עוד שאלה על AZTEC

Amoureuse

New member
עוד שאלה על AZTEC

אמנם שאלו רק לפני שבוע, אבל יש לי שאלת המשך - בעיקר לחן שענה אז אבל אולי יש עוד בעלי דיעה
יש להם שק"ש לטמפ' 6 מעלות - זה נראה לי מספיק טוב אם ישנים בגבהים עד 2500 בתוך רפוג'ים, אכסניות וכו'. והדבר היפה שהוא שוקל רק 600 ג' (לפי האתר של החנות שראיתי). האם שווה?

pako27

New member
לאאאאאאאאאאאאא!כבר צינתי

השקשים שלהם ממש לא עומדים במה שכתוב ! כבר שמעתי סיפורים ותלונות . לא היתי קונה וגם לא מוכר אותם לטמ"פ כזו בחיים ... חד משמעי !

pako27

New member
אם הוא יתאים לפלוס 8 זה טוב

שק שינה עם סיב בידוד (מילוי) כמו שיש לשק"ש המדובר + משקלו = לא יתכן בחיים (שזה עד 0 מעלות נוחות )! רק אם היה עם סיבים מתקדמים(POLARGARD 3D או THERMO LIGHT ) וארגים חיצוני ופנימי לפחות T240 אז גם זה ל 0 עד 2 פלוס ....... ופה זה ממש בלוף לצערי ! אל תתפתי למחיר !

shaishoo

New member
השאלה שצריכה להישאל

למה השק"ש ? כלומר לטיולים בארץ (הבנתי שכנראה שלא) כי אז הוא מספיק מעל ומעבר... וכמובן מהו התקציב
לטיולים בדרא"מ ? אני יצאתי עם שקש שה"נוחות שלו" היתה רשומה 4- שכמובן שזה לפי החברה ואין סקאלה אחידה לכולם, אבל גם כשישנתי בשלג זה היה תמיד באוהל עם מזרון והכי נורא פעם אחת בגובה מטורף בסופת שלג ישנתי עם גטקס+מכנסי טרניג ארוכות, חולצה+סווטשרט והיה בסדר הפליז היה באיכון ובסוף שימש ככרית. כלומר לא חייבים את השקש הכי-הכי תלוי בתקציב, ותחשבי ששקש "אוורסט" כזה לא יהיה יעיל אח"כ בארץ עדיף לקנות משהו ממוצע שישהיה אחלה בטיול והכי נורא מוסיפים עוד חולצה ואח"כ יהיה שימושי בארץ ממשהו מפלתי שאחרי הטיול יכנס לבויידעם למרות
שאפשר ב200 ש"ח לקנות אחלה שק"ש שטוב רק לארץ ...

pako27

New member
אך פה זה המקרה הקלאסי וטוב שעלה !

