עוד שאלה ממני ....החדש

lololo7

New member
עוד שאלה ממני ....החדש

אם לא קיבלתי טיפול תרופתי. מה זה אומר? 1.אני סך הכל שבועיים נשא,המתן בסבלנות עד סיום אבחון מעמדך 2.מערכת החיסונית שלי על הפנים אז טיפול תרופתי לא יועיל 3.מערכת החיסון שלי מצויינת. אין צורך. ואם אקבל תרןופות זה מאד מפחיד אותי. האם אוכל לתפקד? עוד מעט מתחילה שנת הלימודים בבתי הספר וזה קשור בעבודתי. האם אני צפוי להעדר רבות? אוף איזה באסה/פחד

NH15

New member
תשובות למבחן אמרקאי

עשית לנו מחבחן אמרקאי
תשובות שיכולות להיות להיות נכונות:1 עדיין לא הוחלט אם צריך/ כדאי לקחת תרופות ואיזה. רוב הרופאים (כפי שאני יודע ) משוחחים על זה עם המטופל. 3 יתכן שמצבך מספיק טוב ולא צריך לקחת תרופה. בכל מקרה אתה צפוי לבדיקות דם ובדיקת רופא אחת לשלושה חודשים למעקב. התרופות-לפי נסיוני- רק משפרות את המצב ולא אמורות לגרום נזק (כמובן לטיפול תרופתי- כל טיפול עלולות להיות תופעות לואי. -לכן מחליטים איזו לקחת, ועוקבים אחת לשלושה חודשים) היום התרופות הולכות ומשתפרות לוקחים פחות ופחות כדורים ביום....הם לא כ"כ מפחידים- הם טובעים במערכת העיכול עם חצי כוס מים

pozpaz

New member
באמת מבחן אמריקאי... ../images/Emo13.gif

אתה נשא בסה"כ שבועיים.. המערכת החיסונית שלך וביחד איתה כל הגוף עוברים עכשיו תהפוכות.. שאני התחלתי.. הייתי צריך להגיע אחת לחודש על מנת שהרופא יוכל לבדוק מה קורה ולאבחן אותי כמו שצריך להמשך טיפול.. הם חיכו לראות התייצבות של המערכות והתוצאות... בין אם למעלה ובין אם למטה.. לאחר התייצבות המערכות.. ניתן יהיה להחליט אם אתה צריך להתחיל בטיפול או לא.. אני מכיר נשאים שאחרי חודש נשאות.. הוחלט לתת להם טיפול תרופתי בהתאם למצב (מערכת חיסונית מאוד ירודה... עומס נגיפי מאוד גבוה.... שילוב של הדברים.. ישנם גורמים נוספים שמתחשבים בהם).. באותה מידה אני מכיר נשאים אחרים שהתחילו טיפול תרופתי אחרי שנים של נשאות. עד כמה שידוע לי כל הנשאים הנמצאים על טיפול תרופתי .. מתפקדים כרגיל.. ברור שישנם תופעות לואי כאלה ואחרות.. וכל אחד זוכה לקבל את התופעות שלו .. ויש כאלה שלא מרגישים בזה וכאלה שממש ממוטטים מהתופעות.. זה לא משנה את הנושא שכל הניין התרופתי הוא מאוד אינדיבדואלי.. יצא לי גם לשמוע על כאלה שקיבלו טיפול תרופתי שתופעות הלואי היו כל כך חזקות - ששינו להם את הכדורים לאחרים.. ואז הכל הסתדר ובא על מקומו בשלום. דבר אחד זה בטוח!! אל תיכנס ל"סרטים" כרגע.. תתמודד עם כל דבר בו ברגע ויום יום.. כל עוד לא דיברו איתך על טיפול תרופתי, אל תתעסק בזה. תרגיש טוב, חיבוק מחזק.. פוז

GayBiker

New member
לולו, מה זה מבחן אמריקאי?!

סתם... בצחוק
עכשיו ברצינות... את אפשרות 2 תמחק - היר בטוח לא נכונה. אני מכיר מישהו שהגיע לבי"ח עם CD4-0, אושפז והוא עדיין איתנו. לגבי אפשרויות 1 ו-3, הן אפשריות. אל תפחד מהתרופות. אתה תוכל לתפקד כמו כל אחד אחר ולא יהיה לך צורך להיעדר. תשמע, ההבדל בין תרופות ישנות לחדשות הוא בהפחתת תופעות הלוואי (בין היתר). יכול להיות שעד שתזדקק לטיפול תרופתי, התרופות לא ייגרמו לתופעות לוואי. מה גם שכבר היום הן (לדעתי) די נסבלות ולא דורשות ממך היעדרות מהעבודה. אל פחד

למעלה