עוד שאלה בקשר לרג'ואן

אורז

New member
קצת בעייתי הטיעון שלך

אם המסר הוא קפה טוב ואותנטי, אזי למוצא שלו יש הרבה מאוד חשיבות. למוסיקה בסרט ולדמויות המופיעות בה יש חשיבות מהותית ולכן נרא לי רלוונטי לתהות על העירוב הזה בין סמבה למוסיקה מזרחית (טורקי, ערבי, לא משנה), לסמבה ובין כושים אקזוטיים ורקדניות בטן.

clev

New member
זה מערך שיווק חדש שהם בונים

הקפה הזה ירד פעמיים בחייו מהמדף בגלל סיבות שונות של שיווק. הפעם כלל הנראה הוא ייצא כל מיני טעמים. רגיל,זהב ובטעים שונים שקשורים למוזיקה ולדמויות. ולא דיברו כלל על נושא הגרגירים, לא כמו בפרסומות של הספר. הם הולכים על כיוון שונה ואני אוהב את זה (וגם את הקפה). חן לב קופירייטר

johny_abola

New member
גם לי הפריע החיבור הברזילאי

זה הרי קפה תורכי, לא קפה ברזילאי, ובקפה חשוב מאוד מקור הקפה, כי יחד עם ארץ המוצא בא כל עולם התוכן שלו, ולקפה ברזילאי ולקפה תורכי אין אותו עולם תוכן. קפה תורכי זה קפה "אסלי", שורשי, עממי וכד', ואילו ברזילאי הוא יותר אנין, מתקדם, קצבי וכד'.

אורז

New member
עוד שאלה בקשר לרג'ואן

תגידו, מדובר בקפה ברזילאי או בקפה ערבי? קצת מבלבל המסר הזה בסרט לא? מצד אחד יש מוסיקה סמבה וכושי שהולך בראש עם שם כמו "סניו" או משהו כזה, אבל אחר כך המוסיקה מתחלפת למוסיקה מזרחית ונכנסות כל מיני רקדניות בטן. זה לא בעייתי מבחינתכם שסרט שרוצה לדבר על הקפה שלו (מבחינה קריאטיבית, כבר ביקרתי אותו, אז אני עוזב את זה כרגע) מביא מסר כל כך מעומעם ולא ברור?

yos3221

New member
ג'וני - יש לי שאלה אליך

השאלה מאד רצינית - האם בטורקיה מגדלים בכלל פולי קפה??? עד כמה שאני יודע - אין שם את תנאיי האקלים המתאימים לכך (סוב-טרופי), בניגוד לברזיל - שם אני יודע בודאות שמגדלים קפה. לדעתי - ואולי אני טועה, מקור הפולים שעוברים עיבוד בטורקיה ובמדינות אחרות, כולל ישראל, הנו דרום אמריקה (ברזיל, קולומביה וכו'). האם אתה יודע משהו על כך?

ק ו פ י

New member
ובוטנים אמריקאים יש בארה"ב?

הראש היהודי ממציא לנו פטנטים...

yos3221

New member
קופי? מה הקשר?

מה שאני אומר במילים אחרות זה שהזיקה של ברזיל לקפה הרבה יותר גבוהה מזו של טורקיה!! מה הקשר של בוטנים אמריקאיים לעיניין? בארה"ב כן מגדלים בוטנים (בדרום המדינה)!!!!

ק ו פ י

New member
שאלת האם בטורקיה מגדלים קפה...

אני מניחה שהשאלה שלך עלתה מעצם השם קפה טורקי... לא? ומכל זיקה טורקית שיש לפרסומת לקפה... אנחנו שותים קפה טורקי ומקשרים כל קפה שחור למדינה הזאת, מבלי שמגדלים שם בכלל קפה... מבחינתנו קפה טורקי אמיתי הוא קפה איכותי למרות שהם בכלל לא מייצרים אותו! תמיד הצחיק אותי שקוראים לבוטנים המצופים בוטנים אמריקאים, בעוד ששם לא שמעו כלל על הבוטנים האלה... לפחות לא באזורים שאני מכירה! אני מוצאת שיש קשר בין הדברים אבל אנחנו לא חייבים להסכים... תאר לך איך היה נראה הפורום הזה אם כולם היו מבינים את כולם או מסכימים אחד עם השני...?

johny_abola

New member
מה שהתכוונתי

לא משנה אם מגדלים בטורקיה קפה או לא. משנה שקפה טורקי נתפס כאן ככקפה האמיתי, העממי, האסלי. אבל גם זה פחות משנה בעצם, כי מה שחשוב הוא שבחרו באישיות מותג מסויימת - שייקה - כי היא מתחברת טוב עם אותם ערכים שמשדר קפה טורקי. בקיצור - כל הערכים הללו זורמים היטב בהרמוניה, ודווקא כאן לא מתחבר לי הקשר הברזילאי, כי הרי לקונוטציה של קפה דרום אמריקני יש אסוציאציות שונות, מאלו שכתבתי ביחס לטורקי (ולא משנה אם הכינו אותו בניקרגוואה לעצם העניין). רציתם לפרסם קפה טורקי? השגתם את שייקה? הבאתם מלצר בסגנון? מצאתם סלוגן שמתאים להקשר? אז מה הקשר לברזילאי עכשיו. אם היו רוצים לפרסם קפה ברזילאי, אז לא היו לוקחים את שייקה, אלא דמות אחרת, ולא היו הולכים על "עושה כבוד לקפה", אלא על משהו בסגנון של "מקפיץ את הקפה", או משהו שמתחבר לדינמיות ולקופצניות של דרום אמריקה. יוס?

yos3221

New member
ככה גם אני חושב - אתה צודק מאד

הם עשו מישמש ענק - אבל השאלה שלי הייתה רצינית - ולא שאלה רטורית

ק ו פ י

New member
אז בוא אני אספר לך משהו...

נראה לי שאף אחד לא רואה פרסומות כמו שרואים אותם אנשי פרסום... מי שם לב בכלל ל"ברזילאי"... אישי היקר, שהוא אוהד מושבע של קפה שחור, מאלה שנכנסים לבית קפה פלצני ומבקשים "בוץ"... אמר לי שהפרסומת הזאת פשוט עושה לא חשק לנסות את הקפה הזה... א' מאוד התאכזב כשסיפרתי לו שכבר ניסינו אותו לפני שנתיים והוא כמעט הקיא... הפרסומת לדעתי עושה את שלה!

צימט

New member
קפה

רוב הקפה בעולם מגיע מאזור דרום ומרכז אמריקה. קפה כחומר גלם מתאים לכולם - ערבים, טורקים, איטלקי, ישראלים כל אחד וקפה שהוא אוהב, איך שהוא טוחן, מבשל, ושותה אותו. לגבי הערתך, צודק במאה אחוז - רג'ואן רכש את עולמו אצל הקהל שמחפש קפה אסלי וכפי שכולנו יודעים האסליות היא אינה מברזיל. מנסים למכור לנו סניף של ארומה ולא קפה עממי עם שייקה שאין עממי ממנו - עממי אצלי זה חיובי מאוד הרעיון חדש ומעניין - לא מתאים למוצר.

johny_abola

New member
עוד

גם הפסקול של הפרסומת הוא אוריינטלי / מזרחי, מה שבהחלט לא מתאים להקשר הברזילאי.

shiri33

New member
כולם יודעים שרג'ואן זו משפחה ירושלמ

כולם יודעים שרג'ואן זו משפחה ירושלמית אז אין בעיה מבחינתי

למעלה