נכון אפשר לקנות בזול שק"ש לאקלים בישראל ( גם שק"ש אכותי )אם זאת שיוצאים לד.אמריקה כמו שאתה בטוח יודע ( אני יודע שאתה יודע )צריך להסתכל על מכלול שלם של אקלים משתנה ולכן רצוי לקחת את המחמיר ביותא (אבל לא מחייב -שוב כמו תמיד)אבל פה ממש מדובר בבלוף של שק"ש ,אם זה היה לטיול בישראל באקלים של הימים האלו ( חם ובלילה קריר )אבל מה יקרה עם היא תשן בזה באקלים של 5 מעלות ומטה ? פשוט לא נעים על גבול הסכנה , (אופציה נוחה היא לקחת את השק"ש הזה לאכסניות ואקלים נוח וכשקר לשכור -זו גם אופציה )נכון לא כולם שוים בסקאלה של מדד טווחי הטמ"פ אבל כמו שאתה יודע אין לי כול כונה להשמיץ (דווקא אני מאוד בעד היבואן הזה ) אך מה לעשות יש מוצרים שהם פשוט לא מתאימים לטווח שהם כותבים ....... למה לא יכול להיות : באו ניקח שק"ש אכותי שנמדד על פי תקן והוא 0 מעלות אך יתכן שסיב פשוט יעשה אותה עבוד על אותו כמות סיב (משקל)? הרי כול השנים מפתחים ומשפרים סיבי על מנת להוריד משקל ונפח , בעבר הרחוק שק"ש ל -8 שקל 3 ק"ג ולאט לאט ירד עד שקיום הוא 1.65 ק"ג (פחות או יותר )אבל זה בשקי שינה שמשתמשים בסיבים המתקדמים ביותר כמו שצינתי ... אותו דבר במקרה הזה יש חברות שבהחלט מגיעות ב600 -700 גר' ל 0 מעלות נוחות אבל הסיב מתקדם מאוד .. לעומת השק"ש המדובר ועוד אחרים שכובים מה שבא להם שהמילוי הוא הולפיבר פשוט שהשתמשו בו לפני 20 שנה כאמור לפני .....אז על אותו משקל ? מאז ומעולם זה היה חשוד לי ,ואני יודע שיש כאלו שיודעים שזה נכון אבל למי אכפת אם יש מי שמשלם , תאמת כאחד מהתחום זה לא נחמד לצאת בכאלו הצהרות אבל לעיתים זה ההבדל בן לקלל את מי שמכר לך או לשלוח אליו עוד חברים כי נהנת בטיול ... ממש בלי לשכוח שזה גובל באחריות וסכנה לומרות שזה לא מרוב של היבואן אני בטוח ! ** אבל יש עוד כמה שק"שים כאלו בארץ אז שימו לב ! כאלו שאני מכיר שכן יעשו תעבודה במשקל כזה: THE NORTH FACE MOUNTAIN EAGLE -COMPACT LIGHT MOUNTAIN EQUIPMENT

shaishoo

New member
אז תעשה לי סדר בראש

אילו חברות כן בעיתיות, כלומר מציגות את הנתונים כך שישרתו את המטרה של החברה

pako27

New member
יש הרבה טובות והרבה בלוף ...../images/Emo192.gif

רשימה חלקית של חברות אמינות מנסיון ומהחלפת דעות עם חברים מהתחום ושניתן להשיג את רובם בישראל.: SALEWA- עומד בתקן EN MOUNTAIN EQUIPMENT THE NORTH FACE - עומד בתקן EN MOUNTAIN HARDWER - עומד בתקן EN COLEMAN deuter- עומד בתקן EN ו ISO ferrino MOUNTAIN EAGLE VAUDE *** לפחות אלו עולים לי בשעה זו בראש (אם זאת גם פה יש נק' והבדלים שתמיד כדאי לבדוק- פרטים נוספים בקרוב...חחחחח )

sela v

New member
אני יכול למצא לך במגזין שיש לי

על מה היצרן טוען, ומה הטמפ' לפי הבדיקה של העיתון אם זה מעניין אותך.

HelloweeN

New member
לי אגב יש שק"ש של COLEMAN,

מדגם במבוסה M18, במילוי THERMOLITE EXTREME, שמיועד לאקסטרים של מינוס 18, והוא שירת אותי נאמנה בטמפרטורות של כ-5,6 מתחת לאפס, בלי לבוש מיוחד.

pako27

New member
בהחלט שק"ש מעולה--חבל שלא מיובא

יותר לישראל ....שים לב לסיב thermo ligth אם זכור לי נכון EXTRA או PLUS כמו שצינתי... תאמת שפעם אחרונה שראיתי דגם זה היה לפני 4 שנים והוא היה נהדר !

HelloweeN

New member
בהחלט שק"ש מעולה, ואני מאוד מרוצה.

בשביל הידע הכללי, מה השק"ש הקל ביותר מבחינת משקל שיכול להתמודד עם טמפ' של בערך מינוס 10?

Amoureuse

New member
תשובות לכולם: מדובר ב 5+ מעלות!!!!

