עוד שאלה לה

MsUnderstood

New member
עוד שאלה לה

בלפטופ הגדול שלי עשיתי לפני הרבה זמן התחברות כזו מהבית למאגרי מידע ודברים כאלו וניסיתי להיזכר איך עושים את זה בשביל לשים את זה גם במחשב הקטן וניסיתי גם לחפש ולא מצאתי.. אז מישהו יודע איך מתחברים מהבית למאגרי מידע של הספריה וכל השאר? טנקס

MsUnderstood

New member
דה

לא התכוונתי לזה,יש איזה משהו להוריד או משהו כזה ואז זה תמיד מחובר למערכת של האוני..

Jazz Jackrabbit

New member
את צריכה לשנות את הגדרות הדפדפן.

מבוא: פעם באמת היה קובץ להורדה שעושה את זו אוטומטית, אבל אני לא יודע אם עדיין יש את זה כיום. בכל מקרה, את צריכה לשנות את הגדרות שרת ה-proxy בדפדפן. על קצה המזלג, זה אומר שכל אתר שתנסי לגלוש אליו, עובר דרך השרתים של האוניברסיטה. ככה, שכשתגיעי למאגר מידע שלאוניברסיטה יש גישה אליו, וכשתצטרכי להכניס שם משתמש וסיסמא כדי לקבל גישה למלוא הפרטים, זה יקפיץ לך חלון אוטומטי שמבקש שתכניסי את השם משתמש והסיסמא שלך של ה-WIFI. מכיוון שהתקשורת עוברת דרך השרת של האוניברסיטה, מאגר המידע חושב שאת מתחברת דרך האוניברסיטה. זו אחת המשמעויות של שרת proxy. הערת פרטיות: תיאורטית, אגב, זה אומר שעל שרת האוניברסיטה נשמרים כל האתרים שגלשת אליהם מהבית, ואפשר לשייך אותם אלייך (כי התחברת לשרת הזה באמצעות שם המשתמש והסיסמא שלך). מעשית, זה כנראה לא משנה לאף אחד באוניברסיטה. אם את חרדה לפרטיותך ואת גולשת בדפדפן פיירפוקס, יש תוסף שניתן להתקין וקוראים לו quickproxy. את מגדירה את זה פעם אחת, ואז זה יוצר לך סמל קטנטן בתחתית הדפדפן. לחיצה עליו - ואת גולשת "דרך" האוניברסיטה. לחיצה נוספת - ואת מבטלת את זה. עזרה לגבי פיירפוקס: כדי להגדיר את שרת הפרוקסי בצורה ידנית בפיירפוקס, את הולכת לתפריט כלים -> אפשרויות -> מתקדם -> לשונית 'רשת' -> כפתור 'הגדרות' למעלה, ואז את צריכה להכניס את פרטי שרת הפרוקסי. יש מגוון של דרכים להגדיר את השרתים (ידני, אוטומטי, וגם בתוך הידני והאוטומטי זה נחלק לקטגוריות נוספות), אבל האוניברסיטה מאוד מאוד הקלה כשהיא יצרה פשוט קובץ, ששמור בתוך אתר ייעודי, שכל ההגדרות רשומות כבר שם. אז אחרי שהגעת לכפתור 'הגדרות', כל מה שאת צריכה לעשות זה לגשת ל-"אתר הגדרות אוטומטיות" (או משהו כזה. לא יודע איך לתרגם לתרגם את זה לעברית. באנגלית זה נקרא - automatic proxy configuration URL) - ולהכניס שם את הכתובת הזו: http://www.haifa.ac.il/remote.pac עכשיו, כל התקשורת עוברת דרך האוניברסיטה. וכאמור, יש אפשרות להשתמש בתוסף quickproxy כדי לעבור בין המצבים השונים. (מצורפת תמונה שמראה איך זה צריך להיראות בפיירפוקס). דפדפנים אחרים: אה, ואם יש לך אינטרנט אקספלורר או כרום, אז גם שם - כמובן - יש אופציה לשנות את הגדרות ה-proxy, נדמה לי שאפילו צריך לעבור בשניהם פחות תפריטים כדי להגיע להגדרה הזו...
בקשר לתוספים מתאימים לשני הדפדפנים האלה - אני לא מתמצא. ולסיכום, אם בכלל לא דיברת על זה - אז תשכחי מזה! נ.ב. לא עשיתי תוכן עניינים להודעה הזו, אבל אני מניח שראשי הפרקים ברורים

MsUnderstood

New member
וואו מעולה!!נראה לי שלזה התכוונתי

כשאני אהיה ליד הקטן אני אשנה את ההגדרות שלו תודההההההההההה

amitk80

New member
מה לא ברור?

אם יש לך אייפון אל תשכחי גם לשנות בתוכו את הגדרות הגלישה כדי שתוכלי להגנס לתכנים של הספרייה.

למעלה