עוד שאלה על גבול

מוּסקט

New member
עד הגבול

שבא לי להקיא מעצמי. ובא לי להקיא די מהר - כך שהגבול די קרוב.

giulietta

New member
כנ"ל.

לא תמיד זה היה כך. אסרטיביות זה משהו שרוכשים במקביל לבטחון עצמי.

Mנטה

New member
עד שאני שמה לב שזה מה שאני עושה

ואז אני חותכת. או לפחות מנסה.

shellyland

New member
../images/Emo45.gif כנ"ל.

כלומר - עד לנקוטדה שבה אני מבינה שאני חורגת מהתנהגות רגילה שלי בגלל אחרים ולא בגלל עצמי, ואז אני נעצרת ומתחילה לבדוק למה כ"כ חשוב לי לרצות אותם, עד שזה כבר לא חשוב.

האגס 1

New member
../images/Emo45.gif כך בדיוק הייתי מגדיר

את מה שאני עושה במקרים כאלה. הם פוחתים לאחרונה, אבל בתקופות קודמות היו לי כמה וכמה סיפורים שהתיאור הזה מתאים להם.

גנגי

New member
עד

שאני מזהה בתחושה של מי שמולי שהוא בעצם מחכה לראות אותי משפילה את עצמי. ומי שמגיע איתי לקו האדום הזה מפסיד אותי, כנראה.

shellyland

New member
משפילה את עצמך?

את באמת חושבת שכל מי שרוצה שתרצי אותו מחכה לראות אותך מושפלת? לא יכול להיות שאנשים סתם שקועים בעצמם ובצרכיהם הקטנים, ולא בך?

גנגי

New member
איך הגעת בכלל להבין ככה?

אמרתי שאני מוכנה לרַצות עד שאני מזהה שמי שמולי מחכה שאשפיל את עצמי. לא אמרתי שזה תמיד קורה, נכון? ולא אמרתי שזאת תמיד המטרה של מי שמולי, נכון? אבל יש מקרים שהאדם שמולי נותן לי להתפתל בכוונה, צופה בעניין מהצד לראות מתי אני מגיעה לסף, מצפה שארַצה אותו עד להשפלה עצמית רק כדי שיוכל לומר גם אז "אה... לא, בעצם אני לא מעוניין". יש אנשים שמשחקים ברגשות של מי שמולם מתוך ידיעה ברורה שהם עומדים לעבור את הגבול. אולי לגרום למישהו להתחנן ולפייס ולרַצות נותן להם תחושה של כוח, אני לא יודעת. על אלה אני מדברת.

גנגי

New member
יש שיפור,

אם כי הלילה עדיין השתעלתי באופן מזעזע והראש שלי עדיין מאיים להתפוצץ. עם זאת, אני כבר מצליחה לנשום עפ"ר בלי להיחנק, וזה מעודד. ואת? גם מפתחת משהו דומה? אל תחכי כמוני עם הבדיקות עד שיופיעו סימני גסיסה.

אני לא מגלה מוטיבציה להבריא

מאז שגיליתי את הוודקה עם פלפל.

gitta

New member
אפשר ללמוד מחוני המעגל

ולצייר עיגול דמיוני מסביבנו, שלאף אחד אין זכות להיכנס לתוכו ולחלל את המרחב האישי המקודש שלנו. אם אנחנו רגילים לרצות את האחרים במידה מוגזמת ומרשים להם להיכנס לתחום האסור, אנחנו מאפשרים להם לשאוב מאיתנו אנרגיות חיים חיוניות ואם הרגל זה מתמשך, בסופו של דבר נהיה חולים. אני יודעת שזה קל לומר וקשה לבצע, אבל צריך לפחות לפתח מודעות עצמית בעניין זה.

למעלה