עוד שאלה לביולוג:

doronimous

New member
עוד שאלה לביולוג:

בהתבסס על תאורית האבולוציה, מתי הטבע "מחליט" "להעצר" על מין מסוים. אנסה להבהיר את עצמי בדוגמא: אם מין מסויים של מכרסם במדגסקר התפתח ממין אחר, שקיים עדיין ביבשת אפריקה. מתי נעצרת ההתפתחות ויש מין חדש ? הרי ההתפתחות אינה רציפה אחרת לא היו מינים בדידים כלל !

הטבע לא "נעצר".

הזבוב "Rhagoletis pomonella" שבשלב הזחל שלו ניזון מפרי העוזרד הוליד לפני כ-170 שנה גזע שניזון מתפוחים. שני המינים מזדווגים ומטילים ביצים בזמנים שונים ולכן אין ביניהם הרבה התרבות הדדית. כיום כבר קיימים הבדלים גנטיים ברורים והמין הניזון מתפוחים נמצא כעת בדרכו להפוך למין חדש. השאלה "מתי המין הזה יחשב למין שונה לחלוטין?" דומה לשאלה: "מתי ילד הופך לבוגר?". זה תהליך, לא משהו שקורה ברגע מסויים.

helva

New member
מתי מינים נחשבים נפרדים

לא כשהתרבות בין פרטים מהמין ה"ישן" והמין ה"חדש" לא יכולים להוליד צאצאים פוריים?

באיזה מדד?

החשבות שני מינים כנפרדים תלוי במדד שבוחרים. אם המדד שלך זה חוסר יכולת להתרבות, כי אז צדקת. אבל אפשר להחליט על הרבה מדדים אחרים.

doronimous

New member
אילו מדדים למשל ?

אין מדד סטנדרטי המקובל על קהילת הבילוגים ?

טנקר

New member
הסבר נוסף

זהו הבדד למיטב ידיעתי -יכולת העמדת צאצאים פוריים ואגב ההתפתחות לעולת לא פוסקת,"הטבע" לא ננעל במצב מסויים. הייתי רוצה להבהיר משהו-עפ"י האבו' לכל החי יש אב קדמון משותף אחד-כן,כן,גם לצמחים וגם לבני אדם-אך במהלך האבו' ברע שאורגניזם מסויים צבר מספיק שינוייםהוא מוגדר כמין עצמאי-ומתי הוא מוגדר כמין-ברגע שהתרבות שלו עם אורגניזם אחר -שלא שייך למינו-לא נותנת צאצאים פוריים לדוג' סוס וחמור יכולים לעשות פרו ורבו בכיף-אך הצאצא שלהם-פרד-לא יהיה פורה בעצמו מקווה שעזרתי

doronimous

New member
איך נוצרת ההפרדה ?

נניח שהאדם מתפתח באופן שלעולם לא פוסק, כדבריך. אם ההתפתחות רציפה כיצד נקבל שני מינים ? נניח שכל יום, בממוצע, אדם שנולד מפותח E מעל אדם שנולד יום קודם. אזי כשרמת ההתפתחות תגיע נניח ל- M אדם שיוולד יום אחרי עם רמה E+M לא יוכל להזדווג עם M ? אז נאמר שקיימים שני מינים נפרדים ?

טנקר

New member
או.קיי,עד כמה שאני זוכרת:

אתה שואל האם השינוי מביא לפיצול ויצירת מינים חדשים ,ראשית מדובר במושגים קצת בעייתיים: רק נבהיר שבכוונה שלי למין(SPECIES) אני מתכוונת ליכולת להעמיד יחד צאצאים פוריים עכשיו הבעיה שתהליך יצירת מינים זה תהליך אבולוציוני וככזה זה דורש זמן ממושך(-ואתה יחכול לתאר את הבעיות הנילוות) אופ' אלטרנטיבית ההיא תצפיות בשינוי מבחינה גאורפית במקום על ציר הזמן ו מין טבעת(RING SPECIES)-הוא דוג' לכך-נניח שיש מין A שמתחיל להתרבות מסביב לעמק רחב ויבש שלא מתאים לו מבח' תנאי הסביבה(מוגבל לאיזור שמסביב לעמק)לכן מסיבות טופוגרפיות הפרטים באותו המין לא יכולים להיפגש כך המין צובר לאט לאט שינויים עד שמקבלים בקצה השני שני מינים שוניםקצת יותר למעלה עוד ניתן למצוא כ-5% היברידים(-וזה לא משנה איפה התחיל בדיוק המעגל) אני יודעת שקצת הרחבתי מעבר למה ששאלת -אבל תודה שזה מרתק

למעלה