עוד שאלה חשובה

גלירון1

New member
עוד שאלה חשובה

אמרה לי אשת מקצוע אשר מתמצאת בגישות: "תהיי מוכנה ב - ABA לשנות את כל הבית"... למה הכוונה? מדוע יש לשנות סדרי עולם בבית, אם מגדירים 2.5 טיפול ביום. כי ביתר שעות היום, אנחנו (ההורים) נפעל ע"פ גרינשפן בניסיון לשלב...

shirkoosh1

New member
על סמך הנסיון שלנו,

הכוונה היא לשינוי הגישה כלפי הילד. לא מדובר בשינוי שמיים וארץ, אלא יותר בדרך שבה מבקשים, דורשים מהילד ומלמדים אותו. זה לא סותר את השילוב עם גרינשפן. זה ממש על קצה המזלג. אם את רוצה פירוט, את מוזמנת לפנות אלי באישי.

shirkoosh1

New member
כי אני לא רוצה לעצבן כאן אנשים...

העיסוק בגישת ABA מקפיץ לחלק מהמשתתפים בפורום פיוזים, ואני ממש לא רוצה להתחיל כאן שירשור עצבני נוסף של מחלוקות. אבל בגלל שביקשת יפה , אז הנה ;) : בעיקרון, ההצלחה של ABA, בין השאר, היא כאשר ישנה הכללה של הגישה. כלומר, אם העבודה בABA מתחילה ומסתיימת בחדר או במקום שבו מתבצעת התראפיה, כל הטיפול חסר טעם. צריך ליישם את הגישה גם מעבר לזמן הטיפול. לדרוש מהילד ליישם את מה שלמד בזמן התראפיה בחיי היומיום. כמובן שלא צריך לתת לילד טיפול ABA נונסטופ, אבל להתעקש ממנו להפגין את מה שלמד בכדי שיפנים שהדרישות האלו תקפות לכל הזמן, בכל מקום, עם כל אחד.

סביבה דלה בגירויים

אנו נוהגים ללמד בחדר קטן מימדים מכיל לילד, כאשר, מסיבות של גרייה, ויסות, קשב וריכוז, אידיאלי כמה שפחות קישוטים צעצועים על הקירות מסביב, וכן מיעוט רהיטים. זה מגביר את הענין בחומר הלימוד ושל תחום תוכן ספציפי שמציגים לו ברגע נתון, והן את כושר הלמידה. בנוסף, לפי רמת ההבנה של הילד, ייתכנו גם לוחות על הקירות שמסייעים לתת לו הבנה של סדר היום / סדר השבוע / לוח לתקשורת. זאת בהתאם לצרכים. מעבר לכך, אם הילד בסה"כ נראה מווסת ולא מוסח מופרע מעודף גירויים- שאר הבית ממשיך להיראות כמקודם.

יקירתי,

גם אני כשהתייעצתי לגבי שיטת טיפול מתאימה, נתקלתי באמירות מהסוג הזה. אבל סיננתי את אותם אנשים שזוהי גישתם לגבי ה-ABA כי ידעתי שלי ולילדי הטוטאליות והפנאטיות הזו מיותרת ולא מתאימה. אנשים שאמרו לי שחייבים אך ורק X שעות ABA אחרת זה לא שווה, או ששילוב בין ה-ABA לגרינשפן הוא מופרך מיסודו, עם כל אלה ידעתי שלא אוכל לעבוד. ואני שמחה לספר לך שהיום כחודשיים בערך מתחילת העבודה, אני רואה שיפור בכל התחומים, הילד נפתח למה שקורה סביבו, מבין טוב יותר, מתקשר טוב יותר ולדעתי אפילו שמח יותר (הוא כל הזמן שר לדעתי כי "שר" לו מבפנים). למרות שאנחנו לוקחים את התוכנית מאד ברצינות, ומכינים חומר לפני כל יום,לא "שינינו את כל הבית", רק שיפרנו, אנחנו עובדים כל יום,מלבד עם הסייעת בגן גם כשעתיים אחה"צ, משלבים את האחים שלו בטיפול, ולוקחים את כל נגזרות הטיפול לשאר תפקודי היום-יום. אז זה באמת ענין אינדיווידואלי לחלוטין. בהצלחה מחזיקה לכם אצבעות חני

למעלה