עוד שאלה על נימוס

אפרתש

New member
עוד שאלה על נימוס

בתי בת שלוש (וקצת). אתמול באה לבקר אותה ילדה בת שש (וקצת). למרות הפרש הגילים, הן משחקות הרבה ביחד. אתמול האורחת היתה לא מאד חברותית - בהתחלה רצתה לצפות בטלויזיה, ואחרכך לשחק לבדה (היא מרגישה אצלנו די בנוח, לקחה לעצמה משחקים מהמדפים). הבת שלי ניסתה לשחק עם האורחת, וזו סרבה. לאורך כל זמן הביקור, לבתי היו הרבה הערות על התנהגות האורחת, כגון- "יעל לא מוכנה לשחק איתי" "זה לא יפה שהיא לא משתפת" "צריך לשתף חברים, ויעל לא משתפת אותי" (בתי התינוקת הפריעה לאורחת במשחקה, וזו לקחה לה את הצעצוע מהיד) "אל תחטפי לה, היא תינוקת. זה לא יפה". האמת, בתי צדקה באבחנותיה. ואם האורחת היתה צעירה ממנה, הייתי אומרת משהו כמו "היא עוד קטנה ועוד לא כלכך יודעת איך לשחק". הבעיה שהאורחת יותר גדולה. פייר, אני אפילו לא יודעת אם האורחת נפגעה מכל האבחנות האלה שבוצעו עליה ועל התנהגותה. להגיד לבת שלי שלא מדברים ככה על אנשים? להשתיק אותה? יש כאן הורים לבני שש? בני שש עשויים להיפגע מדיבורים כאלה עליהם? (אגב - אחרי שעתיים, האורחת סופסוף התחילה לשתף פעולה, והן שיחקו יפה מאד ביחד).
 

לאה_מ

New member
אני ממש לא בעד להשתיק אותה.

כל מה שהיא אמרה הוא נכון. לא יודעת אם האורחת שלכם נפגעה או לא (בטח שהיא יכולה להפגע), אבל העובדה היא שבסופו של דבר היא כן שיחקה איתה ושיתפה איתה פעולה - אז נשמע שהיא התעלמה מההערות, ולא נפגעה מהן. אני חושבת שהרבה תלוי בתגובה שלך להערות של בתך. אם את אומרת לה "כן, זה באמת לא יפה מצד יעל לא לשתף אותך" או "באמת לא יפה שיעל חטפה מהתינוקת" - זה כבר "קואליציה" נגד יעל, וזה באמת מעליב. אבל אפשר גם להראות לבתך זוית אמפתית יותר כלפי האורחת "את מאוכזבת שיעל לא רוצה לשחק איתך, אבל נראה שליעל מתחשק עכשיו לשחק לבד... אולי מאוחר יותר היא תרצה לשחק איתך" או "לפעמים מתחשק לשחק לבד".
 

אפרתש

New member
את כנראה צודקת

(רק תקווי שלא יהיו לה הערות מחכימות על הערות ילדייך
). היה לי קצת קשה להראות זוית אמפתית, כי חשבתי שהיא צודקת והאורחת לא מתנהגת יפה.
 
אני מוכרחה להחמיא..

לנימוס המצוין של בתך(זה הכל מהבית כניראה
)אם יעל היא כבר בת 6 בהחלט אפשר לסכם איתה לפני שהיא באה להתארח שהיא תשתדל לשחק עם הבת שלך גם אם אין לה מצב רוח לכך באותו יום או לפחות לידה. שלך חנה גונן
 

ronnieyuval

New member
בטח שלא להשתיק!

ולמה לא לדבר כך על האורחת? סה"כ כל מה שבתך אמרה היה נכון. אבחנות קולעות למדי... ומי שנהג בגסות היתה הילדה בת השש יותר מאשר בתך. אני הייתי דואגת יותר בתי לא תפגע מאשר האורחת, הרי היא ילדה גדולה יותר ומבינה יותר, ובגיל שש אני חושבת שהיא צריכה לדעת יפה מאוד שהתנהגות כזו פוגעת בבתך. היכן היתה האמא? האם היא שלחה את הילדה לבד? את אומרת שהיא שהתה אצלכם זמן רב למדי (מצטטת "אחרי שעתיים האורחת סופסוף התחילה לשתף פעולה"...) וזה בהחלט נראה לי המון זמן בלי שאמה של הילדה תהיה ביחד אתכם. האם אני טועה?
 

אפרתש

New member
את לא טועה

ואת יכולה לנחש למה ההורים שמחו שהבת שלהם היתה אצלי כל אחר הצהרים. גם בבית שלה היא לא סמל לשיתוף פעולה. אבל יש לי סיבות לשמור איתם על יחסים טובים. ואת גם צודקת שאני צריכה לחשוב על בתי ורגשותיה. היום היתה חוויה מתקנת - באה חברה אחרת, חברותית וחמודה, והיה שמח.
 
למעלה