עוד שאלה קטנה:

EFRATI728

New member
עוד שאלה קטנה:

מה הסכום הנהוג כיום למזונות אישה/ילד?..מה ההבדל בינהם?כשמתגרשים הגרוש חייב לשלם גם וגם? יש כאלה שקיבלו את הסכום שנקוב בכתובה או שזה שטויות? יש לנו ילדה אחת בת שנתיים וחצי עם צרכים מיוחדים,אין דירה משותפת,גרים בשכירות,ורכב טרנטה שהוא מוותר עליו,וגםעל החיסכון שצברנו בבנק הוא מוותר...(בערך 100,000 ש"ח)..הוא מוותר בגלל העלות הגבוהה בטיפול בילד עם צרכים מיוחדים...

אפרת

הוא הגיש בקשה, יש לך מחר (היום?) דיון ואת ממש לא מוכנה - תבואי ותבקשי דחייה עד שיהיה לך עו"ד. אל תעשי שטויות ואל תתפתי לוויתורים מצידו. אישית אני יכולה לומר שבלי מלחמות הגרוש שלי אמר לי על כל מיני דברים (מתוך מחשבה שהוא מאוד לארג') - זה כן וזה לא וכו'. בסופו של דבר שיחה עם עו"ד טובה הבהירה מה כן ומה לא ומה סדרי הגודל. לשאלותייך: הוא לא אמור לשלם מזונות אישה אחרי שהוא נותן לך גט. באופן כללי זה לא נהוג בכלל, אלא אם כן את לא מתפרנסת בכלל וחיה ברמת חיים מאוד גבוהה על חשבונו בלי יכולת להתפרנס בעצמך. מזונות לילדים מקובל לומר שהמינימום הו א 1,250 ש"ח לילד. זה לא באמת נכון, אבל זה בכלל לא רלוונטי לילד עם צרכים מיוחדים יש הגדרות מיוחדות ואת חייבת לקבל ייעוץ טוב כדי שלא תמצאי את עצמך מממנת את כל התרפיות והדברים הייחודיים לבד. זה מגיע לסכומי עתק. (אין לי מושג מה עומד תחת ההגדרה שלך "צרכים מיוחדים", זה כמובן משהו מאוד רחב). בהצלחה

sh65

New member
אפרת

אפרת, חשוב מאוד שמישהו מיקצועי יעשה לך סדר בבלגאן הדבר הטוב ביותר זה להיוועץ עם עורך דין במידה וידך אינה משגת זאת בשלב ראשון. יש את משרדי שיל (שרות יעוץ לאזרח) עורכי דין בהיתנדבות. לדעתי יוכלו לתת לך כיוון ראשוני שם. בכל מקרה. תערכי טבלה עם כל ההוצאות שיש לך עכשיו. במידה ואין לך, צרי קשר דרך ההודעות אעזור לך להכין אחת בעזרת טבלה זו, תוכלי להעריך את השתתפות האבא בהוצאות הילדה. כמו כן, ישנם הוצאות חריגות כגון בריאות, טיפולים מיוחדים, בגדים או ציוד מיוחד, שאפשר שלא יכללו במזונות, והאבא ישלם חצי מהם בנפרד אפרת, שווה עכשיו להשקיע ולקבל ייעוץ ברגיעה וכמו שאמרתי קודם, דברי איתו כך שתוכלו ללכת לגישור. בגישור כל הוצאות הגרושים לשניכם יחד יגיעו לכ 15,000 ש"ח ותקצרו את הזמן בהצלחה

קחי עו"ד לפני שאת עושה צעד כלשהו...

אין לכם כלום והוא מוותר על החסכונות המשותפים שלכם? יכול להיות שהוא מעוור אותך בזה. את החשבונות הכלכליים תני לאנשי מקצוע לעשות.

ברור שעורך דין

לא אהבתי את המשתמע מהתגובות האחרות כאן כאילו את צריכה עורך דין כדי להתגונן מפני ה"בעל הנוכל שמוותר על החיסכון מטעמי מזימות ותככים". אין לי מושג, אבל לפי מה שכתבת כאן יש סיכוי שבעלך הוא אדם הגון מאוד, הוא ישלם מזונות לפי הפסיקה, ומוכן לוותר הרבה... אבל בלי קשר, את חייבת עורך דין.

לאו דווקא נוכל

לעתים חוסר הידיעה והתחושה הסובייקטיבית של "אני מוותר" מובילים לצעדים שאח"כ מצטערים עליהם. לדוגמא - כשהחלטנו להתגרש אמרתי לגרושלי לעתיד - אני לא צריכה שתשלם לי מזונות, רק לילדים. הרגשתי מאוד בסדר איתו. בסופו של דבר שיחה קצרה עם העו"ד הבהירה שהוא בכלל לא אמור לשלם לי מזונות ולכן אני לא 'מוותרת' פה על משהו.

אני מבין אותך...

קודם כל, אנחנו לא יודעים בדיוק מה הולך שם... אבל ברמה העקרונית, את זה בדיוק חשבתי שצריך למנוע. ויש סיכוי שזה בדיוק התהליך שעבר על בעלה... בהתחלה מתוך כנות הוא אמר לה שהוא מוותר על החסכונות... ואז הוא בטח דיבר עם חבר או עורך דין שאמר לו "השתגעת? מה אתה מוותר?! היא תנקנק אותך!" ואז הלך והטיל עיקולים, צווים וכו'... ניסיתי למנוע מהאישה דעה קדומה שלילית על מניעי בעלה כדי שלא תפתח במלחמה סתם... אבל כנראה שזה מה שקרה לבעל... סליחה, לפעמים יש עורכי דין חסרי אחריות! נוהגים להפחיד בתסריטי אימה ומגיעים להקצנה במהירות האור!! זה מבאס!!

למעלה