עוד שאלה מעצבנת

איציק 66

New member
עוד שאלה מעצבנת

שלום לכולם, אני באמת מקווה שלא תתעצבנו מהשאלה שלי אבל אני שואל אותה כי היא נוגעת לי אישית. והשאלה היא: האם לפי דעתכם יש קשר ברור בין "יציאה בשאלה" לבין דכאון-מלנכוליה, ואם יש קשר מה מוביל למה האם אנשים בעליי אופי דכאוני נוטים יותר לשבירת מוסכמות או להיבדלות חברתית ולכן גם יוצאים יותר בשאלה, או ההיפך תהליך היציאה הארוך והמיגע הכרוך גם בקשיים ריגשים כמו התנתקות ממשפחה, מחברה ועוד , אלול לגרום לאי אלו תחושות דיכאוניות? מקווה ששרדתם עד לפה, ומצפה לתגובות.

yaniv1216

New member
יש קשר

אבל לא איך שאתה הגדרתה. הייתי בדכאון(-מלנכוליה-מרה שחורה-איך שתרצה..) כשהייתי דתי ורציתי לצאת אבל עדיין לא יכולתי אז רציתי למות. אבל אחרי היציאה אני נהייתי אדם מאושר . . אז אצלי היה קשר ביניהם.. (אמנם הקשר לא היה לפי האופציות שהגדרת)

לא מעצבן

בכלל לא מעצבן, למען האמת זו השאלה הכי לא מעצבנת שהועלתה אי פעם לפורום

סרט רץ

New member
שלום

אני סטודנט תואר שני בפסיכולוגיה בבר אילן העורך מחקר בנושא יוצאים בשאלה. אשמח מאוד אם תענו על השאלה הבאה: האם יש קשר בין דיכאון ויציאה בשאלה? זו באמת שאלה מעניינת מישו מתנדב לחקור? בדיכאון, נשבר לי מהעולם והעולם שלי נשבר כשצריך לאחות אותו אחר כך לאט לאט הפאזל יכול להיות מורכב בצורה חדשה ואולי חלקים כמו אלוהים פשוט נשמטים. דיכאון מוביל לשינויים בחיים? למרות שזה מה שכתבתי זה נשמע לי קצת מופרך. אולי.

uri80

New member
באמת שלא יודע.

מה שכן, אם הדיכאון גורם לך לעשות צעד מסוים כדי לשבור את המצב הקיים - הרי זה דבר מבורך.

יודיX3

New member
מצד אחד כן. היו תקופות קשות.

אבל כיום כאשר אני חי את חיי כפי שאני רוצה, עם בן זוג (כשנה וחצי)- אני יכול לסכם את התקופה האחרונה כתקופה המאושרת בחיי.

ועכשיו ברצינות !!

כי זה באמת, אבל באמת, נוגע לי אישית (אייי) ! יש קשר לדעתכם המלומדת בין יציאה לשאלה לאגזמה מעפנה ברגל ??
נ.ב, אני באמת שלא שואל בשבילי, זה בשביל חבר מתייסר.

נשמע מדהים הדקטרין הזה..

איך שהוא עובד על דתיים ויוצבש"ים באותה מידה. אוח אוח, נפלאות המדע !!

לדעתי לא

אומנם אני לא חוקרת את התחום הזה אולם לדעתי ישנה סימביוזה בין יציאה בשאלה והתנהגיות מיניות משוחררות. היוצאים בשאלה שאני ניתקלתי בהם הינם מאהבים טובים יותר לזמן הרחוק מאשר החילונים הרגילים. כנראה בגלל יכולת ההקשבה והרגישות הגדולה שבהם. הדתיים לעומת זאת הם המאהבים הגרועים ביותר הם לא מבינים את מיניות האישה וחשים כאילו המין הינו חטא חמור.

מיסתי

New member
כמה שאת צודקת!

מכירה אחד באופן מאוד אישי ויכולה לומר...אין טוב ממנו בתור מאהב!!

למעלה