אך פה זה המקרה הקלאסי וטוב שעלה !
נכון אפשר לקנות בזול שק"ש לאקלים בישראל ( גם שק"ש אכותי )אם זאת שיוצאים לד.אמריקה כמו שאתה בטוח יודע ( אני יודע שאתה יודע )צריך להסתכל על מכלול שלם של אקלים משתנה ולכן רצוי לקחת את המחמיר ביותא (אבל לא מחייב -שוב כמו תמיד)אבל פה ממש מדובר בבלוף של שק"ש ,אם זה היה לטיול בישראל באקלים של הימים האלו ( חם ובלילה קריר )אבל מה יקרה עם היא תשן בזה באקלים של 5 מעלות ומטה ? פשוט לא נעים על גבול הסכנה , (אופציה נוחה היא לקחת את השק"ש הזה לאכסניות ואקלים נוח וכשקר לשכור -זו גם אופציה )נכון לא כולם שוים בסקאלה של מדד טווחי הטמ"פ אבל כמו שאתה יודע אין לי כול כונה להשמיץ (דווקא אני מאוד בעד היבואן הזה ) אך מה לעשות יש מוצרים שהם פשוט לא מתאימים לטווח שהם כותבים ....... למה לא יכול להיות : באו ניקח שק"ש אכותי שנמדד על פי תקן והוא 0 מעלות אך יתכן שסיב פשוט יעשה אותה עבוד על אותו כמות סיב (משקל)? הרי כול השנים מפתחים ומשפרים סיבי על מנת להוריד משקל ונפח , בעבר הרחוק שק"ש ל -8 שקל 3 ק"ג ולאט לאט ירד עד שקיום הוא 1.65 ק"ג (פחות או יותר )אבל זה בשקי שינה שמשתמשים בסיבים המתקדמים ביותר כמו שצינתי ... אותו דבר במקרה הזה יש חברות שבהחלט מגיעות ב600 -700 גר' ל 0 מעלות נוחות אבל הסיב מתקדם מאוד .. לעומת השק"ש המדובר ועוד אחרים שכובים מה שבא להם שהמילוי הוא הולפיבר פשוט שהשתמשו בו לפני 20 שנה כאמור לפני .....אז על אותו משקל ? מאז ומעולם זה היה חשוד לי ,ואני יודע שיש כאלו שיודעים שזה נכון אבל למי אכפת אם יש מי שמשלם , תאמת כאחד מהתחום זה לא נחמד לצאת בכאלו הצהרות אבל לעיתים זה ההבדל בן לקלל את מי שמכר לך או לשלוח אליו עוד חברים כי נהנת בטיול ... ממש בלי לשכוח שזה גובל באחריות וסכנה לומרות שזה לא מרוב של היבואן אני בטוח ! ** אבל יש עוד כמה שק"שים כאלו בארץ אז שימו לב ! כאלו שאני מכיר שכן יעשו תעבודה במשקל כזה: THE NORTH FACE MOUNTAIN EAGLE -COMPACT LIGHT MOUNTAIN EQUIPMENT