עוד שאלה על קסדות...

slarti

New member
עוד שאלה על קסדות...

טוב, אחרי ששוכנעתי לקנות קסדה שלמה - איזה המלצות יש פה לאנשים לגבי קסדות של Airoh? יש להם דגם Warrior באזור ה-800-900 ש"ח. האם זו קסדה טובה? היא לא צריכה להיות הכי מוצלחת או מדהימה ואפילו לא הכי נוחה (אני רוכב רק לפעמים...), אבל היא צריכה להיות בטוחה מספיק כדי שאני שתגן עלי גם אם אני על איילון...

royboy1

New member
לא הייתי מוותר בחופזה

על הנוחות... תאמין לי, מנסיון, שרכיבה עם קסדה לא נוחה יכולה לבעס בטירוף. לי הייתה AIROH, שאת סוגה איני זוכר. הקסדה סה"כ עמידה אם כי פחות "מפנקת" מקסדות טובות(יקרות?) יותר. דבר מרגיז בה היה גודל פתח המשקף ושדה הראיה. הפתח קטנצ'יק ולא כ"כ נח. לגבי שדה הראיה- דרושות תנועות ארוכות יותר מקסדות אחרות על מנת לקלוט שטח מסוים.

royboy1

New member
נוחות

השדה ראייה הוא דבר אחד והפתח הקטנצ'יק הוא דבר אחר. כמו כן לא הייתי מוותר על נוחות באזניים ובראש. ריפודים נוחים יכולים לשנות את כל חווית הרכיבה. אזניים מקופלות- משב"יז על! חס וחסה לקנות קסדה שמקפלת את האזניים (למרות שאני אישית עוד לא נתקלתי בקסדה כזו...)

Irenie

New member
לא נתקלת בקסדה כזאת...

השאלה היא אם נתקלת באוזניים כאלה...

גם אני אפגוש את החברים שלי מפורום אופנועים במסיבת העצמאות של תפוז אנשים!

slarti

New member
ואוסיף שאלה על תקנים

האם מישהו מכיר את התקנים האירופאים בתחום הקסדות? לפי האתר של Airoh הם עומדים בתקנים: ECE ONU 22-05 ו- UNI EN ISO 9001/2000 אני לא חושב שהן נמכרות בארה"ב, ולכן היעדר תקן אמריקאי.

כRובי

New member
גם אראי לא מיוצרת בארה"ב..

התקנים הללו כבר הפכו להיות תקנים עולמיים - זו הסיבה שחברות הקסדות שולחות את קסדותיהם לארה"ב כדי שהללו יקבלו (או יכשלו
) במבחני התקנים.. זה מתחיל בחברות גדולות ומוכרות מכל העולם כמו נולאן האירופית או ARAI היפנית וממשיך אפילו לקטנות שלא שמעת עליהן , כמו MHR הסינית.. מציע לך לקרוא בעיון את המאמרים השונים הנמצאים בקטגוריית "לבוש וציוד מגן" ממאמרי הפורום.

למעלה