יש לי אחלה שק"ש של קולמנס ל 6- מעלות, אבל כשישנתי איתו בביקתות בניו זילנד הזעתי בטירוף, והוא גם שוקל 1.8 ק"ג. עכשיו אני יוצאת לטרק מקיף מון בלאן - גם לא ישנים גבוה במיוחד (מניחה שלא הרבה מעל 2500 אם בכלל) וגם בתוך בקתות לא בקמפינג. לכן אני שוקלת לקנות שק"ש קטן וקל יותר, ואני מניחה שהוא יוכל לשמש אותי גם בארץ במקרה הצורך. הקולמנס יהיה סאונה בארץ... יש בלמטייל באותו מחיר שק"ש של חברה אחרת (נדמה לי ברשימת המומלצות של חן) פשוט הוא 800 ג' וה-600 מצא חן בעיני. עכשיו השאלה יותר ברורה? 600 ג' לשק"ש בטווח טמפ' כזה זה סביר? למעשה יש אפילו שמיכות בבקתות, מומלץ להביא שק"ש רק ליתר בטחון (לא הבנתי בדיוק למה אבל ככה נאמר לי, אולי השמיכות לא מספיק חמות?) אז נראה לי שגם אם הוא טוב ל 8+ זה יהיה סבבה. השאלה אם חוץ מהטעות בטמפי יכולות להיות לו עוד בעיות שבגינן ממש לא רצוי להתקרב אליו?

pako27

New member
לא הבנתי למה לא כדאי להתקרב ?

השאלה אם חוץ מהטעות בטמפי יכולות להיות לו עוד בעיות שבגינן ממש לא רצוי להתקרב אליו? לא הבנתי מה הכונה בשאלה זו ! נקודה ששכחתי לציין והיא חשוב טכנית : לפי תקן שקי השינה של EN יש הבדל בן גבר לאישה ( לא משובניזם)כך שלרוב היחס הוא גבר עד 70-80 ק"ג יתאים ל-8 ולאישה 50-65 ק"ג ל -4 . זה לא תמיד כך אך זה היחס שהם פחות או יותר מציינים ! ראוי לתשומת לב ולדעת !

Amoureuse

New member
הסבר

הבנתי שאי אפשר לסמוך על ציון הטמפ' שלהם, כלומר שלא לצפות שיהיה לי נעים באפס עד 5 מעלות, כנראה רק ביותר. זה מבחינתי בסדר בתנאים הצפויים. התכוונתי האם המוצר הזה ירוד מעוד בחינות, לא יודעת אילו - נגיד לא עמיד, ישחק מהר וכו'. עכשיו תורי לא להבין, 8 מה ו-4 מה? לא הבנתי למה התייחס המשפט. ואם אני אשה אבל גבוהה ולא רזה ובמשקל 50-65 לא הייתי מגיל 12 בערך? אז מה תופס לגבי?

pako27

New member
../images/Emo199.gifאו חולם או קופא ...חלומות

אם את לא בטווח המשקל אז ברור שאין בעיה , הם יוצאים מנקודה של בדיקות לפי משקל וממוצעים בן גבר לאישה (עם גבר קטן ושוקל פחות אז הוא כנ"ל ). הגובהה לא משפיע כמו מסה ומשקל לא דיברתי על גובה(לגובה צריך אורך שק"ש של יברחו לנו הרגליים חחחח ). לגבי קולמן - לא צינת דגם אך לרוב הם גם עם מעטפת חיצונית ופנימית אכותית, כולל רוכסן אכותי לרוב YKK .| מקווה שכעט זה מובן יותר !

Amoureuse

New member
הקולמנס שלי - גם הבמבוסה 18

קניתי שנה שעברה ממש בזול בלמטייל עודפים. אני שמחה לשמוע שזו היתה קנייה טובה. עדיין לא הבנתי את עניין ה-4 וה-8 האם זה מתייחס למעלות (כלומר מי שיותר כבד יהיה לו יותר קל בשק"ש??). אבל לא משנה, אני מתחילה להבין במה שק"ש זול יכול להיות גרוע גם מעבר לטמפרטורה. בכל מקרה אני מתחילה לרדת מהרעיון לקנות שק"ש נוסף - לא בא לי להוציא 500 ש"ח. אני לא משתמשת בשק"שים כל כך הרבה שזה יצדיק אחד לכל טמפרטורה

למעלה