עוד שאלה על ציליאק

reutרעות

New member
עוד שאלה על ציליאק

דיפדפתי בפורום וראיתי שחבר'ה כותבים שכשהם אוכלים גלוטן יש להם כאבי בטן, כאבי ראש, חום, בחילות וכו'.. יש לי בזמן האחרון (די הרבה זמן) גזים ולפעמים זה מלווה בכאבי בטן, יש לי הרבה יציאות וחוץ מיזה הרבה פעמים אני הולכת לשרותים לפיפי (סליחה..) והרבה הרבה עייפות.. אין לי מושג מה זה, אני מקווה ללכת השבוע לגסטרו אבל בינתיים אני מעלה השערות.. יכול להיות שזה ציליאק אבל ברמה נמוכה??? ועוד שאלה לא קשורה- מי שיש לו ציליאק לא יכול להתגייס?

אהלן רעות ../images/Emo13.gif

נחמד לראות אותך גם כאן. לא כל מי שאוכל גלוטן סובל ממה שתיארת - אם היית קוראת היטב היית רואה שהיו גם כאלה שכתבו שהם לא סובלים משום דבר כשהם אוכלים גלוטן (ושזה מקשה להם על ההקפדה). אני למשל לרוב סובלת מקצת גזים, ורק אם אני אוכל כמות רצינית יהיה גם שלשול או כאב בטן (שיגיעו יומיים אחרי, ולא מיד אחרי). אין תבנית תאחידה של תגובת הגוף. אין צליאק "ברמה נמוכה" כי צליאק זה צליאק, אבל כמו שכבר הסברתי בפורום תזונה - אין תבנית אחידה של תגובות וסימפטומים, וכל צליאקיסט עם הסימפטומים שלו. למי שיש צליאק - נכון להיום יכול להתנדב (חפשי בפורום, דובר על כך הרבה - לרוב זה אפילו עדיף על גיוס רגיל מבחינות רבות). בקרוב כנראה יהיה גיוס רגיל לחולי צליאק, בעקבות שינוי שעובדים עליו כרגע בחלוקת פרופילים למחלות שונות.

reutרעות

New member
אוקיי..

אני מקווה שלא יגלו לי ציליאק אלא רק רגישות קטנה למשהו.. בקשר לצבא, אני ממש רוצה להתגייס למשקי"ת הוראה..אני מקווה שאם חס וחלילה יהיה לי ציליאק אז יסכימו לגייס אותי לזה.. ותודה רבה שאת עונה לי!!!

אל חשש רעות

גם אם יתגלה לך צליאק, כל עוד את לא מתכננת על תפקיד קרבי (ולפי מה שאמרת את לא...) אז לא תהיה לך בעיה. מש"קית הוראה את יכולה להיות בלי בעיות ודווקא זה תפקיד שיהיה לך הרבה יותר פשוט בו, היות שאם אני לא טועה רוב התקנים מחייבים מגורים בדירת חיילות ולא בבסיס, ככה שלא תהיה לך בעיה עם האוכל. בכל מקרה שהשירות הצבאי לא ידאיג אותך, את תמיד יכולה להתנדב ולעשות שירות כמו חיילת רגילה, רק יותר טוב.

reutרעות

New member
סבבה..למרות שאני רוצה להיות בבסיס

חוץ מיזה שניראה לי שהסיכוי לציליאק קטן.. תודה בכל זאת

reutרעות

New member
היי..אני רוצה לעדכן..

היתי היום אצל הגסטרו והוא אמר שזה כנראה מעי רגיז.. כבר פחדתי שזה ציליאק..אז כנראה שלא.. אני רק צריכה לעשות בדיקת רגישות למוצרי חלב ואז הכל יתברר!!! תודה רבה על העזרה!!

למעלה