אז לא ביררתי בכלל לגביי קורסים אחרים, כי אמרתי לעצמי "נו מילא... כמה גרועים הם כבר יכולים להיות..." כמה שטעיתי... תשאלי פה אנשים שעשו קורסים בקידום, לחמן או יואל גבע אם היו להם טעויות בספרים, אני בספק אם היו להם טעויות בודדות, אם בכלל, ובכן, בספרים של זיו כספי יש, ואני לא מגזים, טעות על כל 3-4 עמודי תרגול בממוצע. כל שיעור היה אותו הסיפור, היתי נכנס לכתה ואומר לעדית (המדריכה שלימדה אותי) "יש טעות בשיעורי בית", והיא הייתה עונה לי "צא מיזה, עמית. אין טעויות בשיעורי בית". היתי ניגש אליה בהפסקה, היא הייתה מסתכלת שנייה, ואומרת "אה, זה כן... ידוע ידוע." וזה היה חוזר על עצמו כל שיעור, אני יכול להביא גם עדים. עכשיו שתביני כמה זמן היה מתבזבז לי בגלל זה, כל פעם שהייתה לי טעות בשיעורי הבית היתי שובר ת'ראש אם באמת אני טעיתי, או שאולי הם טעו... אני דרך אגב, לא מאשים בזה רק את עדית, יש לה כמובן אחריות בתור המדריכה בקורס, וחלק מצוות כותבי הספר, אבל האשם העיקרי הוא רביב, שכתב את מרבית וערך את הספר. וזה בן אדם שמציג את עצמו כאחד משניים או שלושת האנשים בעלי הידע הרב ביותר כיצד להצליח במבחן הפסיכומטרי. לגביי רמת מבחני הדמה, "קשה באימונים קל בקרב", לא כאן. הבעיה במבחן הפסיכומטרי היא לא הקושי, אלא הזמן. אם את מסוגלת לפתור 20 מתוך 25 שאלות ברמה גבוהה בהרבה מהמבחן הפסיכומטרי, אבל ל 5 שאלות אין לך בכלל זמן, איך זה יעזור לך לפתור 25 שאלות קלות במהירות ? המטרה היא להתרגל לפתור שאלות תוך פחות מדקה, לא לפתור שאלות ברמה של 4 יח' בגרות מתמטיקה. גם על זה התוקחתי לא פעם עם עדית במהלך הקורס, אמרתי לה שאין מצב שיהיו שאלות כל כך קשות במבחן, והיא הייתה אומרת "מי מכיר את המבחן יותר טוב ? אתה או אני ?" אז כמובן שהיא, אבל נחשי מה ? באתי למבחן, וכל הזמן חיקתי לשאלות הקשות (רמה של 4 יח' בגרות בכמותי, במילולי - הגיון - חידות כמו בעיתון של יום שישי ובאנגלית - מילים שגם דוברי אנגלית לא שמעו עליהן), אבל הן פשוט לא הגיעו, אז נראה לי שעדיף להתרגל לרמה של המבחן ולעבוד על הזמן. לא שאני לא ממליץ לעשות גם שאלות קשות מידי פעם, בשביל הבטחון, אבל לא מבחנים שלמים של שאלות כאלה. אנגלית דרך אגב, זה בכלל לא הקטע שלהם, במבחנים שלהם הם שיחקו אותה שאקלים ונתנו שאלות קשות, ואז חבר שלי, דובר אנגלית, היה צריך לשבת עם עדית אחרי כל מבחן ולהסביר לה למה ואיפה הם טעו. אז בתשובה לשאלותייך, לא זה לא יתרון - מבחנים כל כך קשים, וכל קשר בין השאלות שלהם לשאלות במבחן הוא מקרי בהחלט. האם אני לא נרתמתי למשימה מספיק ? תראי, באתי לכל השיעורים, כולל שיעורים מיוחדים ועשיתי את כל שיעורי הבית שלהם מלבד למידת המילון. לצערי, היתי מבזבז הרבה יותר מידי זמן מיותר על בדיקת הטעויות (שלהם או שלי ?). במבחן הפתיחה עשיתי 80 אחוז , שזה משהו בין 600 ל 650, נראה לי. במבחני הדמה שלהם (שהם אמרו לנו להוסיף 100 נקודות בגלל הקושי) קיבלתי 590, 630 ו 650. במבחן הפסיכומטרי לא השתמשתי בשום שיטה כלי או עצה שרכשתי או קיבלתי בקורס, רק ישבתי וחיקתי בפחד לשאלות הקשות, שמן הסתם לא הגיעו. קיבלתי 642. לעומתי, חבר שלי, שלא בא לכל השיעורים בגלל צבא, ואז נסיעה לחו"ל (הוא גם לא היה ממש צריך את המבחן כי הוא היה מתקבל גם ככה לאן שרצה) ובשיעורי בית הוא לא נגע בכלל, הוציא 693. והוא היה מוציא פחות ממני במבחני הדמה שלהם, אז הרי לך "קשה באימונים קל בקרב", - לא כשאין קשר בין האימונים לקרב. אז כמובן שאפשר להגיד ששני אנשים זה לא דוגמה, אבל לא פגשתי אחד שיצא מרוצה מהקורס, או שקיבל ציון שהיה קרוב לספק אותו (אני מודה לא דיברתי עם יותר מכמה, אבל זה עדיין 100 אחוז מתוך 5 אנשים). לדעתי האישית, לא רק שהקורס לא עזר לי, אלא הוא גם גרע ממני, באוקטובר אי ניגש שוב, אין לי ממש מה ללמוד, כי אין לי את היכלת לשקוד על המילון ובכמותי אני במילא פותר בשיטות שלי (בהצלחה). לגביי אנגלית, יש מילון מצומצם, אני משתדל לעבור עליו, וכמובן שאני גם אעשה כמה אוגדנים כדי לחזור לראש הפסיכומטרי. קשה לי להאמין שאני לא אעבור את הציון שהוצאתי בעזרת הקורס של זיו כספי, אבל נחכה ונראה. מקווה שעזרתי לך להחליט, ובהצלחה. עמית.

