עוד שאלה על גמילה...

mishtal

New member
עוד שאלה על גמילה...

טלטל עשתה היום פיפי בפעם הראשונה באסלה. אמנם זה היה קצר מאד (כמה טיפות) ואחרי כמה דקות היא עשתה גם על הרצפה אבל זה נראה לי בכל זאת התחלה. עכשיו אני מתלבטת איך להתנהג בימים הבאים אם תהיה עדיין יוזמה שלה. כלומר האם להוריד לגמרי את הטיטול אחרי כמה פעמים שתעשה בשירותים? הסיבה להתלבטות שלי היא המעבר לדירה חדשה בעוד כשבוע ובספטמבר מתחילים גן חדש. מצד אחד חשבתי שלא כדאי לעשות עניין מזה ופשוט "לזרום" עם המציאות בשטח ומה שיהיה אחרי המעבר- נצטרך להתמודד. כלומר לא להלחץ מרגרסיות וכדומה. כי נראה לי טפשי לעצור תהליך טבעי. מאידך, אולי אם נחכה ולא נעודד כרגע יותר מדי אז אחרי ההסתגלות לגן החדש יהיה קל יותר? מה דעתכן?

כרמית מ.

New member
תלכי עם המציאות שלכם, לא עם תאריכים

בתי נגמלה שבוע לפני מעבר גן - תאריך שאני לא הייתי בוחרת, אבל היא בחרה. לא נצפו בעיות מיוחדות, למרות שזה היה מעבר גן קשה (מפעוטון קטן עם מטפלת מדהימה, לגנון גדול יותר עם גננת, איך לומר, לא משהו). יש בעיתיות רבה בהתעלמות מהמסר של הילד/ה ואמירה (לאו דווקא במילים) "כרגע זה לא מתאים" - מאד יתכן שכשהתאריכים יתאימו, לה זה כבר לא יתאים... רוצה רק לסייג, שלא בהכרח עשיית פיפי לראשונה בשירותים, אומרת שמחר אתם נגמלים. זה צעד בכיוון, אבל עוד לא ממש "זה". תמשיכו בקצב שלה, בלי לפחד מתאריכים, אבל דעו שזה עוד יכול לקחת זמן.

mishtal

New member
ברור לי לגמרי שהגמילה

לא מתחילה מרגע עשיית הפיפי הראשון באסלה. אבל מצד שני לא הייתי רוצה לנהוג כמו חלק מהאמהות בגן אשר שמות/מורידות לבנות שלהן את הטיטול לסירוגין. כלומר מדובר בילדות שכבר מודעות לעניין ועושות בשירותים (כולן קרובות לגיל 3) אבל לא מורידים להם טיטול באופן עקבי. לכן, מה שמעסיק אותי הוא מתי מזהים בשלות ממשית ומחליטים להעביר לילד את המסר "שמעכשיו אנחנו בלי טיטול"? (בלי קשר כמובן לתאריכים..)

לורליי43

New member
לפי מה שאת מספרת, את בעצם לא יודעת

בגלל שזה שלב מאוד מוקדם. בדרך כלל בשביל גמילה ממש, צריך לאפשר לילד להסתובב בלי חיתול. את יכולה לאפשר לה להסתובב אחרי האמבטיה ערומה (אפילו הרבה זמן) ולראות מה קורה. ככה את לא מצהירה שום הצהרות אבל מאפשרת לה לתרגל. אנחנו בשלב הראשון בתהליך הגמילה עברנו ל"פול אפס" ככה שזה כן היה "בלי חיתול" אבל גם בלי לחץ. מצד אחד הילד עצמאי להוריד לבד וללכת לאסלה/סיר, מצד שני לא קורה שום דבר אם פספס. זה למשל יכול להתאים לכם בשלב מעבר הדירה כשאין תנאים טובים, או בתחילת השנה בגן (אם עדיין היא לא תעבור לתחתונים). בשלב שני נתנו לו להסתובב הרבה ערום וכשהלבשנו אותו זה היה עם "פול אפס", ושלב שלישי עברנו לתחתונים.

אפרתש

New member
../images/Emo45.gifלא צריך להצהיר הצהרות

אם היא הולכת שעתיים אחרי הצהריים ללא חיתול, זה לא שהיא כבר "גמולה", והיא לא צריכה לחוש שום בלבול כאשר אחרכך שמים לה את החיתול שוב. זו אחת הסיבות שאני מתנגדת לעשיית מסיבות סביב העשייה בסיר. את בלי חיתול כבר שעתיים ואפילו עשית על הסיר? יופי. אבל לא צריך להתחיל בהצהרות "את כבר גדולה! בואי נטלפן לסבתא ונספר לה שעשית בסיר!" וכ"ו וכ"ו. כי אז באמת יש בעיה כשאת רוצה להחזיר את החיתול. רק דבר אחד אני לא תומכת - וזה בפול אפס. אבל זו גם התנגדות רגשית שלי לעניין. נראה לי כמו עוד דרך לעשות כסף על חשבון ההורים.

אני דווקא בעד פול-אפס

זה שלב ביניים פנטסטי שהקל בזמנו על תהליך הגמילה של עומר ושרעות גם מאוד אוהבת (היא קוראת להם "חיתולי ורוד"). אני מסכימה שזה יקר באופן שערורייתי אבל הרעיון הבסיסי נפלא ומצער אותי שלא כל מידות החיתולים בנויות כפול-אפס, שנראה מבנה ורעיון הרבה יותר הגיוני מאשר החיתול הרגיל.

לורליי43

New member
הפול אפס משמש מטרה מאוד טובה

לא להלחץ בגלל פיספוסים. לי שווה לשלם עכשיו, ולא אחר כך (לפסיכולוג
) בגלל שגרמתי לחץ מיותר. וגם לגבי הילד- כשהילד נכנס לגמילה, אחריות ההורים לספק לו תנאים אופטימליים לגמילה טובה. אם, כמו במקרה שתואר כאן- מעבר דירה יכול לגרום לתנאים פחות טובים וללחץ מיותר מצד הילד- הפול אפס יכולים לעזור.

לורליי43

New member
לשאלתה של נטעטע

שהגיעה אלי אבל לא לכאן
נטעטע איך הם אמורים ללמוד בלי פספוסים? התשובה היא, שהם לומדים לתרגל את השליטה על שלפוחית השתן. שפול אפס בניגוד לחיתול, הוא דק מאוד. הילד שם לב שהנה הוא כמעט מתחיל לעשות פיפי, אפילו קצת "בורח" לו, ויכול לתרגל את השליטה, לעצור את ההמשך ולרוץ לשרותים- ולא קרה שום דבר מסוג הדברים שעשויים להלחיץ (כמו להרטיב את הספה למשל).

נטעטע

New member
מה מלחיץ בלהרטיב את הספה?

אולי מלחיץ את האמא ובעקבות זאת את הילד, אם את לא תלחיצי הוא לא ילחץ, שלנו נרטבה עשרות פעמים ולא קרה שום דבר, פשוט ניקינו (ומדובר בספה יוקרתית)

לורליי43

New member
התשובה בגוף השאלה (שלך)../images/Emo13.gif

ומלבד זאת, יש ילדים שנלחצים מפספוסים, גם אם ההורים לא מלחיצים אותם.

למעלה