עוד שאלה על "אשר יצר"

עוד שאלה על "אשר יצר"

בס"ד אם אני בחוץ איך אני יכולה לעשות ברכת "אשר יצר" שאנשים רואים אותי

r v k

New member
בקשר לברכה על גשם

בסידור שלי יש ברכה, שקשורה לברכות הראיה שנקראת "ברכת הגשמים" (על גשמים שנעצרו זמן רב). היא מתחילה ככה "מודים אנחנו לך ה' אלוקינו .... על כל טפה וטפה..." אז, השאלה שלי, האם אפשר לקרוא את הברכה הזאת כל פעם שיורד גשם- אחרי שהוא לא יורד שבוע או כמה ימים? ושבת שלום לכולם!

asaf2000

New member
תשובה

לא. את הברכה הזאת קוראים אחרי שלא ירדו גשמים תקופה ארוכה מאוד שאז רבנים מכריזים על תעניות ועל הוספת תפילת "ועננו". השנה בתחילת החורף היה הרבה זמן של ירד גשם ואחרי שהתחיל לרדת ראיתי מישהו בבית כנסת שאומר את הברכה הזאת אבל לא שמעתי מאף רב שצריך לומר את זה אז לא אמרתי. אבל נראה לי שמותר לומר את התפילה הזאת גם סתם כך כדי להודות לה' על הגשמים אבל בלי לחתום בברכה בסוף.

r v k

New member
אולי השאלה

שלי טיפשית, אבל, מה זה לחתום בברכה...

asaf2000

New member
לא טיפשית

הכוונה לא לומר בסוף התפילה את הברכה שמופיעה שם נדמה לי שזה "ברוך אתה ה' אל רוב ההודאות ותשבחות".

asaf2000

New member
מאתר מוריה:

מוֹדִים אֲנַחְנוּ לָךְ שֶׁאַתָּה הוּא יְהֹוָה אֱלֹהֵינוּ וֵאלֹהֵי אֲבוֹתֵינוּ על כל טפה וטפה שהורדת לנו. וְאִלּוּ פִינוּ מָלֵא שִׁירָה כַיָּם. וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה כַּהֲמוֹן גַּלָּיו. וְשִׂפְתוֹתֵינוּ שֶׁבַח כְּמֶרְחֲבֵי רָקִיעַ. וְעֵינֵינוּ מְאִירוֹת כַּשֶּׁמֶשׁ וְכַיָּרֵחַ. וְיָדֵינוּ פְרוּשׂוֹת כְּנִשְׁרֵי שָׁמָיִם. וְרַגְלֵינוּ קַלּוֹת כָּאַיָּלוֹת. אֵין אֲנַחְנוּ מַסְפִּיקִין לְהוֹדוֹת לְךָ יְהֹוָה אֱלֹהֵינוּ. וּלְבָרֵךְ אֶת שִׁמְךָ מַלְכֵּנוּ. עַל אַחַת מֵאֶלֶף אַלְפֵי אֲלָפִים וְרוֹב רִבֵּי רְבָבוֹת פְּעָמִים. הַטּוֹבוֹת נִסִּים וְנִפְלָאוֹת שֶׁעָשִׂיתָ עִמָּנוּ וְעִם אֲבוֹתֵינוּ. מִלְּפָנִים מִמִּצְרַיִם גְּאַלְתָּנוּ יְהֹוָה אֱלֹהֵינוּ. מִבֵּית עֲבָדִים פְּדִיתָנוּ. בְּרָעָב זַנְתָּנוּ. וּבְשָׂבָע כִּלְכַּלְתָּנוּ. מֵחֶרֶב הִצַּלְתָּנוּ. מִדֶּבֶר מִלַּטְתָּנוּ. וּמֵחֳלָאִים רָעִים וְרַבִּים דִּלִּיתָנוּ. עַד הֵנָּה עֲזָרוּנוּ רַחֲמֶיךָ וְלֹא עֲזָבוּנוּ חֲסָדֶיךָ. עַל כֵּן אֵבָרִים שֶׁפִּלַּגְתָּ בָּנוּ. וְרוּחַ וּנְשָׁמָה שֶׁנָּפַחְתָּ בְּאַפֵּינוּ. וְלָשׁוֹן אֲשֶׁר שַׂמְתָּ בְּפִינוּ. הֵן הֵם. יוֹדוּ וִיבָרְכוּ. וִישַׁבְּחוּ. וִיפָאֲרוּ. אֶת שִׁמְךָ מַלְכֵּנוּ תָמִיד. ברוך אֵל רב הַהוֹדָאוֹת:

למעלה