TRIPLEfnH

New member
חיקתי = חיכתי

חיכתי ולא חיקתי, מצטער על השגיאה, עברית כמו שכבר בואדי הבנת, זה לא הצד החזק שלי.

56dl

New member
עוד שאלה קטנה

יש לי יכולת גבוהה מאוד לתרגל ויש לי גם 92 סופי ב3 מתוך 5 במתמטיקה מה שיכול לתת אינדיקציה לגבי השכל שלי.(סביר) אם אני אלמד ברצינות מה סיכויים שלי לקבל מעל 700?

TRIPLEfnH

New member
לא ברורה לי האינדיקציה

יש לך 92 סופי ב 3 מתוך ה 5 במתמטיקה... ומה עם ה 2 הנותרות ? בכל מקרה, כמה גבוהה היכלת המתמטית שלך רק את\ה יודע\ה. בשביל 700 צריך גם אנגלית, לכל הפחות סבירה, ואם יש לך יכלת גבוהה מאוד לתרגל, אז מצבך מצוין לגביי הפרק המילולי. בהצלחה.

56dl

New member
תשובה

אני עולה ליב.את ה2 יח"ל הנוספות אני עושה בשנה"ל הקרובה... אני עושה את הקורס בבי"ס שלי(הקורס של לחמן).והאנגלית שלי טובה

TRIPLEfnH

New member
אז יש לך מצב טוב

אם כך, יש לך את כל הנתונים להיכנס למועדון ה 700. רק הערה בקשר לכמותי, מבחינת ידע, זה לא משנה כמה יח' לימוד עשית, היכולות שבאות לידי ביטוי בפסיכומטרי הן יכלת חישוב מהירה, הבנה מהירה, וראייה מרחבית ומתמטית. בכל מקרה, כמובן שהתמדה תעזור מאוד. בהצלחה.

Musi© Gi®l

New member
../images/Emo15.gif ציוני בגרות לא ממש מצביעים

על ההצלחה בפסיכומטרי, לדעתי... <או יותר מדויק *ממש לא מצביעים*> אם יש לך ראש טוב, זיכרון טוב, את טובה באנגלית <יש לך אוצר מילים רחב>, ויש לך כוח להשקיע והרבה, יש לך סיכוי ל 700+... אבל לידע כללי - רק 5% מהנבחנים עוברים את ה 700

למעלה