עוד שאלה למנוסים.....

שורצמן

New member
עוד שאלה למנוסים.....

טוב, לאחר שאובחנו כבעלי add טהור.....ונתחיל לקחת ריטלין לאחר בדיקת דם שיגרתית , ולאחר שכמובן החלטתי לעדכן את המורה , פתאום חשבתי לי שאולי לא כדאי להתחיל עם כל זה השנה כיוון ששנת הלימודים ממש בסיומה והמצב של הבת שלי לא "היסטרי"... המורה שלה עסוקה בלסיים את השנה ולא נראה לי שהיא תהיה איתנו במאה אחוז. כיוון שהילדה לא גרועה בלימודים ואין לה בעיה התנהגותית או איזו בעיה חברתית , נראה לי שזה לא יעשה את המטרה אם אתחיל לתת לה בזמן שהמורה שלה כל כך לחוצה. הרי נדרש לצורך העניין שיתוף פעולה מלא מכיוון המורה ולא נראה לי שזה אפשרי מבחינת החמורה בזמן הזה, כמובן שאם זו היתה תחילת השנה המצב היה שונה לגמרי!!! בשנה הבאה אנו עוברים לבית ספר חדש ושם נוכל להתחיל ממש "מאפס"...נעדכן את המורה מיד במצבה של הילדה ונראה לי קצת יותר בר ביצוע. מה אתם חושבים?????????????????? בייי סיגל

שורצמן

New member
באחת השורות טעיתי ובמקום המורה ..

כתבתי החמורה ובאמת בלי כוונה!!!!!!!!!!!!1

zivadina

New member
אל תחכי אף רגע! חבל על הזמן.

את יכולה להתחיל בלי ברכת המורה. אם הריטלין ישפיע, המורה מיד תדווח לך בשמחה. תקחי בחשבון שעלולות להיות תופעות לוואי לא נעימות בהתחלה, אבל הן בטלות ב-60 לעומת ההשתלבות של הילד בלימודים והרגשת הצלחה שלו בכתה. ושוב, אם הריטלין ישפיע עליו, החודש הזה ישאיר לו זכרון מתוק מכל השנה.

דליה.ד

New member
גם אני חושבת שיפה שעה אחת קודם

עובדה... עם בני הצעיר התחלנו ממש לפני שבוע, כדי שיגיע לכיתה א´ עם מינון מתאים וכשאנחנו יודעים איך הוא מגיב. אם הילדה צריכה להתחיל גם בית ספר חדש, עדיף שלא הכל יהיה חדש. תתחילו עכשיו, תראו איך היא מגיבה, מה היא מרגישה, צריך להתרגל כל בוקר לקחת את התרופה, זה מכתיב סדר יום מסויים ונראה לי טוב יותר שהילדה תתרגל מראש. עכשיו, אני משוכנעת שהמורה תרגיש! ואדרבא...אל תספרי למורה כלום ונראה....(גם אני עשיתי זאת עם ילדי! והתגובה הנרגשת של המורה לא איחרה להגיע...) בהצלחה!

ayagu

New member
חשוב לעדכן את המורה!

. מניסיוני בדרך כלל יש שתוף פעולה עם בית הספר והרבה נכונות לעזור. כדאי שההתחלה בבית הספר החדש תהייה חלקה ( גם מבחינת ההסתגלות לריטאלין) לצערי, אבל, נתקלתי גם במורים שנוהגים לסנן לתלמידים בכל מעידה קטנה גם ליד תלמידים אחרים " תגיד לקחת כבר את הכדור שלך היום" ( אני בתוך המערכת) בימים האחרונים אני קצת נאבקת עם הקטנטונת שלי על נושא הכדור, אבל בבית הספר יש שתוף פעולה ונכונות לעזור, המחנכת אפילו מוכנה לסייע.

אלי ו.

New member
הנסיון שלנו

בני בגן, כשהתחלנו עם הריטלין שיתוף הפעולה עם הגננת היה מאוד חשוב. היא יכלה לעקוב אחרי השיפור (אחרת איך תדעי שהכדור באמת עוזר?) היא דיוחה לנו על קשיים (בשבועות הראשונים הוא היה מבולבל ואפילו בכה קצת כשהשפעת הריטלין פגה) על דברים שהריטלין עזר (שליטה עצמית, תנועתיות, קשב, יכולת לשבת ולהשתתף במפגש) וכאלה שלא (ניתוקים). אני מתאר לעצמי שאולי אצל ילדים גדולים יותר שיכולים לבטא את עצמם יותר האינפורמציה מהמורה חשובה פחות. בכל מקרה הייתי מתחיל לתת את הריטלין בסוף השבוע כך שיהיה לך מעקב אישי על השפעת הכדור.

דליה.ד

New member
כנראה שלא הבנתם אותי נכון.

אחד המדדים להשפעת התרופה על הילד זה אם המורה או הגננת אינן יודעות שהוא לוקח תרופה. אם חל שינוי בהתנהגות ובתפקוד המורה אמורה לדווח על כך אופן אובייקטיבי בלי להיות מושפעת מהדעה שיש לה על ריטלין. כמובן שכעבור שבועיים מספרים למורה אם היא לא הגיעה קודם אליכם.... עם שלושת ילדי הגדולים עשינו כך. המורה ידעה שאנחנו הולכים לנוירולוג וכו´...אבל לא דיווחנו שהתחלנו ריטלין. כעבור שבוע - שבוע וחצי המחנכות רצו אלי נרגשות (פשוטו כמשמעו) לספר לי שחל מהפך בילד/ה! בצורה כזו קיבלנו דיווח מהימן שאכן הריטאלין השפיע ומשפיע. מאז אנחנו בקשר צמוד עם המחנכות ומקבלים דיווח סדיר. הן עירניות ויודעות לזהות מתי הם מדלגים על כדור (בנותי ישנות בפנימיה של הקיבוץ ולכן לא אני מעירה אותן בבקר והן צריכות לקחת לבד). אני בהחלט ממליצה על שיתוף פעולה עם המורות והמחנכות (גם אני מורה ומחנכת ויודעת כמה זה חשוב. ועכשיו תאמינו לי, גם בכיתה שלי אני מזהה מיידית שינוי במינון - ועוד מדובר על תרופות פסיכיאטריות) לאורך כל הדרך...חוץ מהתחלת נטילת הכדור.... ועוד משהו: זוהי החלטה של כל הורה. זו היתה ההמלצה של הנוירולוג שלנו רק לצורך דיווח מהימן שלא מושפע מעמדת המורה כלפי ריטאלין. אבל כל אחד יעשה מה שטוב לו. בהצלחה.

למעלה